Week 1 & 2: Efteling, aankomende winacties en fijne blogstart

Vorig jaar tikte ik maandenlang wekelijks trouw een diary. “Dat is de enige categorie die er nóóit uitgaat”, dacht ik nog. Wrong, want op een gegeven moment schoot het er telkens bij in. Geen tijd, te weinig foto’s geschoten of andere blogs die voorrang kregen.

Afbeelding: bron

Om in 2015 weer wekelijks zo’n overzicht in elkaar te draaien, zag ik niet zitten en maandelijkse overzichten worden te lange lappen tekst. Eens per twee weken een update leek me de gulden middenweg. Deze verschijnt dus voortaan op maandag, afgewisseld met het jullie wellicht nog bekende “Blogleesvoer”, dat in 2015 ook een comeback zal maken. Vergeten wat dat was? De laatste editie vind je hier.

Maar goed, de eerste twee weken van januari dus (vooruit, met nog een stukje december). Ik vierde Oudejaarsavond na wat getwijfel tussen verschillende opties gezellig bij mijn ouders. Potje kaarten, de conferences van Guido Weijers en Youp van ’t Hek, lekker eten: het was een fijne avond. Chuck sloeg zich prima door het vuurwerk heen. Sowieso zat hij erg in de relax-modus: in de anderhalve week dat we bij mijn ouders waren, lag hij er het merendeel van de tijd zo bij:

chucksleep

De volgende ochtend werd er verder gesmuld bij een van mijn tantes en dronk ik nog wat glaasjes Amaretto weg. Ik sliep die avond als een roosje kan ik je zeggen.

Op de eerste zondag van januari toog ik met vriendinnen L. en T. naar de Efteling. Wel voetje voor voetje, want het was er ontzettend glad. We stonden er netjes om 10.00 uur, maar de attracties gingen – ongebruikelijk – pas om 11.00 uur open, zo meldden kleine letters op de Efteling app. Kleine tegenvaller. Wellicht wel vanwege het weer, want toen om 11.00 uur de toegangspoortjes werden geopend (we hadden de tijd gedood in een van de restaurantjes), konden we weer normaal door het park wandelen. Hoewel we alles op ons gemakje deden, waren we toch al relatief vroeg klaar en gingen we terug naar Tilburg voor een bezoek aan de Pannenkoekenbakker. Uiteraard niet voordat we onze traditiegetrouwe foto in de Efteling carrousel hadden gemaakt.

eftelingcarrousel

In de week daarna was het tijd voor de eerste colleges van het jaar, waardoor ik om 6.00 uur ’s ochtends al op het station stond. Wat heerlijk rustig is het dan nog, al zat ik wel te knikkebollen in de collegezaal. Toch is het fijn om weer met lesstof aan de slag te kunnen.

Ook qua bloggen maakte ik een goede start. Ik ben blij met mijn nieuw lay-out die ik nog net aan het eind van december online gooide en het is leuk om te zien dat langzaam maar zeker de reacties op de “Stel je voor”-pagina binnendruppelen.

lay-out

Verder staan er al wat leuke blogdingen op de planning en probeer ik in 2015 wat meer zicht te krijgen op mijn blogstatistieken. Afgelopen week kwam er ook dit onderstaande pakketje binnen, waarmee ik binnenkort twee van mijn blogbezoekers hopelijk blij kan maken. Een andere leuke winactie komt vrijdag al online. Stay tuned!

pakket

Helaas kreeg ik ook al gelijk te maken met een fikse verkoudheid, waardoor ik nu voor de vierde dag op rij aan bed en bank gekluisterd ben. Dat begin ik behoorlijk beu te worden, dus hopelijk kan ik morgen weer wat huishoudelijke klusjes doen en tijd aan de studie spenderen, want momenteel voelt m’n hoofd nog aan alsof er een non-stop tapdans op gedaan wordt.

Hoe was jullie begin van 2015? :)

13 Comments on “Week 1 & 2: Efteling, aankomende winacties en fijne blogstart”

 1. Echt leuk om te lezen, ik hoop dat je je snel beter voelt! En inderdaad echt een mooie layout, ik zit ook aan een nieuwe layout te denken.. Ik ben benieuwd naar de winactie:D

  Liefs Marije

 2. AAawh wat ligt Chuck er lief bij! Zo lag Daan er niet bij hoor, grote ogen en gestressed heen en weer rennen van 12uur tot half 2, maar zodra ik in bed lag kwam ze er wel bij liggen, want dat geeft haar rust! :)
  Verder ben ik benieuwd naar je winacties! Leuk! :)

  Ik hou ook wel van blogstatistieken en merk ik dat ik het ook leuk vind als mensen ze op hun blog delen, het maakt me weel actiever! Wat ja natuurlijk wel merkt met mijn actieve comments ;)

  Mijn eerste twee weken waren heerlijk, eindelijk weer wat rust nadat ik de hele ‘vakantie’ gewerkt heb! Nu vooral veel schoonmaakwoede en afspreken met vrienden :)

 3. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: