Sunday’s Finest #10: Vrouwenpower! + wie bewonder jij?

Internationale vrouwendag, een goed excuus om een dagje met de voetjes omhoog te gaan en de man des huizes je te laten voorzien van een hapje of drankje. Helaas is bij ons de ene man werken en ligt de andere ziek op de bank, dus moeten mam en ik alsnog zelf de keuken in ;)

Afbeelding: bron

Uiteraard draait Internationale Vrouwendag om veel meer dan ik hierboven schets. Het draait om solidariteit, strijdbaarheid van vrouwen en gelijke rechten. Meer informatie over het ontstaan van de dag vind je hier. De blogpost van vandaag wil ik graag wijden aan allerlei leuke vrouwendingetjes. Have fun!

Internationale Vrouwendag

Bron: Evert kwok

De Quest schreef een artikel over vrouwen met ´mannenberoepen´.

Internationale Vrouwendag

Het Algemeen Dagblad verzamelde allerlei initiatieven voor deze Internationale Vrouwendag. Zo nemen vrouwelijke dj´s Q-music over, gingen mannen in Kabul de straat op in burka´s en wordt er vanmiddag een speciaal vrouwenbiertje in Nederland gelanceerd.

Daarnaast deelde Facebook vanochtend twaalf verhalen van inspirerende vrouwen.

Facebook

Leuke testjes

Uiteraard kan ik deze blog niet afsluiten zonder wat veren in de kont. Bij een dag als vandaag zijn er toch een aantal vrouwen waar ik meteen aan moeten denken. Allereerst mam, die – ondanks dat we ook onze botsmomentjes hebben – er wel altijd voor mij en de rest van het gezin is, tante A. die er helaas al een paar jaar niet meer is, maar wel jarenlang bewonderenswaardig heeft gevochten tegen kanker en aan wie ik stiekem nog regelmatig denk, mijn vriendinnen die allemaal hun eigen ups & downs kennen en met wie ik hoop later in een bejaardenhuis te eindigen (dat wordt een dolle boel!) en bloggers als Dina, Anne en Celeste, die op hun blog openhartig praten over hun struggles in life. Dat vind ik mooi.

Internationale Vrouwendag1

Welke vrouw(en) bewonder jij?

9 Comments on “Sunday’s Finest #10: Vrouwenpower! + wie bewonder jij?”

  1. Whahahha “Ik was, dus ik ben”. Ik bewonder eigenlijk alle vrouwen. Iedere vrouw heeft zichzelf wel eens moeten bewijzen, voor zichzelf op moeten komen of whatever. Iedere vrouw heeft bewondering nodig.

  2. Pingback: Terugblik maart 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: