Gevulde eitjes, dweilen als een baas en knokken met twijgjes

De vrouwen van Theo verlaten massaal de boerderij, terwijl de vrouwen van Geert beiden graag zouden willen blijven. Zowel Jan, Tom als Bertie lijken inmiddels een voorkeur te hebben voor een bepaalde dame.

Op de boerderij van Theo is het chaos. Nadat eerst Sandra de klikt miste, stapt nu Ria op. Nancy blijft over, maar of ze nu zo blij is met deze natuurlijk selectie? Zij en Yvon praten even bij in de keuken. Net op dat moment kruipt er een muis over het aanrecht. Laat dat ook Nancy gillend van het erf rennen? Theo wordt bij het onderonsje geroepen. Hij hoopt dat hij en Nancy elkaar de komende dagen nog veel kunnen spreken, maar Nancy geeft aan zich niet honderd procent te kunnen geven. Toch blijft ze, ondanks de twijfels. “Die muis neem ik zeker te grazen, misschien jou ook wel”, weet Theo de trieste sfeer wat te doorbreken. Tijd voor thee en koffie.

Bertie schakelt hulptroepen in en nodigt vriendinnen uit voor een een gezellig potje kaasfondue. Bij Esther draaien de raderen gedurende het diner op volle toeren, “Hoe graag ik ook rekening wil houden met de ander, ik zit hier voor mezelf. Het gaat om mijn eigen geluk.” Om vervolgens Bertie vol op de mond te zoenen als deze haar stukje stukbrood in de kaasfondue laat vallen. Tijdens een onderonsje met alleen haar vriendinnen laat Bertie vallen dat beide dames “wel oké” zijn, met een lichte voorkeur voor Esther heeft. “Dat is iets minder amicaal.” Dat Esther er vol voor gaat, blijkt wel als ze de volgende ochtend tijdens het snoeien van de boompjes Katherine haast knock-out slaat met een bos twijgen.

De arme Leonie valt helemaal stil aan tafel als Tom en Rimke enthousiast vertellen over familie en het boerenleven. “Je merkt dat er iets zit tussen die twee.” Een tragisch muziekje eronder en er zullen ongetwijfeld kijkers lichtjes snotterend voor de buis zitten. Toch houdt ze de moed erin en heeft ze zin om de volgende dag Toms vrienden te ontmoeten, uiteraard niet voordat deze de trap stofvrij heeft gemaakt en de dames uitgebreid hun gezicht vol hebben gepoederd. Volgens zijn vrienden wordt Tom niet snel verliefd. Toch lijkt hij zijn keuze te hebben gemaakt. “Van mij mag het wel afgelopen zijn.” Ook lijkt hij verbaasd over het verloop van de logeerweek. “Je leert ze nu eerst kennen voordat er iets gebeurt.” Die info had je best voor je mogen houden Tom.

Bij Geert op de boerderij maken de twee vrouwen aan tafel het boodschappenlijstje, terwijl Geert onderuit gezakt vanaf de bank toekijkt. “Geert, wat voor worst zullen we pakken?” “Als het maar geen warme is.” Voor zover zijn nuttige bijdrage. Hetty, Ada, waarom gaan jullie gewoon niet gezellig met z’n tweetjes in een appartementje wonen? “Met jouw spuitwerk zit het wel goed, voor een dame”, flapt Geert erop als Hetty ’s avonds gevulde eieren maakt. “Ja, wat moet ik daar nou op zeggen?” Aan klusjes is er in ieder geval geen gebrek, want hoewel Geert zwierig de vloer dweilt, moet hij door Hetty wel even geholpen worden met aankleden.

Jan houdt zijn kaarten stevig tegen de borst en weet de aandacht tussen beide dames goed te verdelen. Volgens Marieke erg frustrerend. “Van zijn gezicht valt niets af te lezen.” Voor haar gevoel heeft ze wellicht te weinig gedaan om zichzelf te laten zien. “Maar ik bouw het muurtje niet verder af, anders word ik straks misschien gekwetst.” Jan neemt beide dames apart mee het bos in. Eerst Marieke, die wat meer van zichzelf laat zien. Wat vindt Jan eigenlijk van haar? “Een dondersleuke meid”, zegt Jan glunderend voor de camera. En zien we daar twinkelende oogjes? Met Rianne lijkt het echter beter te klikken, ook al steekt ze ruim een kop boven hem uit. Tjah, en nu?

Volgende week vallen de eerste definitieve beslissingen. Op welke matches zet jij je centen in?

4 Comments on “Gevulde eitjes, dweilen als een baas en knokken met twijgjes”

  1. Wat een spanning he ;) Wij gokken op: Geert en Ada, Jan en Marieke, Tom en Rimke, en Bertie en Ester. En dat Nancy en Theo wel op stedentrip gaan, om het nog een extra kans te geven.

  2. Ik sluit me helemaal bij Marieke aan! Ik gun vooral Theo zijn portie geluk maar het zal best nog wel een zware dobber worden om Nancy voor zich te winnen…

  3. Ik hoop dat Jan voor Marieke gaat! En dat Geert voor Ada gaat, ik vind haar zo leuk haha. Tom en Rimke, maar die hele Tom kan me gestolen worden. Bertie heb ik echt geen idee van. Ik vind zelf Katherine een leuker mens, maar daar gaat het natuulrijk niet om hahaha.

  4. Pingback: Terugblik februari 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: