De bloginspiratie tag :)

De Bloginspiratie tag had ik al een aantal keer voorbij zien komen, het was alleen nog even wachten tot ik zelf een keer genomineerd zou worden. Dat deed Barbara gelukkig, dus bij dezen mijn antwoorden op de tagvragen.

Afbeelding: bron

Eerst nog even de regels:

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?
Ik krijg om de zoveel tijd met een ‘bloggers block’ te maken. Vaak staan er dan nog wel genoeg concepten klaar, maar lukt het me gewoon niet om ze uit te werken. Kwestie van laten rusten en weer oppakken als ik daar zin in heb. Hoe graag ik ook schrijf en blog, het moet wel leuk blijven.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?
Dat ligt aan het stuk dat ik moet schrijven. Ik weet nog wel hoe ik soms kon stressen voor een deadline voor een faculteitsblad- of universiteitsblad artikel, maar als het om een gewone blogpost gaat, maak ik me niet druk. Ik mag mijn blog dan wel belangrijk vinden, ik weet donders goed dat anderen mijn posts echt niet zullen missen.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Ik ben regelmatig afgeleid; even knuffelen met de kat, rondkijken op internet, kopje koffie zetten. Ook hier ligt het echter weer aan het stuk: columns staan vaak in één zucht op papier, maar tags vul ik vaak in etappes in. Ook de edities van Sunday’s Finest en Blogleesvoer vul ik gedurende de week in, daarbij ben ik simpelweg afhankelijk van wat ik op internet tegenkom.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Lijstjes maken, lijstjes maken, lijstjes maken. En rondkijken op internet. Als ik ergens wat achtergrondinformatie voor nodig heb, kom ik meestal vanzelf wel weer op andere blogonderwerpen uit. Echt brainstormen doe ik dan ook eigenlijk niet: de bloginspiratie komt vanzelf of niet.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Ik werk eigenlijk liever zonder muziek. Wel heb ik dan weer graag het raam wagenwijd openstaan. Zo krijg ik wat geluiden van buiten mee zodat het niet doodstil is.

Waar ontstaan de beste ideeën?
In de trein of bus! En ook gewoon achter mijn laptop.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Eigenlijk het liefste gewoon thuis, daar heb ik alles bij de hand. Toch zou ik ook graag mijn laptopje eens wat vaker mee willen nemen naar bijvoorbeeld de Bagels & Beans. Daar kom ik graag en kun je in een gezellige omgeving toch rustig werken.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Ik maak eigenlijk geen gebruik van ‘blogbijbels’, maar als ik er toch eentje moet kiezen, dan is dat het Wetboek voor Bloggers.

Welke bloggers inspireren jou?
Phoe, heb je even? Dat zijn er stiekem een hoop, maar ik beperk me voor het gemak even tot een handjevol bloggers. Marieke en Lindsay inspireerden me tot het beginnen met bloggen. Zij gaan al tijden mee en hebben hun eigen weg moeten zoeken in de tijd dat bloggen nog niet echt gebruikelijk was en daarmee ook niet de beschikking hadden over allerlei bloghandleidingen, promotiemogelijkheden, et cetera. Ook bloggers die schrijven over de dingen die zij erg belangrijk vinden, spreken me aan, zoals Iris. Verder zijn er natuurlijk bloggers in ‘mijn’ vakgebied die ik bewonder, zoals Leonie en Charlotte. Overigens staat bij al deze voorbeelden persoonlijkheid voorop, ik denk dat ik dat toch wel het belangrijkste vind aan een blog.

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?
Dat zijn er twee: allereerst Carrie Bradshaw. Ik vind de stukjes van de Sex and the City afleveringen waarin ze het eerste stukje van een nieuwe column met een levensvraag tikt altijd zo leuk. Daarnaast de film Julie & Julia, waarin Julie een jaar lang blogt over de recepten die ze maakt uit het kookboek van Julia. Nu heb ik lang niet zo’n grote passie voor koken als zij, maar toch beginnen mijn vingers te jeuken als ze aan een nieuwe blogpost begint.

bloginspiratie

Nu is het de bedoeling dat ik vijf andere bloggers nomineer, maar volgens mij hebben velen hem al ingevuld. Ik nomineer dus geen specifieke personen, maar lees je deze post en vind je het leuk om de vragen over te nemen, dan graag! Laat gerust de link achter in de comments, dan kom ik een kijkje nemen :)

Wat is jouw grootste bloginspiratiebron?

36 Comments on “De bloginspiratie tag :)”

 1. Ik zie hem sinds ik terug ben en meer blogs weer lees overal opduiken inderdaad, erg leuk om te lezen, en ik heb hem ook nog niet gedaan, maar heb nog 2 tags staan, hahaha

 2. Leuk om over te lezen!
  Ik schrijf met name over mijn eigen outfits en wat ik zelf mee maak dus er is vaak wel inspiratie. Maar gek genoeg helpt het ook om ‘s avonds te schrijven. En verder natuurlijk geïnspireerd te raken door andere bloggers.
  Trouwens… Samen met een groep van 10 bloggers houden we donderdagavond een closet sale in de Kalvertoren, misschien vindt je het leuk om te komen? Hier meer info:
  Bloggers Pop up Sale
  http://www.fromhatstoheels.com

 3. Pingback: Bloggen is 10% inspiratie en 90% acceptatie | wisselendtij

 4. Julie & Julia is idd een erg leuke film! Bloggen moet idd leuk blijven en je moet er niet continu mee bezig zijn want dan blijf je in zo’n cirkel hangen zonder nieuwe inspiratie te krijgen!

 5. Leuk om te lezen! Ik heb hem een tijdje geleden ook ingevuld! De film julie & julia heb ik nog niet gezien, is het een aanrader?

 6. Sylvia met heel veel plezier je antwoorden gelezen. Super ook dat andere bloggers ‘m hier ook weer vinden. Al jullie antwoorden inspireren mij echt. We gaan alweer naar de ingevulde lijst nummer 100!

 7. Heel erg leuk! Ik blog ook gewoon het liefst lekker thuis. Het is misschien wel heel fancy om een schattig eettentje te gaan zitten met je laptop, maar ik zit liever thuis ;)

 8. Wat een leuke invulling! :) Mijn inspiratiebron is het internet, magazines, nieuwsbrieven en sociale media :) En de rest is mijn eigen fantasie dat aan de slag gaat :) Ik denk dat ik deze tag eens ga invullen :) Liefs! x

 9. Heel cliché, maar ik haal eigenlijk gewoon inspiratie uit mijzelf. Uit wat ik in mijn dagelijkse leven meemaak of juist niet meemaak, dingen waar ik over nadenk, iets waar ik een mening over heb… als ik echt inspiratieloos ben, pak ik gewoon mijn notitieboekje en stel ik mezelf de vraag ”waar heb ik iets over te zeggen?” en dan komen de ideeën meestal vanzelf.

 10. Pingback: Blogspiratie Tag: zij vulden 'm in - BlogQueen

 11. Pingback: TAG – De bloginspiratie tag. | Time to live.

 12. Pingback: Blogspiratie tag - Bringing Happiness

 13. Pingback: De bloginspiratie tag - MightyMusings.nl

 14. Pingback: De bloginspiratie tag - Mighty Musings

 15. Pingback: De bloginspiratie tag - iPixtitude.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: