Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Niet alleen toevalligerwijs een van mijn lievelingsnummers, maar ook zeven termen die door iedereen anders worden ingevuld.

Afbeelding: bron

Ella zette deze woorden om in een tag, waarvan de ene vraag duidelijk makkelijker te beantwoorden was dan de andere.

Zing – Wanneer zing je?
Onder de douche! En tijdens het gitaar spelen. Ik houd er echter niet zo van als anderen dat horen, dus alleen met de ramen dicht ;P

Vecht – Beschrijf de laatste keer dat je hebt gevochten, voor jezelf of een ander.
Het afronden van mijn bachelor was nogal een gevecht, maar verder dan dat kom ik niet echt. Sowieso vecht ik voornamelijk met mezelf, over wat ik doe en wil, wat wel en niet verstandig en haalbaar is. Echt voor iemand vechten pas niet zo bij me. Ik doe voor 100% mijn best en ook meer dan dat, maar als iets of iemand echt niet wil, dan houdt het op. Hun gemis, denk ik dan maar.

Huil – Ben je snel geëmotioneerd?
Bij vlagen wel ja, vooral tijdens tentamenperiodes laat ik regelmatig een traantje. Ook ben ik in mijn vriendenkring de eerste die bij een film of verhaal zit te snotteren, zowel om mooie als verdrietige dingen. Blijkbaar ben ik ook gemakkelijk te ‘lezen’, emoties kan ik doorgaans niet zo goed verbergen. Voor mij soms vervelend, aan de andere kant weten mensen ook precies wat ze aan me hebben.

Bid – Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?
Ik heb een protestantse achtergrond en ben gedoopt, maar verder niet gelovig opgevoed. Die keuze hebben mijn ouders aan mij en mijn broertje gelaten. Ik vind het gezellig om op kerstavond met mijn vader naar de kerk te gaan, maar veel verder dan dat gaat het niet. Overigens heb ik wel veel Boeddha’s in huis, maar ik geloof voornamelijk in de mens zelf.

Lach – Wie maakt jou aan het lachen?
Mijn ouders, broertje, vriend(inn)en, kat Chuck, grappige films, spontane momenten op straat; het kan van alles zijn.

Werk – Werk je om te leven of leef je om te werken?
Beide. Zonder werk geen brood, toch? ;) Al merk ik wel dat nu ik voornamelijk studeer en voor het eerst in jaren geen commissiewerk of – uitgezonderd van het schrijven van theaterrecensies en columns – vaste bijbaan heb, ik werken wel mis. Ik voel me er nuttig door en vaak zie je gelijk resultaat van je arbeid, terwijl je voor je studie weken naar tentamens toewerkt en dan maar moet afwachten of je voldoende hebt geleerd. Ik ben dus inmiddels weer op zoek naar (vrijwilligers)werk voor een paar uurtjes in de week in Tilburg. Mocht je tips hebben, let me know! ;)

Bewonder – Wie bewonder jij? En waarom?
Dat zijn toch voornamelijk mijn ouders, omdat ze een liefdevol gezin hebben weten te creëren, en mijn vriend(inn)en, omdat we allemaal kampen met onze eigen keuzes, dilemma’s en problemen.

Van welke bloggers zou jij heel graag de antwoorden op deze vragen zien?
Het liefste van al mijn lezers natuurlijk, ik gok dat de antwoorden op deze tag heel divers en uiteenlopend zijn. Neem de tag dus gerust over en stuur me even een berichtje als je hem hebt ingevuld of laat de link hieronder achter :)

Welke vraag is voor jou het moeilijkste of juist makkelijkste om te beantwoorden?

31 Comments on “Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder”

  1. Ik heb op eigenlijk alle vragen wel een snel antwoord klaar, behalve die van het vechten, dat heb ik gelukkig nog nooit hoeven doen (letterlijk en figuurlijk!)

    • Haha, dat is die vraag eigenlijk ook zo ingevuld toch? ;) Figuurlijk vechten heb ik inderdaad gelukkig ook nooit hoeven doen, als je mijn bezoekjes aan de sportschool niet meerekent tenminste ;)

  2. Nou ja, ik denk dat ik alle vragen zo heb ingevuld qua snel antwoord, het springt dan ook vrijwel direct in mijn hoofd na het lezen van de vraag en het antwoord als in nu van jou ;-)

    Leuk gevonden op deze manier, de tag, dus? ;-)

  3. Wauw. Mooie tag. Deze neem ik zeker een keer over. Heb alleen vandaag net een tag online gegooid (waar ik jou overigens heb getagt trouwens!) Dus moet nog even wachten. Mooie antwoorden Sylvia!

  4. Wat een mooie tag! Zet me ook best aan het denken. Zingen doe ik eigenlijk niet eens zo vaak, alleen als ik mee blér met mijn favoriete muziek. Vechten is denk ik wel iets wat bij mij past: het voelt toch vaak als een soort gevecht om ondanks mijn ziekte en beperkingen toch alles te (kunnen) doen wat ik graag wil. Een huilebalk ben ik niet, tenminste… nu veel minder dan vroeger. Ik huil niet snel, maar als ik echt ergens door geraakt word kan ik het ook niet tegenhouden, dan voel ik me pas beter als ik gehuild heb – en vaak moet iemand me dan ook zien huilen zodat ik getroost kan worden. Mijn geloof is niet zo heel belangrijk voor mij: ik bid wel eens, maar niet heel regelmatig en eigenlijk alleen als er iets is gebeurd waardoor ik een soort steunpunt nodig heb. Lachen doe ik wel vaak! Ik lach gewoon om dingen die me blij maken, waar ik van geniet en waar ik vrolijk en happy van word. Werken is ook iets heel subjectiefs voor mij… ik heb het geluk dat veel dingen die als werk beschouwd zouden kunnen worden, heel goed bij mij passen en dat ik die dingen leuk vind, waardoor het niet voelt als werken in de zin van verplichtingen. Werken betekent voor mij eigenlijk vooral bezig zijn met de dingen waar ik voor sta. En bewonderen… ik bewonder heel veel bloggers door de manier waarop ze schrijven, en ik bewonder een aantal beroemdheden (Jennifer Lawrence, Emma Watson, Taylor Swift) vooral omdat ze zo lekker zichzelf zijn ondanks paparazzi en media-aandacht.

  5. Pingback: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder. De Tag | Annette´s BLOG

  6. Pingback: Tag: Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk & Bewonder… | Deborah Hamar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: