Een post over mannen, mannen, mannen!

Paul daagde me uit tot het invullen van wat vragen over bloggen en mannen. Beide onderwerpen kan ik doorgaans wel waarderen, dus challenge accepted ;) 

Hieronder lees je over mijn favoriete blogmannen, waarom ze in de minderheid zijn en wie er wat mij betreft echt een blog zou moeten beginnen.

1. Welke vijf mannelijke bloggers volg jij?
“Kom ik eigenlijk wel tot vijf namen?” dacht ik bij deze vraag. Dat bleek toch ruimschoots het geval en de volgende vijf heren wil ik dan ook van harte aanbevelen: Paul (MetroPaul), Daan (A Lie worth Living for), Ben (Blogtrommel), Sytse (The S Files) en Michiel (Michiel Ziet).

2. Wie van deze mannen is jouw favoriete blogger en waarom?
Ze hebben allemaal hun eigen schrijfstijl en blogonderwerpen en ik heb daardoor geen duidelijke voorkeur. Klinkt wellicht politiek correct, maar het is gewoon zo. Als ik er dan echt Echt ECHT eentje moet kiezen, ga ik voor de blog van Michiel. Puur omdat zijn verhalen zo lekker weglezen met een kop koffie erbij.

3. Heb je een voorkeur voor een blog van mannen of vrouwen? Zo ja, waarom?
Dat maakt me eigenlijk niet uit. Voor mannen- en vrouwenblogs geldt hetzelfde: wil ik ze graag volgen, dan moeten ze een fijne lay-out met een leesbaar lettertype hebben, persoonlijk zijn en een diversiteit aan onderwerpen hebben. Het liefst met een flinke portie zelfspot. Gelukkig kom ik tegenwoordig steeds minder blogs met comic sans en fluorescerende achtergronden tegen ;)

4. Wat is jouw verklaring voor het feit dat bloggende mannen in de minderheid zijn?
Ik geloof meteen dat er meer vrouwen zijn die bloggen, maar ik vraag me af of dat verschil nu daadwerkelijk zo groot is als wij denken. Het internet puilt uit van de blogs over auto’s, sport en andere ‘mannen’-onderwerpen, maar die kom ik simpelweg nooit tegen als ik daar niet bewust naar zoek. Het valt me wel op dat mannen zich vaak lijken te uiten in de vorm van columns (Youp!) of juist over een heel specifiek onderwerp (Rob!) bloggen. Vlogs en plogs zijn doorgaans duidelijk niet aan mannen besteed ;)

5. Wat moeten mannelijke bloggers doen om meer op te vallen?
Ik vrees dat ik dan op dezelfde tips uitkom als die ik aan vrouwelijke bloggers zou geven: zich meer mengen in discussies in Facebookgroepen over bloggen, inhoudelijk reageren op andermans blogs en een Bloglovin account aanmaken.

6. Wat is jouw favoriete blogpost geschreven door een man?
Ik heb geen specifieke favoriete blogpost, maar ik lees altijd erg graag de blogs van de one and only E.J. Broers, mijn docent Rechtsgeschiedenis en tevens blogcollega bij Univers. Luchtig, kort maar krachtig en vol ironie en zelfspot. Love it.

7. Welke man zou volgens jou een blog moeten beginnen en waarom?
Absoluut buurman T., omdat ‘ie stiekem best een rockstar leven leidt. Onderwerpsuggesties: studentenleven, vrouwen, ondernemerschap en fijne recepten. En dan pik ik die recepten mooi in, zodat ik hem ook eens jaloers kan maken met de belachelijk goede etensluchten die regelmatig door mijn raam naar binnen waaien. Thanks T. ;)

8. Welke beginnende mannelijke blogger vind jij een aanstormend talent?
Ik zou eigenlijk zo geen beginnende mannelijke blogger kunnen noemen, maar er is er wel eentje die ik pas kort geleden heb ontdekt, telt dat ook? En oké, hij schrijft columns voor Linda, dus ik houd me totaal niet aan de vraag, maar kijk daar even doorheen. Ik lees graag de stukjes van Henk van Straten, die in Henk uit Huis schrijft over zijn leven als gescheiden vader. Ik vind ze mooi, simpel (maar tegelijkertijd briljant) en oprecht. Lezen dus!

Dat was ‘m! Ook voorstander van bloggende mannen? Vul de tag dan ook in! Ingevuld? Laat het linkje dan gerust hieronder achter. Vergeet ook niet naar de blog van tagbedenker Paul te linken!

22 Comments on “Een post over mannen, mannen, mannen!”

 1. Zag deze tag op de blog van Paul en blijf hem leuk vinden. Goed dat er meer aandacht besteed wordt aan mannen die bloggen. Waar ik vorige week amper 2 mannen volgde, volg ik er inmiddels al meer dan 6! ;) Leuke tag dus!

 2. Leuk! Ik volg eigenlijk helemaal geen mannen, maar eigenlijk moet daar wel verandering in komen. Ik denk dat het zou zorgen voor variatie in mijn bloglovin’ lijst!

 3. Volgens mij heb je gelijk dat vrouwen en mannen elkaar niet zo tegenkomen vanwege een verschil in onderwerpen en stijl. Als ik een symbool van Bloglovin en/of Blogsociety zie dan ben ik meestal meteen vertrokken. Het zal dan wel over uiterlijk of instant reisverhaaltjes gaan. Mijn account heb ik bij Bloglovin een half jaar terug opgeheven. Na een jaar had ik maar 2 bezoekers per dag via die weg en ik begreep dat ik er niet thuishoorde. Omgekeerd ben ik na langdurig zoeken via die weg geen blog tegengekomen die ik het bezoeken waard vind. En ik ben echt geen man die alleen voor sport of auto’s gaat, verre van. Ik heb geen auto en beschouw me als onsportief.

  Toch bezoek ik net zoveel mannen als vrouwen, want er zijn ook veel vrouwen die over andere onderwerpen bloggen. Omgekeerd lijkt de club die bij Bloglovin is aangesloten nogal inkennig en bang om blogs te vinden via een andere weg. Zij bezoeken dus vooral elkaar en hebben een beperkt inzicht in het internet.

  Er zijn overigens ook vrouwengroepen die niet bij Bloglovin zitten maar mij net zo min aanspreken. Zo is er een hele club quilt-blogsters. Dat is net zo erg als de mannen die alleen maar hun fietskilometers bijhouden of over hun ligfiets bloggen.

  Hier lees ik wel regelmatig en ik denk dat ik je gevonden hebt via OBA. Bij die ex-Volkskrantclub zitten naar mijn ervaring zo’n 50% vrouwen en 50% mannen.

  • hahahahaha ik heb dan wel bloglovin staan, en je kunt mij volgen per mail, ik vind het zelf prettig als ik per mail vooral iemand kan volgen, de update dan zie, omdat velen niet eens zoveel online zijn, maar ik blog dus niet over de dingen die jij hier benoemt, die blogs laat ik ook zoveel mogelijk links liggen als het alleen maar daarover gaat.

 4. Geen bloglovin’ account, sinds de start nooit meer iets aan de lay-out gedaan, een trage blog – elke twee weken een stukje, geen vaste onderwerpen of rubrieken, … Ik vermoed dat ik de regels van het bloggen niet helemaal volg.
  Maar dus wel een man, en Vlaming (dat hoor je in de teksten). En soms op bezoek in Nederland, zoals in deze post.
  http://wp.me/s3Qxbq-beet
  Ik zie jullie er graag op bezoek komen.

 5. Ik schrijf mijn blog in principe voor mijn kinderen. Over tig jaar kunnen ze alles teruglezen en begrijpen. Wie was hun vader vroeger, hoe waren zij als peuter en kleuter? Wat was leuk, wat niet? Elke keer afwegen hoe je iets omschrijft en hoe persoonlijk je dat maakt. Over mezelf ben ik op mijn blog heel open. Het hoeft geen goed nieuwsshow te zijn. Niets is zo echt als de waarheid. Ook als die soms klote is. Dat staat ver van onderwerpen als fashion, auto’s, lifestyle, reizen en noem ze maar op. Schrijf over wat je weet, schreef een wijs schrijver ooit. Alles wat ik weet is mijn leven. En daar verover ik de blogwereld niet mee. Gelukkig is dat nooit de bedoeling geweest.

 6. Sylvia, leuk dat je de tag hebt overgenomen. Voor mij staan er enkele nieuwe namen bij. En Henk uit Huis vind ik ook fijn leesvoer inderdaad.

 7. Leuke tag is het, denk dat je ook een goed punt hebt dat de mannelijke bloggers ook een bloglovin account moeten aanmaken, zullen ze vast en zeker meer door opvallen.

 8. Pingback: Bloggende mannen | Bianca Magielse - Fabulous na 40

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: