Blogleesvoer #25

Een dagje later dan normaal, maar nu kan ik in ieder geval zeggen dat we alweer in mijn favoriete maand december zitten. YES! Top 4000 aan, me alvast verheugen op het veranderen van mijn appartementje in een winter wonderland volgende week én uitkijken naar de kerstdagen; kom maar op!

Afgelopen week zorgde ‘Wat een walgelijk mens ben jij‘ van Shirley voor aardig wat storm in blogland en daarbuiten. Ik schreef ooit een soortgelijke blogpost over dat onderwerp. Verder kon ik me helemaal vinden in Lindsay’s ‘Waarom ik niet wil bloggen als baan‘.

De tofste DIY van afgelopen week komt van The Life Factory: deze homemade adventskalender met envelopjes is erg leuk geworden. Zelf waag ik me niet aan die kalenders (ik eet alle chocolaatjes toch in één keer op), maar het is een perfect project voor een druilerige zondagmiddag :) Ook creatief was Chantal, die in deze post haar kunstwerkjes liet zien. Over geduld gesproken trouwens: ook Ysanne had daar moeite mee bij haar kraskalender.

Onderstaande afbeelding kwam ik tegen bij Lisanne. Vond ik mooi :)

love3

Nog niet ontbeten? Sla dit stukje dan even over. Voor u in de aanbieding deze week: het heerlijk ogende stoofperen taartje met kruitnoten en gele room van Nina, een fijne tarte tatin van Sharon, de quiche met spekjes en prei van Gonny en de kerst op de taart: snickers bonbons van Brenda!

Eigenlijk had ik er zelf nog een blogpost over willen schrijven, maar waarom dat doen als anderen dat beter kunnen: FOUTE KERSTTRUIEN! :D Allerlei leuke exemplaren vind je bij Marloes en Romy.

Last but not least een fijn stuk van Lisa: ‘Is het wel nuttig?‘ Over hoe lastig het soms is om puur te kijken naar wat je leuk vindt en niet altijd bezig te zijn met wat is goed is voor onder andere je cv. Ik reageerde onder haar post met: “Alles wat op mijn cv staat, vond ik in de eerste plaats leuk om te doen. Dat ik het op mijn cv kon schrijven, was meer een mooie bijkomstigheid. Toch snap ik wel goed wat je bedoelt. Ik vind het lastig om gewoon eens een avondje een filmpje te kijken, of eens op mijn gemak een boek te lezen. De dingen die ik doe, moeten op de een of andere manier altijd ‘nut’ hebben. Best vermoeiend, als ik er zo over nadenk.” Herkenbaar?

Wederom een leuke kerstcommercial om deze Blogleesvoer af te sluiten.

Welke kerstwens voor een ander zou jij dit jaar graag uit zien komen?

13 Comments on “Blogleesvoer #25”

 1. Wat een leuke en vooral lange kerstcommercials! Ik heb gisteren veel te veel kerstcommercials achter elkaar gekeken. Ze zijn allemaal zo leuk en mooi nu. Heb je die van John Lewis al gezien? Vast! Die is echt ontroerend. <3

 2. Jaaa een kerstreclame! :D Word ik blij van! De quote bij Lisanne vond ik ook erg mooi inderdaad en ben benieuwd naar het stukje van Lisa, even een kijkje nemen! (:

 3. Ik had al ontbeten, maar mmmmm toch krijg ik trek in al die lekkere dingetjes. En het artikel van Lisa zet inderdaad echt aan het denken. Ik doe namelijk vooral juist weinig nuttige dingen. Maar dat vind ik vooral zelf. En daarom ben ik ‘bozig’ op mezelf, omdat ik vind dat ik te weinig nuttigs doe en te veel dingen die ik ‘gewoon leuk vind’. Ik denk dat er gewoon een gezonde balans zou moeten zijn. Maar als er iets moeilijk is, is dat het wel. Fijne linkjes weer, ik ga nog maar eens even verder klikken en lezen! Liefs, Stella.

 4. Mooi plaatje van Lisanne, die zou ik wel aan mijn zoon willen laten zien. Die vindt dat ik zeur haha.
  Maar dat artikel van Shirley, wat verschrikkelijk. Ben er stil van. Waarom doen mensen dat?

 5. Lief dat je me noemt, kreeg meteen een mailtje :) Goed artikel inderdaad, over dat nuttigheid. Wat jij erover zegt ben ik het helemaal mee eens!

 6. Afschuwelijk om te lezen dat mensen zo naar kunnen reageren op een blog(ger). Er zijn online ook grenzen, toch? Het is goed dat hier aandacht aan wordt besteed. O, ja ook hier alweer in de Sinterkerstsferen, hoor! Ik heb bij Romy al een leuke kersttrui gespot. Ik ken een aantal mensen die op jacht zijn naar hun droomstulpje, jullie weten wie jullie zijn. Mijn kerstwens is, dat zij hun droomhuis gauw zullen vinden!

 7. Hoi Sylvia,

  ik heb weer genoten van je Blog leesvoer. Zo leuk om op deze manier weer op andere leuke sites terecht te komen. Omdat jij ook zo dol bent op december moest ik bij deze post aan je denken. Je hoeft hem niet als blog leesvoer te vermelden of mijn naam erbij te zetten hoor. Vond het gewoon een leuk initiatief en echt wat voor jou. Fijne week nog!

  Groetjes van Yvonne.

  Verzonden vanaf mijn Samsung-apparaat

 8. Ik had het artikel van Shirley gemist, maar dat is inderdaad terecht dat het wat stof doet opwaaien. Dit soort opmerkingen kunnen ook niet, kritiek prima, maar doelloos de grond in trappen is nogal sneu.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: