Hoe oneerlijk ben jij?

money

Toen ik laatst in Brussel op vakantie was, stuitte ik op een schattig winkeltje dat allerlei soorten beeldjes verkocht. Ik vond er een mooi miniatuur gitaartje inclusief bijbehorende gitaarkoffer voor 19 euro. De eigenaar tikte op de pinautomaat echter 15 euro in en toen ik hem daarop wees, leek hij verbaasd over mijn eerlijkheid. Ik was op mijn beurt verbaasd dat hij dat blijkbaar niet gewend was.

Toen Quest met de onderstaande test kwam, moest ik gelijk aan dit eerdere voorval denken. Is de maatschappij tegenwoordig echt vooral uit op eigen gewin en financiële meevallers of denken we gewoon al snel te slecht over elkaar? Quest stelde 53 vragen op die betrekking hebben op dit soort voorvallen. Invullen? Klik dan op het plaatje.

test

Uiteraard heb ik de test zelf ook ingevuld. Zo zou ik geen moment twijfelen om achter iemand aan te rennen die vijftig euro in de automaat heeft laten zitten, maar kom ik wel enigszins in de verleiding om de twintig euro te houden die een caissière me teveel geeft bij het afrekenen van mijn boodschappen. Om het daarna toch gewoon in te leveren, dat dan weer wel. “Geweldig, je bent goudeerlijk!” was uiteindelijk mijn resultaat. Zo’n prestatie vind ik dat echter niet, eerder vanzelfsprekend. Ik ben zeker geen heilig boontje, maar ik zou me gewoon verschrikkelijk slecht voelen als ik een ander opzettelijk benadeel.

Wat betreft de eigenaar van de beeldjeswinkel: hij stond erop dat ik het gitaartje toch voor 15 euro meenam en hoewel ik me wel wat bezwaard voelde, vond ik dat echt heel vriendelijk. Ben je in Brussel? Ga dan zeker even bij hem langs, je kijkt er je ogen uit. Zijn winkel zit vlakbij de Grote Markt op de Rue de l’Etuve 4 (Stoofstraat).

Wat komt er bij jou uit de test?

6 Comments on “Hoe oneerlijk ben jij?”

  1. Bij mij kwam er ook uit dat ik goudeerlijk ben! Ik vind het ook wel vanzelfsprekend om eerlijk te zijn, ik denk eigenlijk altijd dat je anderen zo moet behandelen zoals je zelf behandelt zou willen worden.

  2. Ik heb de test niet gedaan (ben namelijk aan het werk en even tussendoor snel een blogje aan het lezen ;)) maar ik weet van mezelf dat ik erg eerlijk ben. zal bij mij dus waarschijnlijk ook goudeerlijk uit komen ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: