Studentenbubbel

blog

Laatst zei iemand tegen me over studenten: “Ze denken dat ze alles kunnen maken, dat de wereld om hen draait. Maar eigenlijk leven ze in een soort bubbel, het studentenleven is niet de echte wereld.” Ik schreef er een blog over. Eens of..? Lees verder…

3 Comments on “Studentenbubbel”

  1. Mijn belangrijkste tip voor studenten is inderdaad: Geniet van de vrijheid die je hebt. Precies wat je zegt: je hóéft niet naar college, je hoeft helemaal niks, Je hebt zo veel vrije tijd! Dat is wel een beetje van een koude kermis thuis komen zodra je eenmaal fulltime gaat werken (als je dat natuurlijk gaat doen..).

  2. Je hebt helemaal gelijk. Wat ook wel werkt is een tijdje stage lopen. Als je daarna weer in de collegebanken zit, kun je dat opeens wél waarderen. We hebben het hartstikke goed.

  3. Ik denk dat ‘het studentenleven’ op verschillende manieren te interpreteren is. Je hebt de uitersten: studentenvereniging of corps, maar je hebt ook de ‘gewone’ student die in een huis met nog acht anderen de kleinste kamer moet betreden tot er een huisgenoot weggaat of totdat er anderszijds doorgeschoven mag worden. Je hebt studenten die nog thuis wonen en studenten die haast nooit naar (het ouderlijk) huis gaan. Van een ‘studentenbubbel’ kun je volgens mij nauwelijks spreken. Wel binnen het studentenleven. Het corps is vaak compleet onbegrijpelijk als je zelf geen lid bent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: