Hey Sexy!

2011, een tripje naar Parijs. Met drie vriendinnen sta ik in de metro, op weg naar La Sorbonne. Het is stampvol en zij staan iets verderop in de wagon dan ik. De jonge man die voor me staat kijkt me regelmatig doordringend aan, maar ik doe net of ik alleen de metroplattegrond aan de wand zie.

Ineens voel ik twee vingers op mijn decolleté die langzaam naar beneden glijden over mijn donkerblauwe jurkje. Geschrokken en versteend kijk ik de man aan, die grijnzend zijn vingers nog wat verder in de stof duwt. Pas wanneer zijn vingers mijn navel bereiken, kan ik me weer bewegen en wurm me door de mensen naar mijn vriendinnen, wat me een aantal boze blikken en Franse protestkreten oplevert. Een paar minuten later stap ik met bonkend hart de metro uit. Wat gebeurde daar nu net? Ik voel me vies, en niet alleen vanwege de hittegolf en zweetlucht om me heen die Parijs gedurende die dagen teistert.

Lees verder…

15 Comments on “Hey Sexy!”

  1. He jakkes…
    Gelukkige heb ik hier weinig ervaring mee. Wel met sexisme.
    Maar wanneer er zoiets gebeurt is dat echt niet jouw fout. Al was je van top tot teen bedekt dan nog wordt je lastiggevallen door mannen.
    En besides, het zijn geen beesten die mannen. Ze horen in staat te zijn om niet in te geven aan hun impulsen…maar kiezen ervoor dit niet te doen.

  2. Goed dat de aandacht hiervoor door blijft gaan. Ik heb het gevoel dat al deze blogs, tweets e.d. uiteindelijk ècht gaan zorgen voor een stukje bewustwording bij enkele mannen.

  3. Wat vreselijk & vooral goor! Ik snap echt niet wat er in die mensen hun hoofd omgaat .. Ik heb zelf ook zo een voorval gehad, ook in de metro in Parijs, 5 jaar geleden. We waren op schooluitstap en de metro zat vol. Ik voelde ineens iets tegen mijn been schuren en toen ik me omdraaide zag ik een oude zak grijnzen. Ik heb me weggewurmd naar een vriend uit de klas en heb hem verteld wat er gebeurt is en voor de rest van de rit bij hem gezeten. Wat een afschuwelijke eikels! Liefs! x

  4. Pingback: Terugblik maart 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: