De Boer zoekt Vrouw logeerweek #3: Goosebumps, spelen met boerenkool en de eerste knuffel

De meeste boeren maken deze week een zware keuze: de eerste dame moet naar huis. Wordt er gekozen met hart of verstand en is er al sprake van echte gevoelens?

Spelen met boerenkool
Bij het verwerken van de boerenkool stoot Mary er een spontaan ‘Hihi!’ uit, terwijl Hetty Geert speels met een stronk plaagt. Ada vindt het ook nog steeds allemaal gezellig. Wat een jolijt in de schuur. De dames proberen eenmaal aan de koffietafel te polsen hoe Geert zijn laatste jaren voor zich ziet als hij minder mobiel is, maar daar wil Geert het niet over hebben. Hij ziet zichzelf toch liever nog even als een energieke, goddelijke Adonis. Mary wordt later op de dag even emotioneel. “Ik heb de warmte en liefde gemist.” Het laat de kijker niet onberoerd. Verder gaat het er braaf aan toe op de boerderij, zou Geert zijn alter ego ‘Geile Geert’ wat hebben getemd?

Jan zorgt voor kippenvel
Ook bij Jan wordt er hard gewerkt, maar waar er bij Geert meer geleefd wordt bij het moment, worden bij Jan pogingen tot diepzinnige gesprekken over de toekomst gedaan. “Ik wil gewoon zekerheid! Voor het ecchie!” roept Marieke haast gefrustreerd in de tractor, terwijl ze nog net niet het stuur door het dashboard ramt. “Als ze ergens voor gaat, gaat ze er wel echt voor”, zegt Jan geïmponeerd. Vivian vertelt voor de camera vooral hoe hard ze kan werken. Maar wat vind je dan van Jan, Vivian? Dat is bij de andere twee dames duidelijk. Marieke heeft goosebumps en vlinders, Rianne wordt blij van Jans glimlach. Ook Jan zelf huppelt content over het erf, het is allemaal nog leuker dan hij dacht. “Je kunt zien dat ze hier op hun gemak zijn en het alle drie echt zien zitten.” Toch moet hij een keuze maken: voor Vivian is er geen toekomst weggelegd op zijn schapenboerderij in Texel. “Nu kunnen we eindelijk écht onze tassen uitpakken!” roepen Marieke en Rianne.

Theo heeft het moeilijk
“Ik heb nog nooit iemand weggestuurd en nu moet dat.” Het eerste keuzemoment valt Theo duidelijk zwaar, maar toch beslist hij resoluut: Sandra mag naar huis. Tijdens het avondeten drukt hij de andere twee vrouwen op het hart dat het feit dat hij weinig vragen stelt geen gebrek aan interesse is, hij weet gewoon niet goed wat hij moet vragen. Na die opbiechting nemen de vrouwen het gesprek weer over. Dat vindt Theo eigenlijk wel prima. De volgende ochtend wordt er weer gewerkt in de stallen. Ria wordt blij van al die natte koeienneuzen, Theo wordt vooral blij van Nancy. Ineens blijkt het stellen van vragen toch niet zo lastig.

Emoties met een portie friet
Bij Bertie worden voor het eerst emoties getoond. Nadat de tranen van spanning voor het keuzemoment – waar geen keuze werd gemaakt – zijn gedroogd, gaat het gesprek weer richting het avondeten. Katherine neemt het voortouw. “Friet!” Wederom gaat Bertie er alleen op uit om het avondeten bij elkaar te schrapen en weer is de hond er als de kippen bij om elk potentieel frietje dat op de grond valt te bemachtigen. Na de zoveelste doodse stilte floept Esther eruit wat bij alle logees op de lippen brandt: “Wat zoek je in een vrouw Bertie?” Katherine vraagt zich hardop af of Bertie wel echt openstaat voor een nieuwe liefde. Ciska houdt tijdens het hele gesprek angstvallig haar mond. Katherine ziet na het eten haar kans schoon en neemt Bertie mee voor een avondwandeling. “Waarom zit ik hier op de boerderij, waarom heb je mij gekozen?” vraagt ze resoluut. “Ik sta hier in m’n ‘nakie’ en heb af en toe echt even bevestiging nodig dat je me leuk vindt.” Een eenzame traan, daarna volgt de eerste knuffel.

Tom houdt niet van rood
Voordat Tom zijn eerste keuze maakt, willen zijn dames hem graag nog een keer alleen spreken. “Ik voel me lekker!” zegt Leonie enthousiast, terwijl ze met Tom over het erf wandelt. “Al denk ik niet dat je me al echt kent.” “Dat zei je de vorige keer ook”, zegt Tom nuchter. “Als je me kent, ben ik een open boek”, verzekert ze hem. Ondertussen houden de andere twee dames hen in doodse stilte nauwlettend vanuit het woonkamerraam in de gaten. Rimke is als tweede aan de beurt. “Ik kan op de meeste plekken wel aarden.” Zou dat argument Tom over de streep trekken? Bij het een-op-een onderonsje tussen Yvon en de meiden twijfelen Rimke en Leonie over zichzelf. Lotte niet. “Ik ben wie ik ben. Ik twijfel niet over mezelf, hij is de onzekere factor.” Toch is zij uiteindelijk degene die het veld moet ruimen. “Ik ben blij dat jullie er zijn, we gaan er nog een paar leuke dagen van maken”, zegt Tom als Lotte haar tas gaat halen. Hij lijkt haast opgelucht dat Lotte’s rode jas van het erf verdwijnt.

Volgende week maken moeten ook dames van Bertie en Geert hun biezen pakken. Wie dat zijn, zien we aankomende zondag.

7 Comments on “De Boer zoekt Vrouw logeerweek #3: Goosebumps, spelen met boerenkool en de eerste knuffel”

  1. Pingback: Week 5 & 6: blog post, radiostilte en dagelijks bloggen | SYLVIA KUIJSTEN

  2. Leuke samenvatting weer! En ja, die onhandige knuffel van Bertie… tenenkrommend om te zien! Persoonlijk denk ik niet dat zij er een liefde aan gaat overhouden of ze moet zich opeens wel heel erg voor 1 van de dames gaan openstellen…

  3. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: