15 Reisdilemma’s

De onderstaande tagvragen van reisdoc.nl zag ik afgelopen weekend bij Marah langskomen. Wat vakanties betreft heb ik een duidelijke voorkeur en er zijn nog veel plaatsen die ik wil zien, dus invullen was zo gepiept.. dacht ik.

Afbeeldingen: bron

ZONVAKANTIE / WINTERSPORT
Tjah, daar gaan we al, want beide zijn niks voor mij. Ik stap voor geen goud op een snowboard of andere plank en veertiendaagse zon-zee-strand vakanties zijn ook niet aan me besteed met mijn altijd witte velletje en snel opkomende hoofdpijn door te veel zon. Mocht ik echter écht moeten kiezen, dan ga ik toch voor een zonvakantie, lekker puffen in de schaduw ;)

VAKANTIE AAN KUST / VAKANTIE IN BINNENLAND
Kan dat ook gecombineerd worden? Ik houd meer van het binnenland, maar een dagje strand is daarbij een mooie afwisseling.

14354944430_6b2f2b8b37_k

EUROPEES ETEN / AZIATISCH ETEN
Absoluut Europees eten! Ik houd enorm van Italiaans en Grieks en je mag me ’s nachts wakker maken voor tapas.

WEG MET VRIENDEN / WEG MET PARTNER
Aangezien ik geen partner heb, is de keuze makkelijk. Mocht die er wel zijn, dan heb ik liever twee kortere vakanties dan dat ik een keuze moet maken tussen vrienden of partner.

ACTIEVE VAKANTIE / LUIERVAKANTIE
Ook hier ga ik voor de combinatie. Dagenlang onder een palmboom liggen gaat snel vervelen, maar om tijdens je vakantie killer kuiten te ontwikkelen, lijkt me ook wat overdreven.

14201760289_1c1900f1ee_k

AZIE / AFRIKA
Afrika heeft iets magisch, zowel qua cultuur als natuur. Vroeger wilde ik een tijdlang dolgraag ooit eens ontwikkelingswerk doen in Afrika, maar ik denk niet dat dat er nog van gaat komen.

BARCELONA / ROME
Ik heb beide steden nog nooit bezocht, maar Rome is simpelweg een stad die ik ooit een keer gezien wil hebben, zeker sinds mijn broertje na zijn Rome trip in 6 VWO zo enthousiast is over de plaats.

CITRYTRIP / NATUURVAKANTIE
Absoluut een citytrip! Ik houd van nieuwe steden verkennen en je maakt me dolgelukkig met musea, dierentuinen, schattige eettentjes, theater, bioscoop en natuurlijk allerlei foute toeristische attracties.

14394424941_0134bf88b3_k

WERELDREIS / WERELD ZIEN IN MEERDERE KEREN
De wereld zien in meerdere keren, waarom al dat moois in één keer voorbij laten komen? Ik denk dat je op den duur ook wat afgestompt raakt omdat je al zoveel dingen hebt gezien. Als je verschillende grote reizen plant, werk je daarnaast elke keer weer naar iets leuks toe. De voorbereidingen vind ik namelijk ook een fijn onderdeel, niet alleen de vakantie zelf.

NOOIT MEER REIZEN / NOOIT MEER VRIENDEN ZIEN
Dan ga ik toch voor nooit meer reizen, zo’n wereldreiziger ben ik nou weer niet. Vroeger bleven we tijdens vakanties meestal in Nederland, dus het is niet dat ik gewend ben aan exotische bestemmingen. Ik zou er alleen van balen dat ik dan nooit meer naar Londen kan.

WEG MET DE AUTO / WEG MET VLIEGTUIG
Koffers in de achterbak en gáán! Geef mij maar die auto, daar kan ik me prima in vermaken. Stoppen wanneer je wilt, zoveel bagage meenemen als je wilt, de omgeving om je heen zien veranderen naarmate je de plaats van bestemming nadert.. heerlijk :)

14605385236_df3b06d320_k

BACKPACKEN / CRUISEN
Ik heb beide nog nooit gedaan, maar ik vind dat cruise-gebeuren wel fascinerend. Vooral rond de Scandinavische landen schijn je prachtige tochten te kunnen maken, dus dat zou ik best eens willen doen.

ALLES REGELEN / OP DE BONNEFOOI
Haha, alles regelen! Ik maak meestal zo’n twee weken van tevoren een lijst met benodigdheden, maak een planning en noteer adressen en routebeschrijvingen van bezienswaardigheden. Overigens kan ik tijdens zo’n vakantie ook weer makkelijk van zo’n planning afwijken hoor, ik wil gewoon zoveel mogelijk uit zo’n vakantie halen.

WEEK IN EEN LUXE HOTEL / 3 WEKEN KAMPEREN
Hmm, lastig. Ik houd niet van overdadige luxe en zit dus niet te wachten op bubbelbaden en roomservice, maar het is een feit dat ik wel gehecht ben aan een goed bed en fatsoenlijke douche. Aan de andere kant lijkt kamperen me heerlijk vanwege de rust en omgeving, even back to basics. Ik ga hier dan toch voor een hotel, maar zonder overdadige luxe, een simpele kamer is goed genoeg.

14929332050_ee74af0579_k

ROADTRIP / OP DEZELFDE PLEK BLIJVEN
Het ligt eraan hoelang je bij een roadtrip dan op één plek blijft. Elke dag een andere plaats vind ik wat veel, ik wil een stad of dorp wel een beetje kunnen leren kennen. Het meest ideale vind ik één vaste slaapplek op een centraal punt en vanuit daar de omgeving en andere plaatsen verkennen. Geen gedoe met bagage, maar toch veel verschillende dingen kunnen zien.

Ben jij een avontuurlijke wereldreiziger? En houd je meer van een tentje in de natuur of van een luxe hotel tijdens een citytrip?

8 Comments on “15 Reisdilemma’s”

  1. Oh deze tag is leuk! Wereldreiziger kan ik mezelf nog niet noemen maar wil nog wel heeel veel van de wereld zien! Een tentje vind ik best leuk maar zit Michael echt niet op te wachten en een fijn hotel kan ik ook wel waarderen dus hotels is waar wij altijd naar toe gaan :)

  2. Wat een dilemma’s. Ik kies -net als jij meestal voor iets tussen A en B in-. Binnen twee weken wacht mij een natuur/cultuurreis naar Mexico. Ginder op stap met de huurauto, onze hotels zijn geregeld. Geen luxeresorts voor ons maar een zoektocht naar onontgonnen gebied.

  3. Wat een leuke tag, maar wat een moeilijke dilemma’s zeg. Ik ben iemand die graag tussenin gaat zitten. Ik vind luxe, tot in een bepaalde mate, wel ontzettend fijn maar de hele dag op mijn kont zitten is dan ook weer niet aan mij besteed haha. Wel heel leuk ingevuld :-) X

  4. Sinds mijn zusje in Indonesie is geweest, wil ik ook heel graag meer van de wereld zien! Doe mij maar zon zee en strand, maar cultuur vind ik ook heel leuk. Dan hou ik wel weer van de oude culturen, zoals de oude Egyptenaren of de Maya’s. of de Aboriginals en Maori. Ik wil heel graag eens naar Australie.

  5. Dit zijn keuzes waar ik weinig mee kan. Zo ga ik vooral op de fiets en op de bonnefooi, maar ook in eenvoudige hotels en elke dag ergens anders door natuur en kleine steden en in september. Daarbij vind ik het heerlijk om alleen te gaan omdat je dan meer onbekenden spreekt en toegankelijker bent. Soms sla ik stukken met de trein over, maar een vliegtuig of een auto heb ik de laatste 18 jaar niet meer van binnen gezien en koppel ik ook niet aan vakantie. Voor het werk heb ik voorheen erg veel gevlogen en een auto heb ik nooit gehad. Rome en Barcelona heb ik bekeken, en dan zou ik kiezen voor Bergamo. Neem alles zelf op de fiets mee. Een fiets is een soort cabriolet, dus ik backpack en cruise tegelijk. Elke dag probeer ik iets anders te eten.

  6. Pingback: 15 reisdilemma’s: van wintersport tot roadtrip | Allstufflikes

  7. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: