Toffe blogs die je niet mag missen!

Ik vind het leuk om aandacht te besteden aan sites van andere bloggers. Vorig jaar januari postte ik bijvoorbeeld de Blog ABC met een hoop van mijn favoriete blogs en ook in verschillende ‘Spam je blog’ edities (hier, hier, hier, hier en hier) kregen medebloggers de kans om hun site aan te prijzen.

Afbeelding: bron

Ook nu is het weer tijd om jullie op een aantal blogs te wijzen die echt de moeite waard zijn, maar nog niet eerder waren het exemplaren die zo nauw aansluiten bij mijn favoriete leesonderwerpen: rechten, liefde en bloggen.

Met name dat eerste onderwerp is iets waar waarschijnlijk niet veel van mijn lezers zich in verdiept hebben, dus dat komt mooi uit. Hoe je het namelijk ook wendt of keert, je krijgt in je leven veel te maken met het recht. De eerste blog die dan echt absoluut de moeite waard is om te volgen, is Meester Leonie. Haar kracht? Met een vlotte pen op een laagdrempelige wijze schrijven over onderwerpen die nauw aansluiten bij de actualiteit. Mogelijk nog toffer is haar Facebookpagina, die in korte tijd ruim 3.000 volgers kreeg en waarin ze allerlei leuke rechtengerelateerde stukjes van andere media plaatst. Mijn favoriete posts zijn trouwens #taaluitdezaal, waarin allerlei opvallende uitspraken in de rechtszaal worden opgesomd. Brachten ze het recht op de universiteit ook maar op die manier.. ;)

favo1

Een tweede blog met een gouden randje is die van Charlotte Meindersma, beter bekend als Charlotte’s Law & Fine Prints. Zij legt gelijk een perfecte brug tussen het recht en bloggen. Ik vind intellectueel eigendom een erg interessant vakgebied en daar schrijft Charlotte gelukkig regelmatig over. Als blogger vind je bij haar bijvoorbeeld handige sites voor rechtenvrije blogafbeeldingen, regels rondom plagiaat en en portretrecht. Ook ondernemers in de dop kunnen hier hun hart ophalen met artikelen over algemene voorwaarden, webshops en innovatie. Overigens kun je je ook abonneren op haar fijne nieuwsbrief Legal Coffee: een online juridisch magazine over juridische zaken, ondernemen, marketing en koffie.

favo2

Een andere blog die ik from scratch heb gevolgd is Laura’s Blogaholic. Je vindt hier artikelen over bloggen in de breedste zin van het woord. Zo geeft Laura zowel 15 manieren om Facebook likes te genereren als tips over de snelheid van je website en het bewerken van afbeeldingen. Voor ieder wat wils dus. En pssstt.. ze maakt ook handige gratis blogplanners.

favo3

Om deze ode aan medebloggers af sluiten nog twee hilarische blogs over het single bestaan. Allereerst Single Sascha, die al na een paar blogs opviel en tegenwoordig schrijft voor het prestigieuze Rumag. Haar blogs zijn scherp, hilarisch en halen ongenadig uit naar het manvolk. Al vindt ze hen stiekem toch ook wel lief.

favo4

De tweede blog die je ook zeker eens op je gemak met een kop koffie moet bekijken, is Single and the City. Je vindt hier ook blogs over andere onderwerpen, maar haar columns over Mr. Big (inderdaad, de link naar Sex and the City is nu echt niet meer te missen) zijn fantastisch. Gaat dat zien dus!

favo5

Ben jij bekend met bovenstaande blogs? En over welke blogonderwerpen lees jij het liefst?

Advertenties

30 reacties op ‘Toffe blogs die je niet mag missen!

  1. Ik lees graag over taal en schrijven, helaas zijn er maar weinig blogs die daar over gaan… Ook persoonlijke blogs met veel humor vind ik leuk!

  2. Leuke lijst! Ik merk dat mijn Bloglovin’-feed helemaal aan het veranderen is door alle nieuwe blogs die ik in de laatste paar weken heb ontdekt. Charlotte’s Law kende ik wel al en ben ik nu ook gaan volgen. Blogaholic ga ik ook eens uitpluizen, kan ik vast nog wat van leren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s