De Blog Top Drie Tag

chuck3

Ik ben doorgaans erg benieuwd naar hoe andere bloggers denken over het bloggen zelf, vandaar dat ik deze tag nog op de valreep van 2014 heb opgesteld. Wat wil je uitstralen met jouw blog en wat zie je als lezer graag terug op andere blogs? Waar schrijf je graag over en welke social media zet jij in om je posts te promoten? Over dat en meer gaat deze tag.

De regels

 • Link naar deze blogpost
 • Laat weten door wie je genomineerd bent
 • Gebruik als illustratie je favo plaatje dat iets te maken heeft met het getal drie
 • Beantwoord de elf vragen op jouw manier
 • Nomineer twaalf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt

Een afbeelding kiezen was makkelijk: drie keer Chuck onder zijn favoriete dekentje ;)

De vragen

01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
Mijn laptop, koffie en tijd (vooral dat laatste is nog wel eens probleem).

02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
Een about-pagina, zoekoptie en archief. Ik wil graag (globaal) weten wie er achter de blog zit en ik moet makkelijk rond kunnen neuzen.

03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
Columns, theaterrecensies en opvallende juridische nieuwtjes. Aan dat laatste moet ik nog wat meer aandacht besteden, maar dat komt vanzelf :)

04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
HIV-jurisprudentie – Voorwaardelijk opzet nader beschouwd
Stalking – de grens tussen gezonde belangstelling en obsessie
Modifast: week 1

05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
Veelzijdigheid; ik schrijf over veel verschillende onderwerpen, dus ik hoop dat er voor elke lezer iets tussenzit.
Herkenbaarheid; ik hoop dat als mensen op mijn blog komen uit mijn posts kunnen halen dat ik ze geschreven heb, maar ook dat ze zich kunnen identificeren met mijn stukjes.
Humor; ik houd van sarcasme en zelfspot, hopelijk komt dat in mijn blog naar voren.

06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
Mijn blog is onder andere te volgen via Twitter, LinkedIn en GooglePlus. Mijn andere social media kanalen vind je hier.

07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
Absoluut twee voordelen zijn het oefenen met schrijven en het digitaal ontmoeten van veel leuke, inspirerende lezers en medebloggers. Een nadeel is de tijd die er in een blog gaat zitten. Dat heb je natuurlijk zelf in de hand, maar ongemerkt gaan daar toch behoorlijk wat uren aan op.

08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
Dat zijn Saskia, Daan en Jenn!

09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
Moeilijk om te kiezen, maar blogs waarvan ik werkelijk alle posts lees zijn Kliefje, Meester Leonie en Passie voor Schrijven.

10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
Persoonlijke blogs, stukjes over bloggen en leuke tips (toffe eettentjes, websites, filmpjes, etc).

11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?
– Hecht niet te veel waarde aan je statistieken. Ze zijn handig om te bekijken welke artikelen aanslaan, maar houd het daarbij. Meerdere malen per dag je ‘kijkcijfers’ checken is zonde van de tijd.
– Zeker als beginnende blogger is het verleidelijk om hard van start te gaan met meerdere blogs per week of zelfs per dag. Probeer die neiging te onderdrukken en bouw voor jezelf een buffer aan blogposts op. Dan heb je iets achter de hand bij gebrek aan inspiratie.
– Weet waar je kracht ligt. Lay-outs maken is bijvoorbeeld niet mijn ding, dus gebruik ik bestaande themes (zowel gratis als premium WordPress themes). Ook fotograferen is niet echt voor me weggelegd, maar gelukkig zijn er genoeg fijne sites met rechtenvrije afbeeldingen. Ik heb mijn blog puur om te schrijven en daar richt ik me dan ook op.

De nominaties
Ik hoop dat de volgende toffe bloggers de vragen overnemen (en andere bloggers natuurlijk ook!):

 1. Saskia van I live for my dreams
 2. Zoë van Zowiezoe
 3. Barbara van Barbara Kuiper
 4. Lisanne van Bellamondo
 5. Daphne van Cinefille
 6. Laura van Dagdromend
 7. Eva van Eva in Berlin
 8. Nina van Happy Acorn
 9. Wendy van It’s Wendy
 10. Naomi van Little Keys to Happiness
 11. Marije van Middag thee café
 12. Leonie van Sleeping Lion

De vragen op een rijtje:
01. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?
02. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?
03. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefste?
04. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?
05. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?
06. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?
07. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?
08. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?
09. Wat zijn jouw drie favoriete blogs van andere bloggers?
10. Over welke drie onderwerpen lees je het liefste bij andere blogs?
11. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden! Je kunt de link naar jouw blogpost met de tag hieronder in de reacties achterlaten.

Advertenties

115 reacties op ‘De Blog Top Drie Tag

 1. Wat een leuke tag. Het klopt wel wat je zegt dat ik in het begin, zowel met mijn Engelstalige als mijn nieuwe Nederlandstalige blog, hard van stapel liep. Ik probeer wel op beide minimaal een paar keer per week iets te schrijven nu, maar op die Nederlandse moet ik eigenlijk inderdaad nog een buffer opbouwen want ik ben er pas twee weken mee bezig.

 2. Ik doe even niet mee, omdat dit voor mij onder kettingstokjes valt.

  Wat ik me wel afvroeg is waarom dit een ‘tag’ wordt genoemd. (Ronaldo schreef daar ook al over). Een tag is voor mij een label of een oormerk om ondermeer aan te geven waar een blogbericht over gaat. Eigenlijk een gedetailleerder iets dan een categorie. Op dit blog gebruik je wel categorien, maar geen tags.

  Op een of andere manier heeft het woord tag er in de laatste jaren dus een betekenis bijgekregen iets van ‘tikkertje’ of zo. Vraag me af of dat alleen in het Nederlands is of ook in het Amerikaans waar het woord tag (als prijskaartje en dergelijke) het meest wordt gebruikt.

  1. Ik heb eigenlijk geen idee, tag lijkt inderdaad meer op tikkertje in de blogwereld. Persoonlijk lees ik ze altijd graag, zeker als het om bloggen zelf gaat. Ik snap je kettingstokjes argument, maar dat heeft een wat negatieve passing, terwijl ik denk dat je met die tags meer over andere bloggers te weten kan komen en er makkelijk nieuwe blogs door ontdekt :)

   1. Kettingstokje is een eigenverzinsel en is niet negatief of positief bedoeld. In het verleden werden ze wel misbruikt, maar tegenwoordig niet meer zo. Toch is het telkens doorsturen naar meer dan 2 blogs wel een vorm die overeenkomt met kettingbrieven. Als iedereen dat doet dan is binnen een week het hele internet er mee bezig. In 2005 heb ik er voor de eerste en laatste keer aan meegedaan. Anderen moeten het zeker wel doen als ze het leuk vinden.
    Ik blog onder pseudoniem en bepaal zelf waarover. Dat gaat maar weinig over mezelf, maar wel erg over mijn eigen omgeving en eigen ervaringen. Ik heb ook een aparte website met links die vooral bedacht is om regionale bloggers meer onder de aandacht te krijgen.
    Eigenlijk zou ik alleen vraag 11 willen beantwoorden met: Doe wat je zelf leuk vind en waar je het meeste blogplezier van ondervind. Ik zie een blog dan ook meer als een persoonlijk dagboek en niet iets om anderen naar de mond te schrijven en daarmee zoveel mogelijk bezoekers te krijgen.

 3. Leuke tag hoor, en ik ben het met je eens qua tips voor de beginners. Er zijn zoveel blogs die een vliegende start maken, gericht zijn op veel bezoekers krijgen, en daarna net zo hard weer stil vallen. Neem je tijd om een publiek op te bouwen, het aantal lezers stijgt dan niet heel snel maar meer gestaag… en je raakt je bezoekers niet direct kwijt als je even geen inspiratie hebt gedurende een paar dagen.

 4. Dank voor het noemen van mijn blog én het vooral ook niet nomineren, haha!

  Ik ben nooit zo goed met doorgeefdingen. Misschien ga ik er ooit nog eens mee aan de slag, met jouw idee, maar deze week even niet. Kop vol snot en weinig inspiratie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s