Must-see in Haarlem: Teylers museum

Vorige week vrijdag bezocht ik met pap het Teylers museum. Dit oudste museum van Nederland stond al een tijdje op mijn bezoek-verlanglijstje, dus zo geschiedde op deze warme dag in augustus.

Naast de vaste collectie was er ook een erg leuke muziektentoonstelling. Pap en ik hebben ons een tijdlang vermaakt met het terugkijken van muziek- en beeldmateriaal. Aangezien foto’s meer zeggen dan duizend woorden: een plaatjes-kijken-blogpost :)

Niet zo’n museumliefhebber? Ook dan is Teylers museum geschikt voor je. Het gebouw bevat een diverse collectie aan prachtige fossielen en gesteenten, fascinerende natuurkundige instrumenten, mooie kunstwerken en fijne muziek- en andere tentoonstellingen. Met een tiental zalen en zaaltjes is het niet heel groot, maar het staat er werkelijk bomvol. Geen gesjok door lange museumgangen en genoeg afwisseling dus ;)

Meer informatie vind je op hun mooie (!) website.

Wij hebben er een erg leuke middag gehad. Ook iets voor jou?

8 Comments on “Must-see in Haarlem: Teylers museum”

  1. Het is ook nog eens het oudste museum van Nederland, het eerste museum ever gesticht of open gesteld, dat maak het pand ook zo mooi. Ik ben er geweest is ook alweer even geleden toen Rafael daar exposeerde, machtig mooi!

    X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: