Jaaroverzicht 2014: januari – juni

Mosterd na de maaltijd? Wellicht, maar het is een beetje zonde om veel tijd in een blog te steken en dan eind december weg te vallen tussen de 2.400 andere jaaroverzichten. De mijne komen dus gewoon nu pas. Vandaag januari t/m juni, morgen juli t/m december. Veel leesplezier!

Januari
De eerste maand van 2014 stond voor mij geheel in het teken van Modifast.

~ Op oudejaarsavond nam ik het er nog even van: ik was benieuwd of ik het een maand zou kunnen stellen zonder mijn guilty pleasure: toastjes met brie.
~ 1 januari trapte ik af met een bananenshake, prima te doen.
~ Het voordeel van zo’n challenge: je afwas bestaat wekenlang enkel uit glazen, mokken en lepeltjes.

Verder werd ik in januari geïnterviewd voor de ‘Haar ambitie’-reeks door Anne van 24 lentes. Toen wist ik nog niet dat ik een week later mijn bachelor zou halen.

Februari

~ Ik kocht voor mezelf een Moleskine agenda, die wilde ik al heel lang.
~ Ik begon samen met Chuck met het kijken van MOOC’s (Massive Open Online Course), waarbij je colleges kunt volgen van universiteiten van over de hele wereld, erg interessant! Het college op het plaatje wordt bijvoorbeeld gegeven door een professor van King’s College in Londen.
~ Een mijlpaal: ik liet voor het eerst in mijn studententijd thuis pizza bezorgen! Mjam.

~ Ik bezocht de mooie musical Sonneveld in Theaters Tilburg.
~ En het prachtige Swan lake on ice in het Rotterdamse Luxor theater.
~ Verder bestelde ik nieuwe visitekaartjes.

Daarnaast bestond sylviakuijsten.com drie jaar! Ondertussen zijn het er alweer bijna vier. Dat gaat gevierd worden, dus houd de blog in de gaten! :)

Maart

~ Ik vierde met drie vriendinnen Carnaval, erg gezellige dagen! De optocht bekeken we met high tea vanuit de Bagels & Beans. Wat er verder allemaal tijdens deze dagen gebeurde, lees je hier.
~ Ik ontdekte Zoet & Zout in Eindhoven.
~ Net als deze heerlijke ijskoffie.

~ Ik bracht enkele dagen ziek op de bank door.
~ Aangezien ik in Maastricht een master op het oog had die ik graag wilde gaan volgen, besloot ik bij een van die colleges te gaan kijken. Ik ontdekte ook meteen hun universiteitsblad.
~ Ik maakte dit kiekje van Chuck, nog steeds een van m’n lievelingsfoto’s.

April

~ Ik begon april met een gezellige avond met vriendinnen.
~ Ook bezocht ik de Titanic expositie in Amsterdam.
~ Verder at ik voor het eerst zoete aardappelen.

~ Ook was ik in deze maand jarig.
~ Ik vierde het met een ouderwets, heerlijk kneuterig potje servies schilderen met vriendinnen I. en L.
~ En had ik eindelijk een beker met mijn logo.

Verder werd ik aangenomen bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, mooie mijlpaal!

Mei

~ In mei ging ik voor het eerst een paar dagen alleen weg. Dat wilde ik al langer, maar ik wist nooit zo goed waarheen. Nu ik inmiddels had besloten om in Maastricht mijn master te gaan volgen, was dat een mooie gelegenheid om er een paar dagen alleen rond te struinen. Ik had prachtig weer, bezocht verschillende bezienswaardigheden, ging voor het eerst alleen naar de bios, maakte een rondvaart over de Maas, ging elke avond uitgebreid in bad, lag met chips en bier op mijn hotelbed en kreeg ’s ochtends telkens een uitgebreid ontbijt voorgeschoteld. Ik kon makkelijk mijn weg vinden in de stad, heb heerlijk geluierd in het mooie park, ontdekte mijn favoriete ijssalon en bracht uiteraard een bezoekje aan de rechtenfaculteit. Mocht je in Maastricht willen overnachten, dan is hotel De Pauwenhof echt een aanrader! Erg vriendelijk personeel, fijne ruime kamers, lekker ontbijt en midden in het centrum.
~ Daarnaast bezocht ik deze maand samen met pap het Muiderslot. Een fijn kasteel en Muiden zelf is ook een prachtig stadje. Een mooie dag :)

Verder werd ik door radio 2 gebeld vanwege mijn SecJure-artikel over de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen met betrekking tot Volkert van der G. Dat gebeurt ook niet elke dag..

Juni

~ Vriendin L. mocht 24 kaarsjes uitblazen en dat moest natuurlijk gevierd worden.
~ Right place, right time. Tijdens een dagje dierentuin werd er voor onze neus een Vicuna geboren.
~ Ik vond de perfecte wereldkaart bij de Action!

Helaas was het aan het eind van juni ook tijd voor afscheid: na twee afscheidsborrels en een leerzaam jaar op zak zat het studentredacteurschap bij Univers erop. Wel kwam ik afgelopen augustus weer half terug: ik schrijf nog steeds theaterrecensies en columns voor de website en stiekem beschouw ik dat als een droombaan :)

09-01-2014 Tilburg: redactie Univers Magazine. COPYRIGHT WWW.TONTOEMEN.COM

Stay tuned voor deel 2! Wat was jouw hoogtepunt van 2014? :)

7 Comments on “Jaaroverzicht 2014: januari – juni”

 1. Voordat ik mijn leukste moment vertel, wil ik even zeggen dat ik Chuck echt geweldig mooi vind, haha!
  Mijn leukste moment van 2014 was dat ik na een half jaar zuchten en slepen, van studieopleiding verandert ben in September :)
  Grote opluchting en nu veel meer interesse in al mijn nieuwe vakken…
  En daaraan gekoppeld, dat ik in Antwerpen mijn eigen ‘gratis hondenuitlaat’ gestart ben op mezelf, wat me door de week enorm helpt ontspannen op kot én ik mijn droom wat kan najagen van een eigen hond te hebben in mijn leven :)
  Aangezien ik met die hondjes (zijn er 2) alles mag doen wat ik zelf wil… Ga ik shoppen, dan kunnen ze mee! Ga ik 3x per dag wandelen, gaat allemaal! Zin om te luieren met hen in de zetel? Helemaal mogelijk :D
  Dat zijn mijn 2 leukste momenten van 2014!

 2. Een half jaar vol hoogtepunten! (min die keer dat je een paar dagen ziek op bed lag dan..)
  Mijn hoogtepunt van 2014 blijft toch wel de 10 dagen die ik met Michael in New York doorbracht. Zo heerlijk gehad daar! :)

 3. Ik vond het een leuk overzicht. Zo leer ik je een beetje sneller kennen. Ik ken je blog pas sinds dat ik getagd ben, maar ik kom zeker nog eens kijken :-).

 4. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: