Houdt boer Tom ons voor het lapje?

“Je hebt er maar één nodig, als het maar de juiste is!” Met die woorden opende Yvon Jaspers afgelopen zondag met een envelop in haar hand de eerste aflevering van Boer zoekt Vrouw 2014/2015, hét programma waarin de zoektocht naar ware boerenliefde op de voet wordt vastgelegd.

Toch bleek daar ineens een kink in de kabel, want de populaire boer Tom lijkt daar net iets anders over te denken. Hij ontving een record aantal van 1.808 brieven, maar schijnt al aan de vrouw te zijn.

En zo verandert het brave en heerlijk kneuterige programma waarvoor ik elk seizoen wekelijks aan de buis gekluisterd zit ineens in een trending topic op Facebook waarbij de roddels en achterklap ons om de oren vliegen. En dat is jammer. “Tulpenkweker doet slechts mee om beroemd te worden”, schrijft nu.nl. “Hij is altijd dol op aandacht geweest”, vertelt een kroegeigenaar uit het plaatselijke dorp aan Telegraaf, door wiens journalisten het balletje ging rollen. Ook op Facebook wordt er onder de betreffende nieuwsberichten vrolijk verder geroddeld. “Het is eigenlijk niet zo’n aardige man, hij heeft met veel mensen ruzie”, schrijft een dorpsgenote.

Daarmee wordt het programma van de idyllische boerderijen, pannen vol stamppot, Delftsblauwe keukentegels, verlegen boeren en gretige uitverkorenen ineens met argwaan bekeken. Gaat het programma nog wel over een oprechte zoektocht naar de liefde of voeren aandacht en commercie steeds meer de boventoon? Het aantal getrouwde stellen en liefdesbaby’s die uit vorige seizoenen zijn voortgekomen bewijzen het eerste, maar ik kon me niet aan de indruk onttrekken dat verschillende boeren het in de aflevering van afgelopen zondag toch verrekte jammer vonden dat er geen cameraploegen over hun erf zouden komen struinen. Dat terwijl je je brievenschrijfsters toch beter kan leren kennen zonder zo’n lens op je toeter, lijkt me.

Het verhaal krijgt ongetwijfeld een staartje. Ik kan alleen maar duimen dat de show haar charme blijft behouden en dat we aan het eind van het seizoen minstens vijf gelukkige, verliefde stellen zien. En hoe vind ik anders een bebaarde boer op een tractor?

Zit jij wekelijks voor de buis voor Boer Zoekt Vrouw?

28 Comments on “Houdt boer Tom ons voor het lapje?”

 1. Aah ik vond het zo zielig, de boer die maar twee brieven kreeg. terwijl hij juist heel schattig was! En vond het ook vreemd dat dat mannetje teleurgesteld was met zijn 50+ brieven die niet ‘the cut’ had gemaakt. Lijkt mij ook veel fijner om gewoon zelf een beetje te gaan daten ipv met een camera op je neus!

  Dat boer Tom een vriendin zou hebben had ik nog niet gehoord.. we gaan het zien!

 2. Toch altijd jammer dit soort dingen! Maar bijna ieder jaar gaan er wel wat vreemde geruchten over de boeren rond en toch kijk ik altijd met plezier :)

 3. haha je moet eens meedoen!! Mooi stukje trouwens wel. Yvon zei laatst in een interview dat je er gedurende het seizoen toch altijd wel achter komt wat er ‘mis’ is met een boer al ziet hij er nog zo leuk uit.

  • Ik heb destijds – enigszins onder groepsdruk – een brief geschreven naar boer Henk. Die is gelukkig nog heel gelukkig met Ilona, dat boerenleven was toch niet echt iets voor mij geweest ;)

 4. Volgens mij heb ik een aantal jaren onder een steen gelegen voor wat betreft dit programma. Nog nooit (nee, echt niet) gezien. Al word ik nu wel heel nieuwsgierig door dit leuke artikel. Boer Tom dus? Hmmm.

 5. Ik ben dol op Boer zoekt vrouw, maar nu leek het aantal brieven inderdaad belangrijker dan je liefde vinden. Vooral die ene boer die echt chagrijnig werd van zijn aantal brieven… Vond ik echt niet normaal! Maar ook wel hilarische tv waarschijnlijk zo’n chagrijntje erbij haha.
  Boer Tom is wel een leuke gast en komt vrij normaal over. Ben benieuwd wat voor gekke verhalen er nog gaan komen ;).

 6. In België hebben wij dat ook.
  De eerste seizoenen vond ik het leuk, ondertussen heeft het al zijn charmes verloren vind ik. TE commercieel. Hallo bekendheid, byebye verleifdheid, gezelligheid en liefde!

 7. Ik was zo verbaasd toen die boer teleurgesteld was met 56 brieven, het leek me best een leuke vent, tot hij opeens een oorwurm werd, hoe bizar dat zijn kinderen nog zo positief zijn!

  En ach, boer Tom, ik ben benieuwd wat er dan uit gaat komen. Eigenlijk heb ik nooit Bzv gekeken, maar ik kreeg allemaal berichtjes dat ik moest schrijven dit jaar, dus nu volg ik het opeens wel!

 8. Haha ik kijk dit echt nóóit. Ooit eens verplicht moeten kijken bij de ouders van mijn ex, maar wat een ontzettend dommig programma haha.
  Ik snap wel dat Tom een vriendin heeft. Hartstikke leuke vent om te zien!

 9. Pingback: De Boer Zoekt Vrouw logeerweek: een rode overall, gevulde diepvries en romantisch kaarslicht | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: