Vijf televisieprogramma’s die je zou moeten volgen

Als middelbare scholier volgde ik in de avonduren de ene serie naar de andere. Regelmatig stond er tijdens het maken van huiswerk een aflevering van Saved by the Bell, Beugelbekkie of Desperate Housewives op. Eenmaal in de collegebanken veranderde dat; ik had het te druk met borrels, etentjes, (commissie)werk en ingewikkelde collegestof waarbij ik geen afleiding kon gebruiken.

Sinds de start van dit collegejaar ben ik echter toch weer langzaamaan wat programma’s aan het volgen. Ik blijf nergens voor thuis, maar zap op vaste avonden op bepaalde tijden toch steeds weer naar dezelfde zenders. De onderstaande vijf programma’s zijn wat mij betreft echt een aanrader. Ik ben benieuwd of jij ze ook volgt.

Masterchef Australia

Hoewel er veel verschillende kookprogramma’s zijn, blijf ik dit toch de allerbeste vinden. Enthousiaste kandidaten, een haast nog enthousiastere jury, heerlijke gerechten en veel afwisselingen in de kookopdrachten. Wat bij soortgelijke programma’s nog wel eens ontbreekt, lijkt hier meer regel dan uitzondering: de kandidaten gunnen elkaar het licht in de ogen. Geen afgunst, geen gedoe; enkel een grote passie voor koken en de bereidheid om van elkaar te leren. Mooi om te zien. Masterchef Australia wordt elke werkdag om 18.30 uur uitgezonden op SBS 6.

Meiden van de Herengracht

Ik heb het tijden gemist, maar eindelijk lijkt er weer een fijne te zijn: een heerlijke vrouwenserie. Drie vriendinnen uit Amsterdam proberen allemaal op hun eigen manier hun drukke levens op de rit te houden. Relaties, werk, kinderen, liefde, onzekerheid, intriges; het zit er allemaal in. En hoewel ik echt geen verstand heb van mode vind ik de kleding in de serie zeer geslaagd. Doorgaans kijk ik dit met mam en thee op de bank: elke woensdagavond om 21.30 uur op Net 5.

Sterren op het Doek

In dit programma worden Bekende Nederlanders uitgenodigd voor een interview op een plek die voor hen bijzonder is. Tijdens het beantwoorden van de vragen die Hanneke Groenteman hen stelt, worden ze geschilderd door drie verschillende kunstenaars. Uiteindelijk mogen ze hun favoriete schilderij uitkiezen en thuis aan de muur hangen. De twee niet gekozen schilderijen worden geveild voor het goede doel. Een mooie combinatie van interessante gesprekken en vaak prachtige schilderijen. Elke donderdag om 20.25 uur op NPO 2.

Dance, Dance, Dance

Eerlijk is eerlijk: bij talentenshows kom ik met kijken nooit verder dan de auditierondes. Daarna boeit het me niet meer zoveel. Toch is Dance, Dance, Dance anders van opzet dan we gewend zijn en dat werkt. Ik kijk elke aflevering van begin tot einde en verbaas me telkens weer over hoeveel de kandidaten in een paar maanden tijd hebben geleerd. Prachtige decors, toffe choreografieën en bloed fanatieke kandidaten: elke zaterdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4.

favoe

Cake Boss

Buddy Valastro is een van de succesvolste en bekendste taartkunstenaars in de VS. Hij is eigenaar van Carlo’s City Hall Bake Shop in Hoboken, New Jersey en geeft leiding aan een team dat bestaat uit zijn moeder, vier oudere zussen en drie zwagers. Echt een familiebedrijf dus, en dat maakt het programma – naast de fantastische creaties waarvan je spontaan gaat kwijlen – extra leuk. Elke werkdag om 18.10 uur te zien op TLC.

Voor welke programma’s zit jij aan de buis gekluisterd? Fijne zondag!

16 Comments on “Vijf televisieprogramma’s die je zou moeten volgen”

 1. Ik kijk hoofdzakelijk achteraf en laat mijn tijd niet terroriseren door vaste tijdstippen op TV. Daarbij zit geen van de bovenstaande programma’s, wel regelmatig (grote delen van) DWDD en Nieuwsuur. Wat me niet boeit spoel ik door. Verder ben ik gek op de Keuringsdienst van Waarde met spin-offs als De Slag om Europa. De Ijzeren Eeuw vond ik prachtig en doorgaans kijk ik ook Andere Tijden. Echte vervolgverhalen kijk ik doorgaans nooit, dat trucje (om je optimaal van je tijd te beroven) ken ik inmiddels wel.

 2. Master Chef Autrralia vind ik echt het leukst! Leuker dan de Nederlandse versies. Toen ik familie in Engeland bezocht raakte ik er verslaafd aan :-) Sindsdien kijk ik met grote regelmaat.

 3. Masterchef Australie vind ik ook heel fijn :) Lekker tijdens het eten kijk ik daar naar! En Heel Holland Bakt vind ik ook heel erg leuk (heerlijk kneuterig!).

  Grappig dat Sterren op het Doek hier ook tussen staat, een paar jaar geleden heeft mijn vader daar aan mee gedaan :)

 4. Bij mij staat de televisie steevast op maandag- en donderdagavond aan (HNTM en Expeditie Robinson). Mits ik thuis ben trouwens, want ik blijf er niet speciaal voor thuis. Lang leve uitzending gemist! ;)

  De Meiden van de Herengracht lijkt mij trouwens ook leuk! Zo veel positieve verhalen over gehoord, haha.

 5. Al deze programma’s zeggen me helemaal niets! Haha. Ik kijk af en toe wel eens Undateables terug en College Tour en dat is ongeveer het einde van de Nederlandse programma’s. Ik kijk liever series :)

 6. Ik kijk wel eens wat terug, maar kijk over het algemeen geen tv. Als ik wel wat kijk is het vooral Een dubbeltje op z’n kant. Ik snap nooit hoe mensen soms niet door kunnen hebben hoeveel ze uitgeven en waarop ze kunnen besparen. Ik vind het fijn om te kijken zodat ik me goed voel over mijn eigen situatie en toch weer het gevoel heb dat besparen en niet zomaar geld uitgeven best fijn is. :)

 7. Ik ben ook fan van Master Chef Australia. Op zondag kijk ik altijd Heel Holland Bakt en verder vind ik het leuk dat op vrijdag Flikken Maastricht er weer op is. Op donderdag is het een beetje een probleem, want zowel Expeditie Robinson en Overspel vind ik leuk om te kijken, dus meestal wordt het uitzending gemist voor Overspel.

 8. Jaaa, “Dance, dance, dance!” Was zelf ook een beetje klaar met de talentenjachten, maar hier gaat het niet om het afkraken, het eindeloos herhalen, de backstage-beelden, het falen, het smsen, het bellen, de greenroom.. Het gaat gewoon om mensen die serieus wat wordt bijgeleerd en het geeft mij de mogelijkheid te denken dat ik alles, theoretisch gezien, ook nog zou kunnen leren :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: