Paris is about life!

Ik denk dat alles over de gebeurtenissen in Parijs al wel is gezegd, dus een uitgebreide blogpost daarover zal ik jullie besparen. Het moge duidelijk zijn dat ook ik de aanslagen verschrikkelijk vind en gisterenavond en vannacht urenlang tot 02.00 uur geschokt naar de beelden heb gekeken. 

Zojuist kwam ik op Twitter onderstaande afbeelding van Charlie Hebdo tegen en dat verwoordt in mijn ogen goed hoe ik over de situatie denk. Ik kan zelf weinig met de ‘pray for Paris’-oproepen en bijbehorende plaatjes van de Eiffeltoren. Ik snap dat mensen zo wellicht wat troost vinden en het zo voor zichzelf een plekje kunnen geven, maar voor mij werkt dat niet. Het geeft een soort schijnheilige verbondenheid die er alleen lijkt te zijn als er zulke verschrikkelijke dingen gebeuren.

Parisisaboutlife

Prettiger vond ik bijvoorbeeld de constructieve actie van Facebook, die een meldingssysteem inschakelde waarbij mensen die zich in Parijs bevonden, aan konden geven dat ze veilig waren. Opgelucht zag ik hoe de Facebookvrienden die op dat moment daar waren, één voor één het vinkje inschakelden.

I refuse to accept the view that mankind is so tragically bound to the starless midnight of racism and war that the bright daybreak of peace and brotherhood can never become a reality… I believe that unarmed truth and unconditional love will have the final word.

Martin Luther King, Jr.

Ik zie verschillende ‘wat als’-berichten van mensen voorbij komen, die zelf niet op het verkeerde moment op de verkeerde plaats waren. Ook verschijnen tweets over hoe dichtbij het nu wel niet komt, hoe Parijs eigenlijk maar op een steenworp van Nederland ligt. Het zijn dingen waar ik eigenlijk nog niet bij stil had gestaan en die er nu ook heel even niet toe doen. Het gaat nu om de slachtoffers; om de doden, familie en vrienden van de overlevenden en alle andere betrokkenen.

Daarnaast heb ik zóveel respect voor alle hulpverleners, de taxichauffeurs die omstanders in veiligheid brachten, moedige mensen die in hun paniek toch nog gewonde mensen van de straat sleuren.. Ook vandaag zal de televisie grotendeels zijn afgestemd op NPO 1, hopend op kleine lichtpuntjes vanuit het ontwrichte Parijs..

12 Comments on “Paris is about life!”

  1. Het is verschrikkelijk wat er in Parijs is gebeurd! Logisch dat mensen dit moeten kunnen verwerken want dit is ook heel erg schokkend. Ik heb tot heel laat het nieuws gevolgd en was alweer vroeg op omdat ik zelf ook onrustig was van dit alles.

  2. Juist omdat je er niet bij was grijpt elk verhaal je bij je strot. En geen idee wat er dan waar is en wat aangedikt of verzonnen. Maar je leest en neemt alles waar. Je voedt je met informatie en toch kun je niks doen. Ik vind het eng en vind ook dat Parijs inderdaad wel dichtbij komt..

  3. Vannacht was ik helaas te moe en slaperig om het helemaal te blijven volgen. ’s Ochtends heb ik me als eerste eens bij gelezen. Er zijn gewoon geen woorden voor. Verschrikkelijk.

  4. Het voelt allemaal zo onwerkelijk. Zelf moest ik vanochtend om 7 uur opstaan dus gisteren er niet veel van meegekregen maar als je het dan in een keer allemaal zo leest komt toch ook hard binnen.

  5. Pingback: Blogleesvoer #23 | SYLVIA KUIJSTEN

  6. Ook ik heb niks met de #prayforparis hashtag en heb de afbeelding gedeeld die jij hier boven deelt. Het komt inderdaad eng dichtbij nu het is Parijs weer raak was en dat maakt het heftiger denk ik. Ook wij hebben zoveel mogelijk nieuws gekeken dit weekend en waren met onze gedachten toch steeds bij Parijs.

  7. Pingback: Terugblik november 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: