De Boer Zoekt Vrouw logeerweek #1: een rode overall, gevulde diepvries en romantisch kaarslicht

Nou, dat was ‘m jongens, de aftrap van de logeerpartij. Inclusief ongemakkelijke stiltes, het wat-gaan-we-eten dilemma en modder. Veel modder. 

Geert heeft er zin in. Zijn diepvries is gevuld en hij kan niet wachten om zijn vrouwen te ‘proeven’. Hij hoeft de deur in ieder geval niet meer uit en hoopt dat zijn vrouwen voor hem koken. Om de beurt of met elkaar, dat maakt hem niet uit. Ook  het inpakken van koffers en het schoonmaken van het aanrecht zijn volgens hem echte vrouwenklussen. “Ik ben voor emancipatie, maar vrouwen kunnen dat beter.” Mary arriveert als eerste en krijgt meteen een lekkere lebber van Geert. Ook ’s avonds is de chemie tussen de twee voelbaar en hij geeft haar stiekem een zoen tussen het snijden van de piepers. 

Liever stamppot dan pizza
Bertie is van de zenuwen een hoofdkussen kwijt. Drie vreemde vrouwen in huis, het is toch wat. Ze dekt zichzelf al gelijk in: “Verliefd word ik niet snel.” Katrien is de eerste vrouw die arriveert. Ze wordt door de hond enthousiaster begroet dan door Bertie. Eenmaal compleet vallen er al snel gênante stiltes, met af en toe een opmerking over de paarden of hond. Een tikkeltje verbaasd lijken de vrouwen tijdens de hometour over de expliciete naaktfoto’s op de kamer van Bertie. Wat er gegeten moet worden, is even de vraag. Het wordt stamppot, waarvoor Bertie in haar eentje de boodschappen gaat halen.

Zuigen wil ‘ie niet
De eerste vrouw die op het erf van Jan uit de auto stapt, valt bijna letterlijk voor zijn voeten. Dat belooft wat. Een andere vrouw maakt voor de eerste keer de oversteek naar het rustieke Texel. Kan ze wennen aan de rust? Jan sjouwt als een ware gentleman de hutkoffers naar boven, de vrouwen luid giechelend achter zich aan. Al snel komen ze erachter dat schapen melken zo makkelijk nog niet is. “Hij zuigt gewoon niet bij mij!” zegt een verontwaardigde Rianne. Jan twijfelt daardoor enigszins aan haar IQ. “Volgens mij is ze gewoon niet zo slim.”

Trendy door de modder
De vrouwen van Tom zijn onder de indruk van zijn trendy huis. Rimke geeft bij voorbaat al aan Friesland best te willen verlaten voor de blonde boer. De rode overall van Tom matcht goed met de rode jas van de tweede vrouw die arriveert: Lotte. Een voorteken? Leonie had het erf bijna niet gehaald: onderweg bleef ze steken in de berm. De dames mogen meteen het land op en klossen een tikkeltje onhandig door de modder, verwonderd over het feit dat tulpenbollen automatisch naar boven groeien. Dat doet iets met Tom, want bij het eerste diner begint hij al over kinderen. Daarnaast noemt hij zichzelf een grote romanticus; de vrouwen hangen in het kaarslicht zwijmelend aan zijn lippen.

Het bed kan weer aan elkaar
Het interieur van Theo doet van de verschillende woningen het meeste denken aan een ouderwetse boerderij. Vol overgave vertelt hij over zijn tweepersoonsbed, dat hij nu uit elkaar heeft geschoven. “Maar misschien kan ‘ie in de toekomst weer tegen elkaar.” De vrouwen gaan er niet op in, waarschijnlijk nog steeds wat beduusd door de oubollige inrichting. Meer enthousiast zijn ze over zijn net aangeschafte sokken. Sandra voelt zich al meteen het buitenbeentje. “Ik heb niet zoveel te vertellen.” Daarom begint ze maar een gesprek over de cv-ketel.

Volgende week meer over Delfts blauwe tegels, tractoren en vrouwen in de modder. To be continued..

Meer Boer zoekt Vrouw 2014: Houdt boer Tom ons voor het lapje?

11 Comments on “De Boer Zoekt Vrouw logeerweek #1: een rode overall, gevulde diepvries en romantisch kaarslicht”

  1. Het was weer heerlijk genant allemaal. Waarom doet Bertie eigenlijk mee vraag ik mij af. Volgend mij vindt ze het maar niks. En Geertje die ouwe snoeperd heeft zijn keus al gemaakt lijkt wel.

  2. Leuk leuk! Ik vind Geert echt vet irritant, hij is echt te handtastelijk! En bij de rest kan ik lekker achterover hangen op de bank en genieten van het feit dat ik een enorme kletskous ben en ik niet zo snel te maken krijg met die stiltes van Bertie. (jaks!)

  3. Leuke samenvatting om te lezen! En ja, die boer Geert… eerst vond ik hem nog wel een schattig mannetje die ik zijn 2e portie geluk wel gunde, nu wordt ie steeds meer zo’n vies oud mannetje die iedereen ligt af te lebberen…

  4. Pingback: Terugblik januari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: