Waar komen jouw blogbezoekers vandaan?

Jaarlijks, aan het eind van december, stuurt WordPress je een overzicht van je statistieken. Hoeveel blogposts je hebt geplaatst, hoeveel reacties je hebt gekregen, hoeveel keer je blog bekeken is, et cetera.

Afbeelding: bron

Nu volgt uit mijn blogoverzicht van afgelopen jaar dat bezoekers mijn blogposts voornamelijk via Twitter en Facebook weten te vinden. Pas op de derde plaats staat Bloglovin, een medium waar veel bloggers erg veel waarde aan lijken te hechten. De views die via mailinschrijvingen binnenkomen, worden niet meegeteld (het ging om de top verwijzende sites), maar ook dat zijn er een hoop, waarschijnlijk goed voor minstens die derde plaats.

Niet alleen bloggers, ook bedrijven hechten veel waarde aan Bloglovin. Zo vulde ik laatst wat gegevens in voor een inschrijving bij een PR-bureau en daarbij werd onder andere gevraagd naar het aantal Bloglovin volgers. Voor mij nadelig, omdat dit niet mijn voornaamste verkeersbron is. Naar andere social media kanalen werd niet gevraagd. Dat vind ik jammer, zeker nu blijkt dat we ons af moeten vragen of Bloglovin wel zo goed is voor onze – al dan niet geliefde – statistieken (klik).

Het maakt echter wel nieuwsgierig, daarom een aantal vragen aan jou:

 1. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden?
 2. Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste?
 3. Hoe volg jij het liefste andere blogs?
 4. En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet?

Ik ben benieuwd! :)

37 Comments on “Waar komen jouw blogbezoekers vandaan?”

 1. Hoewel ik het ook gebruik en promoot vind ik bloglovin’ verre van ideaal. Kan niet precies zeggen waarom eigenlijk. Vaak ook worden de kleinere blogs bedolven onder de populaire blogs.
  De ‘ik link jou link jij mij’ cultuur van vroeger vond ik persoonlijk leuker…

  Bij mij is het twitter, facebook en bloglovin’ die afwisselen qua doorgestuurde bezoekers

 2. 1. Facebook en Twitter, waar ik het ook het meest promoot. Soms ook op nujij.nl. Daar komen ook wel aardig wat bezoekers weg in dat geval.
  2. Heb ik eigenlijk bij 1 al beantwoord (-;
  3. Ik heb Bloglovin. Vind het makkelijk dat ik nieuwe posts van alle favoriete blogs op één plek kan vinden. Las o Blogtrommel inderdaad de nadelen voor de statistieken. Dus als iemand een goed alternatief weet vind ik het prima.
  4. Geen idee. Ik gebruik het in verband met het gebruiksgemak. Heb op mijn eigen blog nog maar twee volgers, waaronder ikzelf. Dus geen idee hoe nadelig het is voor mijn eigen blog…. :-P

 3. Twitter en facebook ook hier en daar promoot ik ook graag op. Bloglovin vind ik handig om te scrollen door de blogs die ik volg. Zou kunnen gaan voor rss maar daar nog te weinig in verdiept. Vind dat je bezoekers aantallen een leidraad moeten zijn en niet social media en bloglovin.

 4. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden?
  Bloglovin’ , Google Search & WordPress Dashboard

  Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste?
  Ik denk dat dit Twitter is …

  Hoe volg jij het liefste andere blogs?
  Ik lees mijn blg via mijn externe FeerReader (FeedDemon)

  En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet?
  Ik vind van wel. BL volgers zegt in mijn ogen heel weinig..

 5. Ik gebruik zelf bloglovin’ om te volgen, vind het een prettig systeem en mobiel werkt het ook goed. De meeste bezoekers komen ook via bloglovin, maar facebook en zoekmachines brengen ook veel bezoekers, helaas kan ik de meeste zoektermen niet zien omdat ze zijn afgeschermd. Op bloglovin hoef j natuurlijk niet te promoten want daar verschijnen ze automatisch, ik promoot zelf het meest op facebook, maar soms ook op twitter.

 6. Veruit de meeste bezoekers heb ik via bloglovin en wordpress zelf. Twitter valt wat tegen (ik heb dan ook weinig volgers omdat ik nog maar kort een account heb) en Facebook niet, want dat heb ik verwijderd. Toch kwamen daar laatst bulten bezoekers vandaan, dus iemand zal wel iets gedeeld hebben ;) Ik vind bloglovin heel leuk en ideaal om blogs te volgen!

 7. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden? FACEBOOK
  Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste? FACEBOOK EN TWITTER
  Hoe volg jij het liefste andere blogs? FACEBOOK EN TWITTER
  En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet? Geen idee nog

 8. Via Facebook en Twitter krijg ik niets, ik ben daarop niet actief. Bloglovin heb ik afgelopen week opgezegd. Dwz gevraagd om al mijn info bij hen te wissen en volgens mij is dat gelukt. Kreeg ook via die weg erg weinig omdat mijn regionale blog daar niet op aansluit. Dat ‘kapen’ van bezoekers is idd de opzet voor zoiets en dat geldt nog wel meer voor de Blogsociety van de Telegraaf. Die krijg ik niet opgeheven, gelukkig staan er maar 3 berichten van me.
  70% van de bezoekers krijg ik via Google-zoekopdrachten, de helft daarvan zijn fotozoekers. Vervolgens flink wat mensen die mij in een eigen leeslijst hebben of RSS gebruiken of via links van collegabloggers. Ook volgen er een aantal per mail, maar RSS kan ik aanraden omdat je dan geen mailadres aan wordpress of dergelijke hoeft op te geven. Dat regel je binnen je eigen browser.
  Zelf volg ik de meeste blogs via een eigen leeslijst. Blogspot heeft een mooie RSS-optie voor zoiets, die wordpress helaas niet heeft.

 9. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden?: bij mij is dat echt een mix: soms twitter, soms google en soms bloglovin… mmh: weet ook niet waarom ;-)

  Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste? Twitter…

  Hoe volg jij het liefste andere blogs? Externe RSS lezer (Feedly)

  En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet? Ik denk het wel en denk dat je vaak als kleinere blog het onderspit blijft delven (je zult niet snel gevolgd worden) en pas als je over een bepaald getal heen bent denk ik dat je mee gaat tellen..

 10. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden?
  Voornamelijk Facebook en Twitter

  Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste?
  Ik promoot het op Facebook op mijn gewone timeline, mijn losse pagina en verschillende groepen waar het in mag, maar daarnaast doe ik het ook op twitter waar ik ook aardig wat volgers heb.

  Hoe volg jij het liefste andere blogs?
  Bloglovin, puur omdat ik dan een handig overzicht heb van alle nieuwe artikelen

  En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet?
  Ik denk het wel, want vaak zijn de statistieken en bloglovin volgers niet echt in sync, althans bij mij niet haha

 11. De meeste bezoekers komen bij mij binnen via zoekmachines, Twitter & Facebook.
  Zelf promoot ik mijn blog standaart via Twitter (automatische tweet bij nieuw artikel) en zo af en toe via Facebook.
  Andere blogs vol ik via mijn WordPress reader. Ook blogs die geen WordPress gebruiken voeg ik hier aan toe zodat ik alles overzichtelijk heb.
  Bloglovin vind ik verschrikkelijk. Heb het wel, doe er niets mee, wil er niets mee; kortom: niet mijn pakkie an.

 12. Via welk social medium weten bezoekers jouw blog voornamelijk vinden?
  Eigenlijk komen de meeste bezoekers via search engines, maar puur naar social media gekeken: 1. Facebook, 2. Bloglovin’, 3. Twitter.

  Op welk social medium promoot jij je blogs het liefste?
  Op alle drie verschijnen de berichten automatisch en bij Facebook en Twitter plaats ik soms nog een extra berichtje. Dit doe ik denk ik toch het liefst op Facebook.

  Hoe volg jij het liefste andere blogs?
  Bloglovin’ vind ik dan toch wel echt het handigst gezien ik veel blogs volg. Als je er maar 3 ofzo zou volgen dan kan het ook heel goed via Facebook.

  En: wordt er te veel waarde gehecht aan Bloglovin of niet?
  Ikzelf ben van mening dat Bloglovin’ erg handig is en dat er veel verkeer vandaag komt. Ikzelf vind het in elk geval ideaal.

 13. Ik vraag me ook vaak af wat Bloglovin’ echt toevoegt. Ik heb het wel, omdat ik het fijn vind een lijst te hebben van blogs die ik graag volg, maar het gebeurt zelden dat ik echt naar Bloglovin’ toe ga om nieuwe posts te checken. Voor mijn eigen blog gebruik ik voornamelijk Facebook en Twitter, en volgens Google Analytics komen de meeste mensen op mijn blog via andere blogs, dus… blijkbaar doe ik iets goed haha.

  Vivian

 14. 1. 40% komt via Google Search, 30% via WordPress.com, 20% via Facebook en de rest wordt in orde van grote verdeeld over Twitter, Google Plus en LinkedIn.

  2. Ik gebruik de publicatiefunctie van WordPress.com. Daarin zijn het afgelopen jaar nogal wat wijzigingen geweest in de manier waarop het word gedeeld. Op dit moment gebeurt dan naar Facebook het mooiste, maar op Google Plus is het sinds korte tijd ook verbeterd gelukkig. Aangezien via Facebook de meeste klanten binnenkomen deel ik hier wel het liefst.

  3.Andere blogs volg ik via de reader van WordPress.com en de blogs die buiten dat netwerk vallen via Feedly [RSS reader]

  Bloglovin gebruik ik niet en heb ik dus verder geen ervaring mee. Maar als ik de site zo bekijk lijkt het wel heel erg “vrouwgericht” en niet iets waarvan ik zeg , daar moet ik direct bij.

 15. 1. Mijn bezoekers komen voornamelijk via social media. Hierbij staat Facebook met stip op 1. Daarnaast krijg ik ook veel traffic via Google.
  2. Ik promoot mijn blog vooral op social media.
  3. Ik volg andere blogs het liefst via Facebook (facebook pages).
  4. Ik heb Bloglovin maar doe er heel weinig mee. Het staat ook niet heel hoog op mijn prioriteitenlijst. Ik denk dat je de waarde moet bekijken op basis van je statistieken. Dit kan dus per blog verschillen. De waarde voor mijn facebook pagina is bijvoorbeeld veel hoger, omdat mensen mijn blog vooral via Facebook volgen.

 16. 1. Meeste komt bij mij via Bloglovin!
  2. via Twitter, makkelijk en snel medium. Ik merk dat ik alweer afscheid heb genomen van facebook..
  3. Bloglovin, heerlijk!
  4. ik vind het heerlijk, vooral nu met de nieuwe layout, datje ook posts kan opslaan in onderwerpen! Ik vind het fijn!

 17. Ik weet het om heel eerlijk te zijn niet. Meestal kijk ik naar mijn bezoekers via Google Analytics en verder doe ik er vrij weinig mee. Ik geloof dat ik een van de weinigen ben die niet heel erg met de bezoekersaantallen bezig is. Natuurlijk is het leuk om een stijging te zien, maar tja uh.. that’s all. Waar ze vandaan komen kan ik je zo dus niet vertellen, maar om mijn blog te promoten gebruik ik Twitter, Facebook, Instagram en Google+.
  Ik gebruik bloglovin’ wel, maar ik mis om heel eerlijk te zijn Google Reader nog steeds. Ik vind het inderdaad wel jammer dat je bezoekersaantallen daardoor niet helemaal zuiver zijn.

 18. Ik gebruik zelf eigenlijk altijd bloglovin’. Voor volgen, maar ook om te kijken hoeveel volgers ik heb.
  Zelf heb ik geen facebook en twitter voor mijn account, ik heb wel een aantal volgers via de blogger.com site zelf.

 19. Oh, geen idee. Vind het ook niet interessant hoeveel en waar ze vandaan komen. Ik promoot niks. Heb wel een FB Kliefje pagina maar dat is meer omdat het handig is voor lezers, dat ze meteen kunnen zien als ik een nieuw stukje heb gepubliceerd. Bloglovin heb ik voor mezelf, vind het handig daar alle updates te kunnen zien en weg te kunnen klikken als ik geen zin heb.

 20. Opmerkelijk dat er veel mensen en bedrijven zo aan Bloglovin hechten. Geven bedrijven daar nog een reden voor?
  Ik gebruik het wel, maar ik vind het een ongelooflijke prutapp. (leest onprettig, sorteert onprettig, volgt/ontvolgt onprettig, loopt vast) Mijn blog is wel te vinden op Bloglovin, maar ik maak er geen melding meer van op mijn blog. Heb liever dat mensen me volgen via rss (loopt via Mailchimp) of andere kanalen. (Twitter blijft mijn grootste referral site, Bloglovin brengt nauwelijks verkeer). Ik lees zelf blogs via Feedly. Kom ik online iets tegen dat ik later wil lezen, dan sla ik het op in Pocket. Vooral Pocket vind ik een uitkomst!

 21. Pingback: Bezoek uit Laos | Niels Hagen

 22. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

 23. omdat ik nog maar twee maanden blog op mijn nieuwe site kan ik er nu niet veel zinnigs over zeggen aangezien ik 7 likes heb op fb en 5 volgers op bloglovin. op mijn vorige blog liep het ook ongeveer gelijk op. twitter had ik superveel volgers, maar veel fake accounts volgens mij. twitter gebruik ik nu zelden, ik zit vooral op instagram waar ik nu de meeste volgers heb. Ik ben zelf erg fan van bloglovin voor het volgen van mijn favoriete blogs.

 24. Mijn bezoekers vinden mij ook voornamelijk via Facebook. Mijn blog is nog best klein dus ik moet het vooral hebben van mensen die ik persoonlijk ken en dus op Facebook heb. Ik deel mijn blog via mijn persoonlijke Facebook, Facebook Pagina, Twitter, Bloglovin en heel af en toe Instagram. Ik volg zelf blogs via Bloglovin omdat ik het fijn vind dat je je favoriete blogs bij elkaar hebt en meteen de nieuwe berichten ziet. Maar ik ben het wel met je eens dat er teveel waarde aan gehecht wordt. In mijn ervaring wordt Bloglovin voornamelijk gebruikt door mensen die zelf ook bloggen.

 25. Ik gebruik Bloglovin’ eigenlijk quasi nooit. Ik vind het helemaal niet zo handig. Het meeste blogs volg ik via WordPress zelf en Facebook. Zelf krijg ik ook het meeste verkeer van die twee.

 26. Ik kan het helaas nu nog niet checken omdat ik pas 2 dagen via WordPress blog, maar zelf hecht ik weinig waarde aan Bloglovin, eerlijk gezegd lees ik heel weinig blogs via daar (of nou ja in periodes). De meeste blogs zie ik wel voorbij komen op Facebook eigenlijk (en ik dacht nog wel dat Facebook niet belangrijk was haha).

 27. Mijn top 3 waar mn bezoekers vandaan komen is Facebook, Google en direct verkeer.
  Ik richt me ook t meest op facebook en zelf volg ik de meeste blogs ook via Facebook.
  Bloglovin heb ik bijna geen bezoekers van, en doe daar ook niets mee, behalve gewoon die volgknop onder mn artikels.

 28. Interessante vraag! Ik vind Bloglovin’ wel belangrijk omdat ik het zelf ook voornamelijk gebruik om op de hoogte te blijven van nieuwe artikels. Verder gebruik ik ook Facebook veel, om mijn eigen artikelen te promoten en om andere blogs en artikelen te ontdekken. Bij mij komen de meeste bezoekers ook via Bloglovin en Facebook.

 29. Ik vind trouwens naar bedrijven toe dat aantal Bloglovin’ volgers inderdaad ook niet als enige criterium zou mogen tellen. Als er bijvoorbeeld veel mensen je blog volgen die niet veel andere blogs volgen, hebben zij misschien geen Bloglovin’…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: