Tip: Sparnaay

Maanden geleden bezocht ik met pap museum De Fundatie in Zwolle. Zo eens in de zoveel tijd gaan we samen een dagje op pad en Zwolle was in ieder geval voor mij nog redelijk onbekend terrein. In de trein en gaan dus.

Nu had De Fundatie een exclusieve expositie van Tjalf Sparnaay. Hij maakt fantastische en bizar realistische schilderijen van alledaagse voorwerpen (met name voedsel) en beiden waren we erg benieuwd. Ik kan in alle eerlijkheid zeggen dat zijn schilderijen in het echt nog veel indrukwekkender zijn dan wat je op internet ziet. Gewoonweg briljant. Ik heb zijn werken zoveel mogelijk gefotografeerd zonder de lijsten. De schilderijen zijn net foto’s, toch? Met name de gedetailleerdheid van de kunstwerken is bijzonder (let bijvoorbeeld op het prijskaartje op de ansichtkaart van het melkmeisje). Kijk en oordeel zelf!

Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien en mocht je de kans krijgen, dan is het echt een aanrader om een van zijn exposities te bezoeken!

Iets voor jou?

10 Comments on “Tip: Sparnaay”

  1. Prachtig he, als iemand dat kan, ja ik heb het eerder gezien, live zelfs op een kunstmarkt, weet zijn naam niet meer, helaas, misschien heb ik zijn kaartje nog, maar op ware groottes een blikje coca cola, een schuursponsje zo echt dat je het er gewoon af zou willen pakken in feite om te gebruiken, hahaha geweldig!

    X

  2. Wauw wat een realistische schilderijen, vind het altijd zo bizar als iemand zo kan schilderen. Soms net tegen de kitch aan en soms niet van het echt te onderscheiden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: