Faalhaas?

faalhaas

Over het studentenleven worden genoeg verhalen verteld, maar toch blijft er vaak een duistere kant onderbelicht: onderlinge concurrentie.

Tijdens collegeweken merk je hier niet veel van: met frisse tegenzin zitten we in de collegebanken en zuchten collectief hoe zwaar we het hebben. Een week voor de tentamens vindt er echter een omslag plaats. Facebook wordt platgegooid met kunstige foto’s van imposante boekenstapels, woest gemarkeerde samenvattingen en blikjes Redbull. Medestudenten wedijveren om wie de langste studienachten maakt. Ook de groep die alleen de nacht vóór het tentamen leert en dat quasi nonchalant aan medestudenten verkondigt, is altijd goed vertegenwoordigd.

Lees verder…

Afbeelding: bron

5 Comments on “Faalhaas?”

  1. Oh dit was ik inderdaad even vergeten, verschrikkelijk. Ik dacht dat het een geneeskunde streberigheid dingetje was, maar ook bij andere studies dus….die strijd ging bij ons ook door bij je co-schappen, waarbij in de praktijk je altijd een 7 of 8 haalt en dan de mensen die altijd een 9 hebben omdat ze vanaf dag 1 zeggen dat ze cum laude kunnen afstuderen maar dan nu wel een 9 moeten,,,

  2. Bij ons ben ik het nog niet duidelijk tegen gekomen. In de werkgroep (en op de whatsapp) gaat het juist allemaal heel gezellig -als een soort van troost dat je niet de enige bent die tot diep in de nacht nog zit te leren :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: