De Gelukkige Huisvrouw Tag

Ow jeeh, een tag over het huishouden in blogland. Dat wordt een typisch gevalletje met de billen bloot, want ik ben niet zo van het poetsen, dweilen en schrobben.

Wat zijn je drie likes in het huishouden?

 • Afwassen heeft wel iets rustgevends. Wel moet ik toegeven dat ik de afwas meestal opstapel tot er geen mes meer in de la ligt. Ik doe gewoon liever alles in één keer dan dat ik steeds voor wat kleine dingen die afwasteil moet vullen.
 • De ramen zemen, vooral met een muziekje erbij prima te doen. Helaas heb ik altijd maar weinig eer van m’n werk: voordat ik het weet zit kat Chuck weer met zijn pootjes of neus tegen het glas aan. Grom.
 • Koken, maar dan wel gewoon iets simpels. Er zijn zoveel fijne recepten die nog in de keukenla liggen om uitgeprobeerd te worden, maar je kookt toch minder snel heel uitgebreid als je in je uppie woont.

Eigenlijk horen boodschappen doen hier ook bij. Boodschappenfoldertjes doorbladeren, een goedgevulde koelkast; helemaal prima.

housewive1

Wat zijn je drie dislikes in het huishouden?

 • Stofzuigen! Maar meer omdat ik bang ben om in een hoekje spinnen tegen te komen ofzo. Brrr…
 • Kleding wassen. De gruwel. Gelukkig mag ik mijn kleding in het weekend nog mee naar huis nemen, maar dat is bij voorbaat al een van mijn minst favoriete taken.
 • Bed verschonen. Zoveel lakens die elke keer op dat bed moeten. Ben altijd blij als die klus er weer op zit.

Hoe ziet je schematische huishoudrooster eruit? Zit dit in je hoofd of staat het ook op papier?
Ik weet zeker dat mijn ouders bij deze vraag erg moeten lachen. Pap wast nog wel eens af als ‘ie bij me langskomt en mam merkt vaak tussen neus en lippen door op dat die stofzuiger er staat om gebruikt te worden. Op de een of andere manier komen ze ook altijd net langs als ik diezelfde dag nog schoon wil maken. Maar ja, maak ze dat maar eens wijs ;)

Welke ruimte levert je de meeste kopzorgen op?
Hmm, ik denk dan toch de slaapkamer: kleding op bed, een rommelige make-up tafel en het stof stapelt zich daar het snelste op, waar dat spul toch vandaan komt..

Hoe ziet de taakverdeling eruit tussen man, vrouw en eventueel kinderen?
Haha, ik probeer Chuck al eeuwen te leren hoe hij z’n eigen kattenbak schoon moet maken, maar dusver zonder resultaat. Ik doe dus gewoon alles zelf.

housewive

Wat zijn je favoriete huishoudelijke producten?
Schuurmiddel van de Plus en WC-eend. Na gebruik voelt het huis al gelijk zoveel schoner.

Krijg je wel eens hulp in de huishouding?
Pap helpt me met technische klusjes in huis, hij is inmiddels een ster met de boormachine. Mam mag ik inschakelen voor de vuile was, de schatten :)

Je krijgt telefoon, je (schoon)moeder kondigt aan dat ze in de buurt is en even koffie komt drinken. Wat doe jij?
Haha, dat ligt aan de ‘schade’. Meestal niets, maar soms gaat er even een doekje over de toiletbril en maak ik nette stapeltjes van paperassen. Je mag immers best zien dat er in huis geleefd wordt.

Tot slot: wat is je ultieme tip voor andere huisvrouwen?
Een tip die ik eigenlijk zelf ook wat vaker zou moeten toepassen: gelijk de rommel achter je kont opruimen. Vuile vaat gelijk naar de keuken, schone was in de kast en een vast moment in de week om overal even een doekje overheen te halen. Scheelt uiteindelijk een hoop tijd.

housewive3

Wat is jouw favoriete en minst favoriete huishoudelijke taak?

Photo credits: source

11 Comments on “De Gelukkige Huisvrouw Tag”

 1. Stofzuigen en de badkamer poetsen zijn echt geen leuke klusjes! Als ik een opruimbui heb dan ruim ik graag op en de keuken moet van mij altijd schoon zijn ;)

 2. Leuke tag om te lezen! Ik heb een hekel aan de afwas, ramen wassen en stofzuigen. Wat ik wél graag doe: de was en boodschappen.

 3. Het huishouden doen schijnt weer helemaal in te zijn en chocoladebruine honden weer uit.
  Mijn Dobbelsteentje is helemaal in de mode en bovendien heeft ze een mopshond.

 4. Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik ga samenwonen met mijn lief. Qua likes en dislikes vullen wij elkaar perfect aan. Ik zal wel afwassen en boodschappen doen, laat hem maar dweilen en strijken.

 5. Haha, wij hebben twee honden die altijd op de vensterbank liggen (ja echt!), dus ik ken de snuiten op het raam. Wij gebruiken tussendoor van die nep-Glassex van de Lidl!

 6. Leuke tag! Ik vind het wel leuk, lekker kneuterig. Mijn favo bezigheid is strijken en mijn minst favo is de badkamer schoonmaken. Brrr!

 7. De was ophangen. Daar heb ik een bloedhekel aan, ik weet niet waarom maar echt, vooral als ik een mand vol sokken en ondergoed heb en dat heb je nogal snel met 2 kinderen. Een droger vind ik écht te duur in gebruik dus ik probeer het nu een beetje op de kinderen af te schuiven (‘wil je 50ct verdienen?’ ;)

  Het leukste…..err…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: