Het beste van 5 december

sinterklaas

Waar zijn de jaren gebleven dat ik dagen – nee, weken – uitkeek naar 5 december? Door de jaren heen moest de goedheiligman het steeds meer afleggen tegen zijn zwaarlijvige collega aan het eind van de feestmaand. Tjah, een schimmel die over daken loopt is toch net iets minder tof dan vliegende rendieren.

Dat het laatste jaren voornamelijk de kerstdagen zijn waar ik in december naar uitkijk, wil niet zeggen dat er niets meer aan Sinterklaas gedaan wordt. Ik moet alleen nog even geduld hebben, want de surprise-avond met vriendinnen is pas eind januari. Vandaag vermaak ik me dus tussen het leren door – ja, het is tentamentijd, goede timing hè? – met sinterklaasdingen die ik op het internet langs zie komen. Het beste van al dat moois vind je hieronder.

Op leukigheidjes.nl kun je gratis sintlabels printen. Het perfecte sinterklaastoetje is absoluut de pepernoten tiramisu van BrendaKookt.

Andere fijne recepten zijn deze mini gevulde speculaaskoekjeswitte chocoladetaart met speculaas en speculaastaart met peer.

Op sint.nl vind je niet alleen een tof stripboek gewijd aan de goedheiligman, maar ook 21 luisterverhalen, een kleurplatenfabriek en gedichtengenerator. Handig voor als je nog geen gedicht hebt en de uren gestaag wegtikken.

De leukste sinterklaasgames vind je op minipret.nl. Ik heb me net uitstekend vermaakt met een potje Pietzwiepen en Pakjes meppen.

De leukste sinterklaascadeautjes vind je op cadeau.nl. Wellicht niet handig als je die pakjes vanavond nodig hebt, maar als je net als ik nog even moet wachten met het eren van de oude gulle kindervriend, is dit een handige site. Hieronder een paar van mijn favoriete items.

Overigens heeft ditverzinjeniet.nl ook veel leuke items onder de twintig euro.

Sowieso zijn er de meest gekke gadgets te vinden op internet. Wat dacht je van deze Blow Monkey Nageldroger of de peper en zout toverstok. Prachtig.

Wat leesvoer vind je hier met de column van Luuk Koelman. Hij voorspelt dat de Sint het zwaar gaat krijgen de komende jaren. Voor mijn bloglezers met kinderen is het Sinterklaas boek van Charlotte Dematons een aanrader. Het is een soort prentenboek die doet denken aan Anton Pieck. Ik zou er zelf ook uren in kunnen bladeren.

Hij is al een jaartje oud, maar toch blijft de Sint versie van Kuikentje Piep briljant.


Hoe vier jij Sinterklaas?

8 Comments on “Het beste van 5 december”

  1. Het is hier al niet heel anders eigenlijk.. Steeds meer kerstman en steeds minder Sint. Ik denk dat dat anders is als je kids hebt, maar in ons geval vind ik kerst toch net even gezelliger… ;) Dank voor de leuke sint tips!

  2. Gezellig artikel zeg! Wij vieren Sinterklaas vandaag (zaterdag dus) omdat mijn man vroeg ging slapen gisteren vanwege werk vandaag (3:30 uur beginnen). Zin in! :)
    Dat filmpje van Kuikentje Piep in de Sint-versie kende ik nog niet haha, geniaal!

  3. Niet.

    Toen Jill niet meer geloofde, zijn we ermee gestopt. Niet dat ik het feest an sich niet leuk vindt. Edoch. Maar er is al zoveel in december. En dus doen wij sindsdien aan kadootjes onder de boom. We combineren eea gewoon, scheelt weer wat te vieren ;)

  4. Wat een ontzettend leuk artikel en wat een superleuke tips. Hahaha, dat zout en peper-toverstokje :) Helaas nu even geen tijd om alle dingen aan te klikken, maar dat boek lijkt mij ook een topper. Tja, ik moet eerlijk bekennen dat de nadruk bij ons nu echt op de Sint is komen te liggen. Dit is de eerste echte Sinterklaas die peuter bewust meemaakt. Ik wil niet teveel kadootjes doen, maar ongemerkt komen er via allerlei omwegen (lees: oma en opa) toch stiekem veel dingetjes je huis in. De Kerst hou ik dan ook maar – qua kadootjes dan – relatief sober. Anders wordt het helemaal zo’n gewoonte in de decembermaand…

  5. Pingback: Terugblik december 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: