Springcourt

Gisteren was ik in Utrecht voor de voorbereidingsdag van Summercourt, dat heel toepasselijk Springcourt heette. Aankomende zomer mag ik samen met 99 andere studenten een weekje meelopen met rechters en officieren van justitie. In groepen van tien studenten zijn we verdeeld over tien verschillende rechtbanken in het hele land, in mijn geval de rechtbank Den Bosch.

Vier presentaties en een berg aan praktische informatie later besef ik pas echt wat voor een unieke kans mijn deelname aan Summercourt is. Er wordt gesproken over stages, ‘vouchers’ voor rechters als vraagbakens, speeddaten met hooggeplaatste leden van het OM en de rechterlijke macht; ik had geen idee dat dat mogelijk was. De organisatie is vriendelijk en enthousiast en ineens behoor ik blijkbaar tot een groep ‘veelbelovende studenten’. Goed voor mijn ego, maar ik word er ook spontaan onzeker van. Ze investeren zoveel tijd en energie in ons – een groep deelnemers die weliswaar opviel tussen alle sollicitaties, maar toch nog maar moet bewijzen dat ze al die moeite waard is – dat de druk zeker aanwezig is. Toch is het voornamelijk een mooie uitdaging en getuige de reacties om me heen, lijkt iedereen daar zo over te denken.

summercourt

Ook ontmoet ik mijn groepsgenootjes. Een prettig idee om te weten wie straks mijn mede ‘lotgenoten’ zijn. Vandaag vielen de dossiers en groepsopdracht op de virtuele deurmat, dus de komende weken wordt het studiestof oprakelen, pleidooien voorbereiden en me alvast verheugen op het ontmoeten van hopelijk veel inspirerende mensen. Het thema van de week lijkt in ieder geval op mijn lijf geschreven: ‘Oordeel zelf’. Ik heb stiekem al jaren de droom om rechter te worden en ben heel benieuwd of ik daar na een week Summercourt nog steeds zo over denk. Duim je mee?

 

3 Comments on “Springcourt”

  1. Lijkt me een geweldige kans, zit helaas pas in mijn tweede jaar. Ga dit zeker volgen! Wat schrijf je ook leuk :-)

  2. Pingback: Diary: trip Maastricht, Artis & ijs | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: