Hoe deel jij je blogs in?

De opvallende blogvolger heeft wellicht al gezien dat er sinds afgelopen zondag een rijtje categorieën in de zijbalk staat. Het was dringend nodig om deze op te schonen, want dat kon beter. De categorieën waren onoverzichtelijk, er hingen te veel blogs onder en de termen waren te vaag. Geen hond die op ‘Maatschappij en rare-mensen-dingen’ klikte. Time for change dus.

Het kostte even wat tijd, maar na drie uur (zulke dingen gaan prima op de zondagavond met achtereenvolgens Moordvrouw, Divorce en All You Need is Love op de achtergrond) waren alle blogs onder hun nieuwe categorie geschaard. In de zijbalk vind je nu de onderstaande veertien categorieën. Hopelijk maakt dat de navigatie op deze blog beter en vind je (nog?) sneller wat je zoekt. Zijn er categorieën die je mist of die je handig vindt? Laat het vooral weten! :)

Hoe heb jij je blog ingedeeld? Werk je ook met categorieën? Zo ja, met welke?

Advertenties

24 reacties op ‘Hoe deel jij je blogs in?

 1. Ik heb laatst ook mijn categorieën opgeschoond, komt wat professioneler over. Ik zit trouwens ook altijd te klooien met welke widgets ik in mijn sidebar wil. Ik geloof wel dat ik er nu een beetje tevreden over ben, haha.

 2. Ik heb heb er nu 14. En daarin probeer ik alles te laten vallen. Tot nu toe lukt dat prima :-). Heb ook een catergorie algemeen, maar die probeer ik zo min mogelijk te gebruiken.

 3. Ik heb wel een aantal categorieen (trema doet het hier niet), maar heb er eigenlijk nog nooit heel veel aandacht aan besteed. In ieder geval recensies, persoonlijk, winacties, boeken (dus bijv. jeugdliteratuur, chicklit, etc.)

 4. Ik heb drie delen in mijn blog zitten: journalistiek, fotografie en schrijven. Bij journalistiek vind je mijn journalistieke portfolio, bij fotografie wat foto’s die ik gemaakt heb en bij schrijven mijn boek en mijn blogs. Maar ik ben niet helemaal tevreden meer, en wil het binnenkort dan ook andere namen gaan geven. Ik denk zelfs dat ik fotografie er helemaal af haal en daar ‘boeken’ van maak.

  Onder schrijven heb ik dan wel weer diverse categorieën voor mijn blogs. Dit zijn de volgende:
  – Journalist in opleiding
  – Journalistiek
  – Bloggen over boeken
  – Het leven van…
  – Recensies
  – Het internet van dingen
  – Opinie

  Maar goed, binnenkort als ik tijd heb (en vriendlief, a.k.a. de webdeveloper, ook) ga ik hem omgooien :).

 5. In het begin bedacht ik een aantal categorieën en dacht dat ik daar alles wel onder kon brengen. Maar zo komen er toch elke keer weer wat bij. Nu zit ik alweer op 29 categorieën, misschien toch eens reduceren binnenkort.

 6. Ik werk met categorieën en tags maar ik neem het allemaal niet zo heel nauw. Soms deel ik een post in bij twee categorieën omdat het bij allebei wel past. Maar ach, het is een beetje geordend haha

 7. Met mijn nieuwe lay-out ook besloten mijn categorieën ook eens onder handen te nemen. Binnenkort :). Verder werk ik ook veel met tags. Beide moeten mooi in evenwicht zijn en je daar brengen in wat men zoekt…

 8. Ik werk met categorieën en onder de categorieën weer met tags. Hierdoor blijft het aantal categorieën beperkt, en dat vind ik zelf wel zo overzichtelijk. De tags pagina’s zorgen weer voor handige verzamelingen waar ik naar kan linken en die ook door Google goed geïndexeerd kunnen worden.

   1. Ik denk niet meer dan 15? En liever wat minder eigenlijk. Voor mij geldt dat categorieën direct duidelijk moeten maken wát je voor dingen kan vinden onder die categorie, en dat er niet veel overlap moet zijn in de overeenkomsten tussen diverse categorieën. En als ik nu naar jouw categorieën kijk, vind ik dat er wel wat op elkaar lijken. Pas wanneer ik de categorieën ga bekijken, zie ik dat ze wel van inhoud verschillen, maar wordt het door de naamgeving nog niet geheel duidelijk. Ik hoop dat ik het duidelijk genoeg uitleg?

 9. Ja, dit is dus mijn eeuwige dilemma! Ik werk met categorieën en tags. Ik wil eigenlijk van de tags af en dan de belangrijkste dingen omtoveren tot extra categorieën. Maar ik vind het zo lastig om te bepalen welke post waaronder valt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s