Tinder, bachelordiploma en drie andere woorden die 2014 omschrijven

Rosalinde omschreef op haar blog afgelopen week 2014 in vijf woorden. Zo durfde ze eindelijk rode lippenstift te dragen (hulde!) en sloot ze zich aan bij Lood, een online literair tijdschrift en groepsblog (tof!). Twee overwinningen op twee totaal verschillende vlakken, hoe mooi is dat?

Haar blog zette me aan het denken. Onder andere ‘Rood’ en ‘groepsbloggen’ omschreven voor haar 2014. Welke vijf woorden waren voor mij belangrijk?

1. Bachelordiploma
Na jaren knokken nam ik afgelopen oktober eindelijk mijn bachelordiploma Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University in ontvangst. Eigenlijk had ik die afgelopen januari al gehaald (2014 had niet mooier kunnen beginnen!), maar de uitreiking is maar één keer in het jaar. Ik heb lang getwijfeld of ik wel naar de uitreiking wilde. Aangezien ik zo lang voor die bachelor heb moeten knokken, voelde het behalen van dat papiertje na zo’n lange tijd eigenlijk bijna niet meer als een prestatie. Ik ging dus in eerste instantie voornamelijk voor mijn ouders, maar uiteindelijk was het een erg geslaagde dag en maakte m’n hart stiekem even een sprongetje toen ik mijn handtekening onder het diploma zette. Op naar de master!

2. Tinder
De app die ik zo verfoeide (Vleeskeuring! Ordinaire seksapp!) heeft me zowaar mooie dingen gebracht in 2014. Ik kreeg het na een paar wijntjes bij het afstudeerfeestje van vriendin L. aangesmeerd door een van haar ex-huisgenootjes en hield er een aantal interessante dates aan over – de ene wat meer geslaagd dan de andere. Eén van deze mannen bleek een bijzonder persoon en zie ik na pakweg drie maanden nog steeds, hoe mooi is het als iemand je telkens weer anders naar dingen laat kijken?

3. Lippenstift
Toevallig, maar ook voor mij speelde dit woord in 2014 een belangrijke rol. Zoals Rosalinde in haar blog al opmerkte, associëren we iemand die rode lippenstift draagt vaak met gezien willen worden en zelfverzekerd zijn. Nu ben ik niet bepaald haantje de voorste en verkies ik de coulissen boven de spotlights, maar misschien moet ik iets wat herhaaldelijk tegen me wordt gezegd wellicht eens wat meer gaan geloven: ook ik mag er zijn.

4. Recenseren
Namens Univers schreef ik in Theaters Tilburg afgelopen jaar menig theaterrecensie en ik vond het echt fantastisch. Gelukkig mag ik dit ook in 2015 blijven doen: schrijven + theater = droombaan!!

5. Maastricht
Ten slotte nog aandacht voor de stad die in een paar maanden tijd mijn hart veroverde. Met liefde (en vooruit: een zeldzame keer met een klein beetje tegenzin) pendel ik verschillende malen per week vanuit Tilburg naar Maastricht voor mijn master Forensica, Criminologie & Rechtspleging. Hoewel ik ook hier niet bepaald fluitend door de vakken rol, vind ik het echt fantastisch en geniet ik van elk college. Met de faculteit midden in de stad kom ik altijd langs de mooie Markt en het gezellige Vrijthof, heb ik inmiddels een favoriet koffietentje en ijssalon en waande ik me afgelopen weken in een Winterwonderland met al die magische lichtjes in de binnenstad. Op die momenten vond ik het absoluut niet erg dat het pas laat licht en weer vroeg donker werd. Prachtig!

Een uitgebreider overzicht van 2014 volgt later deze week. In welke vijf woorden zou jij het afgelopen jaar omschrijven?

27 Comments on “Tinder, bachelordiploma en drie andere woorden die 2014 omschrijven”

 1. Mooie manier van terugblikken! Ik zou nog even moeten nadenken over mijn woorden van 2014.. Interessante studies ben je aan het doen!

 2. wat omschrijf je dat mooi, ‘iemand die je telkend weer anders naar dingen laat kijken’.
  Ik ben stiekem ook wel benieuwd/nieuwsgierig naar of je daar een voorbeeld van hebt. Hoe doet hij dat?

 3. Leuke manier om terug te kijken op het afgelopen jaar! Ik ben momenteel bezig met het uitwerken van mijn jaaroverzicht haha. En iedere keer weer vraag ik me af waarom ik niet eerder begon. Maar dit is een leuk alternatief voor volgend jaar.

 4. Ik wist helemaal niet dat je in Maastricht studeert! Zou leuk zijn om eens een koffie te drinken ;-)

  (En Tinder.. Haha. Dat is inderdaad echt wel 2014!)

 5. Mooi lijstje! Maar in je complete jaaroverzicht mag SummerCourt natuurlijk niet ontbreken hè! Alvast een gelukkig 2015 toegewenst en tot bij WinterCourt! :)

 6. Oh lijkt me echt niet te doen, een jaar in 5 woorden beschrijven (of ik moet er gewoon wat meer dan 1 minuut de tijd voor nemen, dat kan ook ;)).
  Zo te lezen heb je echt een super fijn jaar achter de rug! Hopelijk wordt 2015 nóg mooier! :)

 7. Hé wat leuk dat je ook zo’n lijst hebt gemaakt! En wat een mooie woorden. Op dat bachelordiploma mag je absoluut trots zijn! Leuk om te lezen wat je het afgelopen jaar allemaal hebt gedaan en meegemaakt. Op naar 2015! :)

 8. Ik citeer je even:

  “Eén van deze mannen bleek een bijzonder persoon en zie ik na pakweg drie maanden nog steeds, hoe mooi is het als iemand je telkens weer anders naar dingen laat kijken?”

  Dan kan alleen maar ik zijn toch???
  Wat een ontroerend mooi compliment…ik word er stil van…

  Groetjes xxx Stephan

 9. Wat een leuk stukje om te lezen! Allereerst gefeliciteerd met je bachelordiploma (en ik vind het toch wel een mooie prestatie hoor) en tof dat je theaterrecensies mag schrijven. Ennn Tinder, tsja, stiekem kan het soms best leuk zijn.

 10. Pingback: Mijn drie woorden van 2014 | Ygeneratie

 11. Pingback: Terugblik december 2014 | SYLVIA KUIJSTEN

 12. Wat leuk om zo terug te blikken. Mijn woorden zijn: comfort zone, dromen, hart, bloggen en…lippenstift. Ja ook hier. Ik durf sinds eind dit jaar steeds opvallendere kleuren te dragen.

 13. Pingback: Favorieten van 2014! | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: