Blogleesvoer #26

Iedereen tonnetje rond van de pepernoten en opgescheept met een hoop hilarische en fijne cadeautjes van de surprise- of pakjesavond? ;) Ik hield het met ouders en broertje bij een avondje gourmetten, al bleek dat ’s nachts zowel Sint mam als Sint Syl langs waren geweest ;P Die geheime missie leidde me niet af van het weer verzamelen van een hoop leuke door jullie geschreven blogposts. Enjoy!

Sint2

We beginnen met een bijzondere post van Brendakookt deze week, want er kwam een kraamtaart (met lange vingers, yum!) online. Die van haarzelf, welteverstaan, want er was gezinsuitbreiding! Of het een jongen of meisje is geworden, zie je hier. Andere smulrecepten zijn de heerlijke kinderbueno koekjes van Maartje en de prachtig ogende quesadillas van Danielle.

Overigens was er nog meer fijn babynieuws: Anne schreef een mooie post over de eerste acht dagen met kersvers dochtertje Jula. Een big smile tijdens het lezen en moeders en dochter maken het gelukkig goed.

Een prettig blog-gerelateerd stuk kwam deze week van Saskia, die schreef over de voorwaarden die ze stelt aan een samenwerkingsartikel. Hoewel op samenwerken met bedrijven een soort taboe lijkt te rusten, blijkt maar weer dat dit met goede afspraken prima kan. Een aanrader om even door te spitten dus.

Erg gelachen heb ik om de post van Ysanne, die vijf stomme blogartikelen (of eerder vijf stomme blogonderwerpen) op een rijtje zette. Helemaal mee eens. Ook in het stuk van Margje kon ik me goed vinden, die schreef over ‘het nieuwe goud‘, a.k.a. het sneue gebeuren over het doorverkopen van concertkaarten voor Adele voor veel te veel geld.

Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die niet alleen aan hun eigen portemonnee en geluk denken. De eerste is Dina, die in een interview met Lilian van de Paarse Eend vertelt over haar vrijwilligerswerk bij Humanitas. Aanrader om te lezen! Wil je ook graag wat doen voor een ander, maar weet je niet zo goed wat? Doe dan mee aan Shifra’s ‘Post a Smile’ project! Hierover schrijft ze: “Deze Kerst wil ik wat extra warmte en liefde brengen bij eenzame ouderen die weinig/geen bezoek krijgen. Juist in deze tijd voelen zij weer even extra hoe eenzaam ze zijn. Daarom het project ‘Post a Smile’, waarin ik jullie wil vragen om een (extra) kerstkaartje te schrijven voor een anonieme oudere! Het is iets heel kleins, maar het lijkt mij zo fijn dat ze weer even voelen dat er aan hen gedacht wordt.” Het kost je dus niet veel meer dan een kaartje, postzegel en wat minuten van je tijd. Ik vind het een prachtig initiatief. Alle informatie vind je hier!

Welke blogpost van afgelopen week zou jij aanraden om te lezen?

10 Comments on “Blogleesvoer #26”

  1. Je praat inderdaad alles heel fijn aan elkaar, het is echt een geheel :) Lief dat je me noemt, was nog best spannend om dat artikel te plaatsen haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: