Spoorwegstudent

Het is 05.48 uur als ik mijn fiets op het station vastzet. Steeds weer verbaas ik me over de hoeveelheid tweewielers die er nog staat, wonderlijk genoeg grotendeels vooraan in de rekken geparkeerd.

Afbeelding: bron

Het inchecken maakt akelig veel geluid op het stille perron. Een handjevol metgezellen staat met koffie in de hand, rookt een sigaretje of zit gapend op een bankje. De stoptrein die ik moet hebben komt sissend tot stilstand. Het is nog zo’n oud exemplaar waar de raampjes van open kunnen. In het eerste jaar van mijn studententijd, toen ik nog de spoorwegstudent uithing van Den Bosch naar Tilburg, zat ik altijd in zo’n trein. Hij lijkt nu hopeloos verouderd.

Continue reading ->

4 Comments on “Spoorwegstudent”

  1. Wat een geweldig geschreven stuk! Ik vind treinreizen heerlijk, en dan vooral het stukje onafhankelijkheid, tot jezelf komen en mensen kijken. Kan ook niet wachten om een spoorwegstudent te worden straks, haha!

  2. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: