#Plukhetgeluk project – Geluksvragenlijst

Saskia wilde graag wat meer stilstaan bij de kleine, mooie dingen in het leven en startte daarom het Pluk het Geluk Project. Vijf weken lang krijgen we uitdagingen rondom dit thema voor onze kiezen en hoewel ik het project in eerste instantie over het hoofd had gezien (foei, en dat als trouwe volger!), spring ik er alsnog net op tijd in.

Afbeelding: bron

De komende vijf dinsdagen vinden jullie hier mijn invullingen van het project. Week 1 bestaat uit een vragenlijst. Dat invullen viel nog niet mee en dat is een goed teken, want ik kon bij sommige vragen gewoon niet kiezen. Here we go!

Beschrijf wat voor jouw ultieme geluk is.
Tjah, daar gaan we al, want hoe breng je dat onder woorden? Wat dat betreft bereikt het project gelijk haar doel, want het zit ‘m inderdaad in de kleine dingen: met pap wandelen door het bos, met mam een potje kaarten of theeleuten, met broertje in de auto naar foute muziek luisteren, op pad met vriendinnen, lieve S., knuffelen met kat Chuck, een tentamen halen, bitterballen eten, gitaar spelen, een opgeruimd appartementje, een fijne middag in de stad, recensies schrijven in het theater.. moet ik nog even doorgaan?

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd?
Theater en bloggen zijn de eerste twee dingen die in me opkomen. Hoewel de bezoekjes aan de Tilburgse schouwburg doorgaans ‘werk’ zijn (ik schrijf recensies voor Univers), voelt dat helemaal niet zo. En uit bloggen haal ik zo nu en dan wat inkomsten, maar ook dat schaar ik eigenlijk onder vrije tijd.

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu?
Sorry jongens, maar ook hier ga ik weer ‘bloggen’ invullen, meer specifiek het opstarten van sylviakuijsten.com in februari 2011. Ik heb hierdoor leuke mensen leren kennen, heb er mede mijn bijbaan als studentredacteur aan te danken gehad en zelfs ook mijn bijbaan als communicatiemedewerker bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Als je je blog goed bijhoudt, kan het een mooi visitekaartje en uithangbord voor jezelf zijn.

Wat is jouw ultieme geluksmotto?
Dat motto is sinds kort op mijn woonkamerkast te vinden (klik!). Ik merk echter dat ik wel eens een beetje in het verleden blijf hangen, dus wat dat betreft is de onderstaande ook wel een goeie.

quote

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn?
Discipline. Ik ben nog wel eens van het uitstellen en elke keer baal ik dan weer zó van mezelf. Uiteindelijk komen de dingen die moeten gebeuren altijd gewoon af, maar bij die last-minute taken word ik wel eens moe van mezelf.

Als je 1 ding kon kiezen: hoop, geloof of liefde, welke zou dat dan zijn en waarom?
Dat is een makkelijke: liefde. Hoop is iets moois, maar associeer ik ook snel met naïviteit. Geloof is ook bewonderenswaardig, maar ik wil liever dingen zeker weten. Zonder liefde van en voor de mensen die dichtbij je staan is echter alles wat je doet toch een stuk minder waard, dus daar kan ik van deze drie het minste zonder.

Welke gelukstips zou je een ander willen meegeven?
Hoe gaat dat gezegde? “Je hebt het leven gekregen, maar moet zelf de slingers ophangen?” Hoe dan ook: maak je eigen geluk. Iedereen volgt zijn eigen weg, je mag best van de geijkte paden afwijken. En luister naar het advies van anderen, neem het ter harte en doe er waar nodig iets mee, maar laat ze niet jouw leven bepalen.

Doe jij al mee aan het Pluk het Geluk Project?

14 Comments on “#Plukhetgeluk project – Geluksvragenlijst”

  1. Vooral je tip, maak je eigen geluk ben ik het helemaal mee eens :)
    & zo leuk om te lezen dat bloggen zo een invloed op je leven heeft gehad :) Ik herken het wel, bloggen voelt niet als werken :)

  2. Mooie invulling en gaaf dat t bloggen je al zoveel gebracht heeft! Het is idd je visitekaartje daar ben ik mij erg van bewust.

  3. Bloggen heeft zeker ook een positieve invloed gehad op mijn leven, leuk! Zo tof dat je hem ook in gaat vullen als trouwe volger… Mooi ook dat je zelf de slingers moet ophangen: helemaal waar! Ik ben erg benieuwd naar de rest van je invullingen!

  4. Mooi lijstje hoor. Ik ben het ook behoorlijk vaak eens met je ;) Ik geniet ook ontzettend van de kleine dingetjes. Ik stond daar vroeger nooit bij stil en was alleen maar met grote doelen bezig, maar juist de kleine dingen maken het leven zo mooi.

  5. Leuk dat je ook nog mee doet! Ik vind het leuk om al die antwoorden bij iedereen te lezen. Het is bij iedereen anders. Alleen die vraag over hoop, geloof en liefde beantwoord bijna iedereen met liefde. :) Mooie antwoorden heb jij ook gegeven.

  6. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: