De handigste blogplanners op een rij!

Ik heb geen stapels notitieboekjes, kolossale kalender aan de keukenmuur of complete schema’s om te bloggen. Het liefste werk ik met WordPress drafts, waarbij ik losse zinnen en steekwoorden noteer en indien van toepassing links en afbeeldingen drop, om de post later verder uit te werken. Per week bekijk ik dan wanneer ik welke post plaats.

Toch maken veel andere bloggers wel gebruik van dergelijke hulpmiddelen en dat maakt nieuwsgierig. Op internet vind je een scala aan plugins, applicaties en printables om je blogs te plannen. Ik onderzocht er een aantal: de handigste online en offline blogplanners vind je hieronder.

Digitaal

Edit Flow – Dit is meer dan alleen een blogkalender, de plugin houdt ook custom statuses, email notifications en editorial comments bij. Handig! Je vind er hier meer informatie over. Ook Blogaholic schreef er een fijn stuk over.

Editorial Calendar – Deze plugin is erg geschikt voor bloggers die veel vooruit schrijven en daarbij het overzicht willen behouden. In het onderstaande filmpje zie je hoe de plugin werkt. Nog meer informatie vind je op Webtalis.

Print

Pinterest heeft een handige pagina: “Blogging: Planners/Printables“. Zoals de titel al zegt vind je hier allerlei handige blogplanners die je met een simpele druk op knop uit kunt printen. Ook de pagina “Blogplanner” is hiervoor heel geschikt.

Toffe blogplanners vind je verder op Etsy. Vrolijke kleurtjes, verschillende indelingen en stijlen, planners per week, dag of maand; je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

Ook leuk: je planner in boekvorm gieten. Elite Blog Academy heeft daar een tof voorbeeld van, je vindt hun gratis planner hier.

Mijn favoriete planner is echter die van Secret Bloggers Business. Als je op de betreffende pagina naar onderen scrolt, vind je een button met “Say no to blog chaos! Free blog planners”. Daarna vul je je naam en e-mailadres in en komt er minuutje later een zip-bestand in je mailbox rollen. Deze bestaat uit vier printables: “Blog goals 2014”, “Weekly blog planner”, “Monthly blog planner” en “Monthly blog statistics” (klik op de afbeelding voor grotere weergave). En de bonus? Je krijgt er ook de “10 Days to a Better Blog Email Course” bij.

Er zijn echter nog veel meer planners op het internet te vinden, zowel plugins als printables. maar met deze selectie moet je alvast uit de voeten kunnen.

Hoe ga jij om met het inplannen van je blogs?

25 Comments on “De handigste blogplanners op een rij!”

 1. Planning is mijn grote issue. Begin vorig jaar heel wat papier verspild aan het printen van een blogplanner die ik uiteindelijk helemaal niet heb gebruikt. Ik heb nog steeds geen goed systeem gevonden. Maar die laatste lijkt me erg leuk, met dat groen en paars.

 2. Serieus, dit is precies waar ik nu naar op zoek was, ik ga het vanavond als ik thuis ben even helemaal lezen, maar echt! jeuj! Ik was al aan het bedenken dat ik mijn eigen kalender moest gaan maken!

 3. Jeetje ik had geen idee dat mensen zoveel energie staken in het schrijven en plannen van een blog…
  Ik zwengel mijn pappie gewoon aan als ik iets te melden heb. Tik een aantal zinnen en… PUBLICEER
  Misschien moet ik er ook maar eens wat serieuzer naar gaan kijken.

 4. Bij mij kwam dezelfde gedachte op als bij nonanic1.

  Toch kan ik begrijpen dat deze hulpmiddelen handig zijn wanneer je met vaste thema’s werkt, veel te bloggen hebt en er wat meer systeem in wilt krijgen. Ongetwijfeld is het daarom ook afhankelijk van de inhoud van je blog of je überhaupt een planning nodig hebt.

  Ik houd mijn ideeën vooralsnog bij in een word document. Uitgewerkte ideeën zet ik in concept op WordPress. Aangezien ik pas vorige maand weer wat actiever ben gaan bloggen, staan er daar vooralsnog maar één of twee in klaar. Zo werk ik op dit moment telkens een dag vooruit met blogs die in principe iedere dag gepubliceerd kunnen worden. Komt er een keer iets actueels, dan zou dat er tussen gezet kunnen worden, waarna een concept gewoon een dagje doorschuift. Die mogelijkheid is er natuurlijk alleen, wanneer je blog tijdonafhankelijk is. Indien je per dag over wat je hebt meegemaakt blogt, wordt dat wel wat lastiger!

 5. Wat een hoop handige tools. Nooit bij stil gestaan dat dit zo te vinden is.
  Zelf heb ik mijn telefoon waar ik verschillende notities, zinnen en onderwerpen in vermeld. Ik heb diverse notitieboekjes en mijn agenda waar ik van alles in krabbel.

 6. Het inplannen van blogs doe ik alleen zo af en toe bij mijn liedjes blog, en dan met name tijdens vakanties of bij een thema week. Verder blog ik dagelijks, tenzij ik een dag oversla :-)

 7. Dit vind ik nu echt een leuke blogpost!
  Ben zelf nog maar beginnend blogger maar zit nu al in de knoop met al mijn plannen en school, haha :)
  Enorm bedankt voor deze super tips! Ga meteen eens een kijkje nemen op de sites! :D

 8. Ik heb een insert in mijn planner, waar ik gewoon elke week op noteer waar ik over wil bloggen in een poging om vooruit te werken, maar meestal komt het er toch gewoon op neer dat ik ’s avonds achter de computer kruip om iets neer te schrijven voor de dag zelf of de dag erna.

 9. Hm, ik gebruik eigenlijk geen planner.. Ik schrijf blogs en via de editorial calender plan ik ze dan in, maar ik kan niet ver vooruit plannen dus dat doe ik ook niet haha.

 10. Ik gebruik sowieso de eerste plugin die je noemt en verder heb ik een notitieboekje waar ik mijn planning in bij houd (probeer te houden). Gewoon simpel alles dagen waarop ik iets zou willen plannen onder elkaar en als ik een idee heb, dan schrijf ik het achter de datum. Heb ik het geschreven en ingepland, dan maak ik het met een stift geel. Werkt tot nu toe prima voor mij.

 11. Ik gebruik zelf de Editorial Calendar plug-in, maar verder doe ik niet echt aan plannen. Ik wil wel elke dag een blogpost online hebben en vaak schrijf ik die de avond tevoren en als ik veel inspiratie heb, schrijf ik er meerdere vooruit. Meestal gaat dat prima.

 12. Handig voor georganiseerde mensen of voor ongeorganiseerde mensen die hier wat aan willen doen. Ik heb zelf een fotografie blog, dus ik heb dt probleem niet zo. Ik plaatst gewoon een aantal keren per week nieuwe foto’s. :)

 13. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

 14. Pingback: How to Plannen 5: Printables

 15. Ik heb zelf iets in Excel in elkaar geknutseld maar dat is niet ideaal. Jouw post komt dus precies op het goede moment. Ik ga eens kijken of een van deze blog kalenders iets voor mij is ☺.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: