De Boer zoekt Vrouw logeerweek #4: iets met puntjes en paaltjes, lammetjesworst en gebakken eitjes

Het aantal deelneemsters wordt in deze aflevering flink uitgedund, net als de keuzemogelijkheden voor de boeren. Hoe gaan ze hiermee om? 

Bij Boer Geert is het nog steeds gezellig. Geen zenuwachtig gedoe en er iets gezelligs van maken lijkt het credo. “Jeminee, ik lijk wel een overjarige puber”, zegt Hetty glunderend. Mary zoekt puur geluk en denkt dat bij Geert te kunnen vinden. Ada roemt zijn enthousiasme en hoe hij de drie vrouwen een thuisgevoel geeft. Geert vindt het ook nog steeds gezellig, maar “hij luistert niet als een hondje” naar de dames. En dan komt dat gevreesde keuzemoment, Mary gaat naar huis. “Ik denk niet dat ik haar de aandacht en liefde kan geven die ze nodig heeft.” Galant rijdt Geert haar koffer naar de auto. “Hij heeft me geleerd dat er iemand echt om mij kan geven.” Met die woorden verlaat Mary de boerderij. Opvallend blijft hoe hard Geerts dames werken. Ook intieme vragen over vorige mannen in het leven van Ada en Hetty worden niet geschuwd.

Veren voor Tom
Bij Tom staan de vrouwen wederom met de handen in de zakken te kijken hoe Tom het werk doet. Toch neemt Leonie uiteindelijk de klus op zich om in het busje met een enorme keet erachter over de smalle landweggetjes te rijden. Dat kweekt bewondering bij Tom. En hoe ziet hij eigenlijk de rol van zijn vriendin op de boerderij? Dat moet vooral een hulpje zijn: “Koffie en cake langs brengen, een kusje of iets dat we vergeten zijn.” Al moet dat natuurlijk wel allemaal heel spontaan gebeuren. Hij weet ze in ieder geval al aardig te vormen, want tijdens schafttijd bakken de vrouwen enthousiast eitjes in de keet. “Graag aan twee kanten gebakken, met wat peper en zout”, aldus de boer des huizes. Na het harde bakwerk kijken de twee dames met een kopje thee toe hoe Tom het dak repareert, terwijl hij uitgebreid geanalyseerd wordt. Goddelijke adonis, geen kinderen, klaar voor een relatie; ideaal! Tom kan door al die veren in zijn achterste bijna niet meer zitten.

Darth Vader de pony
Esther wil graag de paarden zien en grijpt die kans aan om Bertie even alleen te spreken. Darth Vader, een kleine pony, bekijkt hen nieuwsgierig vanaf een afstandje. Met Ciska wordt er over het strand gewandeld. Dat lijkt goed te gaan, maar tijdens een korte theepauze valt het toch weer stil. Dat gaat ‘m gewoon niet worden dames. Daar zijn zij het ook over eens, dus gaat Ciska naar huis. Het is dat Katherine opmerkt dat ze haar even uit moeten zwaaien, anders was Bertie alweer doorgegaan met de volgende klus. Geen spannend keuzemoment bij de boerin dus. Bertie lijkt overigens eindelijk wat uit haar schulp te kruipen en doet zelfs al voorzichtige voorspellingen. Het zou zo maar eens kunnen dat een van de overgebleven vrouwen in de toekomst op de boerderij zou kunnen komen wonen.

Lammetjes en worst
Bij Jan worden de lammetjes gewogen. Rianne pakt één lammetje op en vat het beestje gelijk bij de edele delen. Hij wordt er wild van, maar wordt Jan dat ook? Het maken van lammetjesworsten gaat haar beter af, een klusje dat wordt geklaard in een aangrenzend hok. “Het is maar goed dat de lammetjes niet doorhebben wat er in de ruimte naast hen gebeurd.” Terwijl de dames ’s avonds in de keuken het diner (inclusief, jawel, worst) bereiden, bespreekt Jan in de schuur het hele gebeuren met zijn broer, die hem van enkele adviezen voorziet. “Jij kunt wel één van de dames het leukste vinden, maar zien zij jou eigenlijk ook zitten?” “Het puntje begint wel bij het paaltje te komen”, vat Jan zijn gedachten bondig samen.

Die lieve Theo
In de weiden van Theo rennen de dames met uitgestrekte armen over het veld om de koeien op te jagen. Wat handig, zulke extra werkkrachten. “We gaan leuk met elkaar om, maar we moeten nog wat meer over elkaar te weten komen”, zegt Theo. Komaan, zet er eens vaart achter dan! Te laat, zo blijkt, want Ria besluit de boerderij te verlaten. Ze mist de klik en vindt haar boer te lief. “Datgene waarvoor ik gekomen ben, dat is er niet.” Het afscheid is emotioneel, al is Theo blij met haar eerlijkheid. “Anders houd je toch twee mensen voor de gek.” En zo blijft Nancy ineens alleen achter. Maar ziet zij in Theo wel haar grote liefde?

Dat zien we volgende week.

1 Comments on “De Boer zoekt Vrouw logeerweek #4: iets met puntjes en paaltjes, lammetjesworst en gebakken eitjes”

  1. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: