Studenten zijn meer dan cijfers!

“Weg met de zesjescultuur, drempel masteropleidingen omhoog!” scandeerden verschillende krantenkoppen de afgelopen weken. Bij steeds meer opleidingen is het niet meer vanzelfsprekend om na de bachelor automatisch door te stromen naar de master, tenzij je gemiddeld minimaal een zeven staat.

Is het niet wat achterhaald om in een tijd waarin het draait om cv-opbouw, maatschappelijke betrokkenheid, opdoen van commissie-ervaring en het hebben van relevante bijbaantjes nog steeds zo veel nadruk te leggen op die cijfers? Wat mij betreft is er te veel aandacht voor de studenten die zesjes halen omdat ze weigeren meer te doen dan nodig is. Vergeten wordt de groep die vecht voor elke voldoende en weigert om op te geven.

Hoewel ik momenteel bezig ben met afronden van mijn master, voelde ik me door de berichtgeving toch aangesproken. Lees verder…

1 Comments on “Studenten zijn meer dan cijfers!”

  1. Ik weet wel dat ik altijd dacht dat ik vrolijk meedeed aan de zesjescultuur, totdat ik – na het behalen van mijn diploma – erachter kwam dat ik gemiddeld een 7 had gehaald. Vond ik toch netjes. Maar erg druk met goede cijfers halen ben ik nooit geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: