Recensie: Agnes van God

Agnes

“Agnes is anders, ze is bijzonder”. Een understatement, aangezien de 21-jarige non na Maria de tweede vrouw lijkt te zijn die haar baby onbevlekt heeft ontvangen. Al snel blijkt er echter meer aan de hand te zijn.

Op een avond wordt Agnes hevig bloedend en bewusteloos in haar kloostercel gevonden. Haar pasgeboren baby ligt dood in een prullenmand met de navelstreng om de nek gebonden. Rechtspsychiater Martha Barentz wordt op de zaak gezet, hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door moeder-overste, die behendig alle kritische vragen ontwijkt. Barentz heeft er een flinke kluif aan om door te dringen in de beschermende nonnengemeenschap, maar stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar. De hoofdvraag hierbij is de rol van Agnes: is ze de onschuldige, kwetsbare non zoals moeder-overste haar ziet of weet ze wel degelijk waar ze mee bezig is? Daarnaast: wie is de vader? Was het verkrachting of verleiding? En ging het hier om moord of doodslag?

Lees verder…

Foto: Roy Beusker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: