De wonderlijke wereld van Snapchat

Snapchat, ik heb het nooit begrepen. Het idee dat foto’s na een paar seconden weer verdwijnen, dat je zelfs de kleinste dingen wil gaan vastleggen en wie daar dan eigenlijk op zit te wachten; het was me een raadsel.

Vorige week maandag las ik dit artikel van Natasja, waardoor ik ineens toch nieuwsgierig werd naar de wonderlijke Snapchat community. Ze verwees me door naar dit artikel van Danielle, met een lijst aan snapchat-accounts van bloggers. Ik voegde de hele lijst eens toe om eens te kijken hoe het allemaal in zijn werk ging en besloot het een weekje aan te kijken.

Nu – een ruime week later – ben ik om. Het is fijn om eens niet van die eindeloos bijgewerkte foto’s te zien en juist de kleine dingen mee te krijgen van wat mensen aan het doen zijn. Het is persoonlijker. Tijdrovend is het ook niet en ik heb nog steeds niet de behoefte om bij alles mijn mobiel tevoorschijn te toveren om dingen vast te leggen. Wel vind ik foto’s kijken veel fijner dan het bekijken van filmpjes, ik wil gewoon lekker kunnen bladeren.

De eerste vijftigtal Snapchat-foto’s zijn gemaakt en gedeeld, ik begin het inmiddels dus onder de knie te krijgen. Mocht je het leuk vinden, dan kun je mij volgen via SylviaKuijsten.

Heb jij Snapchat? Dan mag je je gebruikersnaam hieronder achterlaten, zodat ik je kan volgen. Tot daar!

23 Comments on “De wonderlijke wereld van Snapchat”

 1. Ik snap er werkelijk waar niks van, van dat Snapchat! Ik heb drie pogingen gedaan in totaal, maar het landt echt niet bij mij, haha. Misschien moet ik toch nog eens een poging wagen… Wie weet! :’)

 2. … goed. Na het lezen van je blog heb ik snapchat weer op mijn smartphone gezet. Ik zal de twee artikelen waar je naar verwijst ook lezen. Eens kijken hoe ik het vind. Zal het een tweede kans geven. :-)

 3. Ik heb dat ook nooit begrepen, maar mijn vriendinnen hebben mij dit uitgelegd en ik gebruik het bijna nooit maar mijn naam is: celinemiene :)

 4. Ik kan me er nog maar weinig bij voorstellen. Gisteren postte ik een tweet met de vraag waarom ik op Snapchat zou moeten. Ik kreeg een reactie van een fanatiek Snapchatgebruiker. Maar ik weet het niet. Ben nog niet om en om nog een social media account bij te houden?! Misschien moet ik er maar een aanmaken om het zelf te beoordelen. Verwijderen kan altijd. Bedankt voor dit blog. Grappig om te zien dat meer mensen aanvankelijk deze gedachten/twijfels hebben.

 5. Best wel grappig hè, Snapchat. Ik voel me altijd een beetje weird als ik een filmpje opneem van mezelf, dus meestal maak ik foto’s. In het begin snapte ik er overigens he-le-maal niks van, maar het went toch ook wel weer best snel.

 6. Haha, ik vind het zo grappig! Ik heb het ook pas een paar weken, maar vind het echt leuk om eens de onbewerkte foto’s en filmpjes te zien, inderdaad. En het is veel minder tijdrovend dan door een IG-feed scrollen. Mijn gebruikersnaam op Snapchat is trouwens RenskeMontevie!

 7. Oooooh leuk, ik doe het al heel lang, eerst begonnen omdat ik dan nutteloze foto’s met mijn beste vriendinnetje heen en weer kon sturen “ik kook, wat doe jij”. WhatsApp slaat al die nutteloze foto’s op namelijk :)

  Ik heet: kimjadus dus voeg me maar toe leuk!

 8. Haha, Snapchat is zo leuk! Ik heb het al een hele tijd, en ben redelijk actief! Alhoewel ik nooit iets in ‘mijn verhaal’ zet! Het lijstje met bloggers die Snapchat hebben is handig! :)

 9. Ik ben ook pas sinds een week of wo Snapchat aan het ontdekken. Vind het erg leuk om filmpjes en foto´s van anderen te zien, maar heb zelf nog geen video gepost. Dacht dat de drempel hiervoor lager zou zijn dan video op Youtube, maar er is nog steeds een paar cm drempel :-D. Maar ik ga je toevoegen straks. Mijn username is debbieschrijft.

 10. Hee wat leuk en toevallig dat we allebei op dezelfde dag een artikel over Snapchat posten. Ik volg je nu inmiddels :D Snapchat is leuk hè! Ik heb het overigens ook op precies dezelfde manier aangepakt als jij. Een stoot mensen volgen en maar kijken. Voor ik het wist, was ik verslaafd.

 11. Ik had al gezien dat je mij had toegevoegd, ik heb jou nu ook toegevoegd :) Al doe ik er op het moment niet zoveel mee, ben even de snapchat mojo kwijt maar die komt wel weer :)

 12. Ik ben ook helemaal om, terwijl ik er eerst niks van moest hebben. Het voelt gek om een beetje tegen jezelf te praten, maar vind het toch wel leuk. Het is vooral wat persoonlijker en omdat alle foto’s niet perfect hoeven te zijn plaats je ook sneller wat.

 13. Ik heb sinds een paar weken ook Snapchat! Ik begrijp het eindelijk haha, maar of het nou veel toevoegt aan mijn leven? Dat betwijfel ik. Instagram daarentegen vind ik persoonlijk wel wat toevoegen. Al is het natuurlijk wel een leuke manier om te communiceren en inderdaad dat je niet alleen maar over bewerkte perfecte foto’s ziet is soms wel fijn, wat meer realistisch.

 14. Ik had het een paar weken geleden gedownload maar snapte er helemaal niks van, dus ook weer verwijderd. Inmiddels hoor ik het regelmatig, dus eigenlijk ben ik toch wel weer nieuwsgierig en vraag ik me af of ik het toch nog een kans moet geven…

 15. Pingback: Terugblik november 2015 | SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: