De Koffie Tag

Koffie, dat lijkt haast vergroeid met het bloggersbestaan. Koffie zetten, laptop aan, een snelle douche en typen maar.

Afbeelding: bron

Herkenbaar? Voor mij wel. Toen ik de Koffie Tag bij Iris voorbij zag komen, kon ik het dan ook niet laten om de vragen in te vullen. Overigens is de tag in elkaar gezet door Marij en was het oorspronkelijk de Tea Tag.

1. Wanneer dronk jij je eerste kopje koffie? En hoe smaakte dat?
Phoe, wanneer ik voor het eerst écht koffie dronk, weet ik niet meer. Ik weet nog wel dat mijn ouders vroeger op zondag van die speciale koffie met zo’n schuimlaag hadden. Mijn broertje en ik mochten die er altijd aflepelen, heerlijk!

koffie1

2. Met wie drink jij graag koffie?
Met mijn ouders! Op zondagochtend gezellig met zijn drieën aan de eettafel, heerlijk :) En met vrienden, maar dat is meestal buiten de deur en daar komt ook regelmatig thee of een sapje bij kijken.

3. Op welke momenten van de dag drink je koffie?
Meestal ’s ochtends, zo rond een uur of negen. Of ’s avonds, rond een uur of acht. In tentamenperiodes vaker, maar meestal houd ik het bij één kop per dag.

4. Wat is je favoriete koffievariatie?
Ik vind koffie met een hazelnootsmaak erg lekker! Ow, en ijskoffie natuurlijk! Ik kan echt niet zonder.

koffie2

5. Wat is je favoriete koffiemerk?
Nescafé! Ik heb thuis van die ‘smaakjes’ koffie in huis, vaak verschillende varianten. Karamel, vanille en mokka zijn standaard in de keukenkastjes te vinden.

6. Probeer je vaak nieuwe soorten/smaken uit, of blijf je trouw aan één soort/smaak?
Soms krijg ik wel eens nieuwe smaakjes opgestuurd, ik wil graag alles proberen. Toch blijf ik steeds weer op mijn vertrouwde koffie uitkomen, maar ik laat me graag het tegendeel bewijzen! ;)

7. Heb je aparte soorten soorten/smaken in huis voor je gasten?
Niet speciaal voor mijn gasten, maar ik heb wel altijd verschillende smaakjes in huis. Al klopt het wel dat ik het fijn vind als vrienden en familie kunnen kiezen welke koffie ze willen drinken.

koffie3

8. Waar koop jij je koffie?
Gewoon in de supermarkt, bij de Plus of de EMTE. Die zitten beide op loopafstand van mijn appartementje.

9. Hoe drink jij je standaard kopje koffie?
Simpel: water koken, inhoud van het zakje in een mok doen, water erbij gieten en roeren maar. Bij ‘smaakjes’ koffie hoef ik er niks bij, drink ik vers gezette koffie, dan heb ik er graag melk in.

10. Wat vind jij het lekkerst bij de koffie?
Volkoren biscuitjes! En van die harde wafels, zoals hieronder. Of koffieleutjes, mjam. Al sla ik een stukje taart ook niet af hoor ;)

koffie

11. Een gemene: nooit meer koffie of nooit meer thee?
Dan ga ik voor nooit meer thee. Al zou dat betekenen dat ik ook nooit meer de Chai Tea Latte van de Mugs & Muffins kan bestellen en dat is een van mijn favoriete drankjes. Inderdaad een gemene vraag ;)

De tag overnemen? Leuk! Laat je de link dan achter in de comments? Ik ben benieuwd naar je antwoorden :) 

Ben jij meer een koffie- of theeleut?

35 Comments on “De Koffie Tag”

 1. haha ik krijg meteen zin in koffie, ik ga snel een bakje zetten!

  Enne, als oploskoffie-verslaafde nog de tip, als je je zakje eerst in de mok doet en met koud water mengt, dan heb je minder klontjes in de koffie. Al geldt dat voornamelijk voor cappuccino :)

 2. Grappige tag is dit zeg :D Ik was eerst meer een theeleut, maar ben nu eigenlijk overgestapt naar koffie. Ik heb eerst koffie leren drinken met speculoos smaak en alles, en nu kan ik normale koffie ook wel waarderen :p Maar wel met melk en suiker!

 3. Leuk om te lezen. Wat grappig dat het oorspronkelijk de theetag was, ik heb hem als koffietag al op verschillende blogs gezien, maar kan me niet herinneren dat ik de theevariant heb gelezen…

 4. Leuk om te lezen! Ik ben zelf meer een theeleut =) Er gaat niks boven een kopje thee in de ochtend (of middag, avond). Misschien moet ik die versie van de tag maar eens doen! =)

 5. Ik drink ook meer thee. Of nou ja, ik drink vooral géén kofie. Niet dat ik het niet geprobeerd heb. Maar de aan religieuze verering grenzende liefhebberij van koffie (ook zeker door giganten als Starbucks e.d.) heb ik nooit echt begrepen :)

 6. Leuk is ‘ie deze tag! IJskoffie vind ik ook heerlijk! Latte Machiatto ook. Nu heb ik zin in koffie, ik ga even een bakje zetten. ;-)

 7. Een leven zonder koffie…ahhh! Elke keer neem ik me voor om te stoppen met koffiedrinken (ik geloof niet dat de caffeine let alone de acrylamide goed voor je is), maar krijg het gewoon niet voor elkaar!

 8. Een leven zonder koffie…ahhh! Ik probeer al een tijdje te stoppen (geloof niet dat de caffeine let alone acrylamide goed voor je is) maar ik krijg het gewoon niet voor elkaar. De smaak is te lekker!

 9. Koffie! Of ‘Café’ genoemd door mijn Nono en Nona (Opa en Oma in het Italiaans) Ja, Italiaanse familie hebben daar zit de koffie wel in! Geen wonder dat ik er stiekem verzot op ben, ook al vinden mijn ouders me er af en toe nog wat te jong voor. :)

 10. Pingback: De Koffie Tag | wisselendtij

 11. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

 12. Pingback: Koffie tag Foodblog Foodinista

 13. Pingback: De koffie tag | Kareen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: