Crazy Christmas TAG

kerst

Er gaan verschillende kerst tags rond in blogland. Teske combineerde ze en ik heb haar vragen overgenomen. Hopelijk hebben jullie net als ik alvast een fijne kerstavond achter de rug!

Hoe lang van tevoren kom je in de kerstsfeer?
Mijn kerstboompje stond dit jaar op 2 december, zegt dat genoeg? ;)

Wanneer ben je inkopen gaan doen voor kerst?
Het vervelende is dat ik vlak voor kerst vrijwel altijd tentamens heb. Cadeaus moeten dus last minute gekocht worden of zijn al door mam in huis gehaald zodat ik ze alleen nog maar in hoef te pakken. Iets minder spontaan, maar het doel heiligt de middelen in dit geval. En we hebben een makkelijk, fijn gezin, dus gezellig is het toch wel.

Wat is je favoriete kersttraditie?
Tjah, dat is toch de combi van lekker eten, films kijken en kaart- en bordspellen spelen met het hele gezin en gezellig cadeautjes uitpakken onder de boom.

kerst5

Triviant! Waar we allemaal stiekem toch een beetje fanatiek van worden ;)

Heb je altijd al een liefde gehad voor kerstmis?
Ja, maar die is de afgelopen jaren wel steeds sterker geworden. Zeker sinds ik nu een jaar of vier op mezelf woon, waardeer ik zulke dagen met familie des te meer.

Hebben jullie een echte of neppe kerstboom?
Een echte nepperd! Zo eentje waar je dan elk takje apart in de stam moet steken. Er zitten zachtgele lichtjes en rode ballen en slingers in. In m’n eigen appartementje heb ik een klein boompje staan. Daar zitten gekleurde lichtjes en witte slingers in. Geen ballen, die mept kat Chuck eruit. Die van mijn ouders laat hij gelukkig wel met rust.

kerst1

Kerstavond 2013, zie je voor wie het grootste cadeau is? ;)

Waar breng je meestal je feestdagen door?
Bij mijn ouders! Die twee kerstdagen zijn heilig voor me: ze zijn voor familie en voor niemand anders :)

Wat is je favoriete kerstfilm?
Dat zijn er drie waar ik eigenlijk niet uit kan kiezen: Home Alone, Matilda en The Holiday. De eerste twee zijn voornamelijk jeugdsentiment, de derde vind ik gewoon een erg fijne film.

Wat is je favoriete kerstliedje?
Eitje: ‘Have yourself a merry little Christmas’ van Frank Sinatra. Blijft het ultieme kerstliedje, met zijn ‘I’ll be home for Christmas’ op een mooie tweede plek.

Wat is je all-time favoriete kerstvoedsel?
Toch wel kerstkransjes denk ik. Met suiker, met chocolade, met gekleurde spikkels: ik eet ze allemaal ;)

kerst3

Heerlijk, ik kan ze blijven eten.

Heb je weleens een witte kerst meegemaakt?
Yup, vraag me alleen niet welk jaar :P

Wat zou echt een droomplaats zijn om kerstmis te vieren?
Ik wil héél graag een keertje kerst in Londen vieren, lijkt me fantastisch! Al zaten we vorig jaar in de Efteling op eerste kerstdag, dat was ook erg geslaagd. Ik ben verliefd op Laafland, ook al is het ritje in de monorail zoals hieronder eigenlijk voor kleine kinderen.

kerst4

In zo’n karretje voel ik me weer even een jaar of vijf, heerlijk.

Stuur je kerstkaarten?
Dat heb ik wel jarenlang gedaan, maar dit jaar is het erbij ingeschoten. Ik had al wel kaarten in huis, die zullen moeten wachten tot volgend jaar.

Even eerlijk: vind je het leuker om cadeaus te geven of te krijgen?
Cadeaus geven! Heerlijk om door de stad te struinen en de cadeautjes in te pakken in mooi papier. Zo kocht ik vorig jaar voor mijn (inmiddels ex-)collega’s bij het universiteitsblad allemaal wat kleins en legde dat bij iedereen vóór werktijd op de bureaus (zie foto hieronder).

kerst2

Ik voelde me net een Bond Girl toen ik stiekem over de redactie sloop.

Ben je een goede inpakker of faal je compleet?
Volgens mij kan ik wel prima inpakken. Al heb je natuurlijk altijd cadeaus die onmogelijk zijn om fatsoenlijk in cadeaupapier te wikkelen.

Wat maakt kerstmis vooral speciaal voor jou?
Gewoon met familie bij elkaar zijn. Ik woon doordeweeks in Tilburg en studeer in Maastricht, mijn broertje studeert en werkt in Den Bosch, pap is naast zijn fulltime baan actief bij de plaatselijke voetbalvereniging en mam heeft ook haar eigen dingen. Dan is het fijn om met z’n allen onder de kerstboom te kunnen zitten.

Wat staat er bij jou vandaag en morgen op de planning?

8 Comments on “Crazy Christmas TAG”

  1. Geniet ervan de komende dagen! Gaat kat Chuck ook mee of blijft die alleen achter?
    Vandaag staat een diner met mijn familie op het programma (inclusief opa, oma, tante, oom, neef en nichten + ons bezin en alle aanhang, lekker druk dus) en morgen eten we bij mijn schoonouders :) Oh en ik vier ook nog derde en vierde kerstdag met mijn vrienden! Zin in!

  2. Ik vind de kerstperiode altijd zo gezellig! Mijn huis is ook altijd al begin december versierd met lichtjes en zo en ik haal het altijd zo laat mogelijk pas weg. Ergens in juli of zo.

  3. Pingback: Terugblik december 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: