Hansworst

Ik maak me niet zo snel druk. Discussies vermijd ik liever en ik probeer de boel indien nodig liever te sussen dan dat ik olie op het vuur gooi. Toch zijn er mensen die écht het bloed onder m’n nagels vandaan kunnen halen. Zo ook vandaag.

Aanleiding was deze tweet van Venema, Statenlid PVV Provinciale Staten Gelderland, die ik toevallig onder ogen kreeg: [Bron]

E

Om te huilen gewoon. Ik voel plaatsvervangende schaamte voor het feit dat dergelijke lui het tot Statenlid weten te schoppen. Ieder zijn mening, absoluut, maar dit is gewoon met modder gooien en iemand nodeloos kwetsen. Ik hoop van harte dat de hardwerkende dame in kwestie hier niets van meegekregen heeft, maar gezien de ophef die er op Twitter inmiddels over de tweet ontstaat, wordt die kans steeds kleiner. Een greep uit de reacties:

E1

Hoewel er dagelijks tonnen stront op social media verschijnen, zijn het deze meningen van hogergeplaatsten – mensen die ons land moeten leiden – die ik zo beangstigend vind. Moet je altijd maar politiek correct zijn? Nee, maar dit is wel beneden alle peil. De walging die uit de tweet blijkt voor een persoon die niets meer dan haar werk doet, getuigt wat mij betreft in ieder geval van een behoorlijke kortzichtigheid en gebrek aan morele opvattingen. Gelukkig kon Venema getuigene de reacties rekenen op weinig bijval, wat mijn geloof in de mensheid dan weer een klein beetje herstelt…

16 Comments on “Hansworst”

 1. Het is dramatisch waar de wereld heen gaat. Je mening op deze manier uiten is gewoon ongehoord. Ja, je hebt vrijheid van mening, maar moet je daarmee mensen kwetsen, kleineren of wat dan ook. Nee. Wie zegt dat jij beter bent dan dat meisje achter de kassa? Ja, en ze werkt netjes voor haar geld, dus wat heb je te blaten.
  Goed, nu heb ik me er toch ook tot laten verleiden. Laten we gewoon lekker samen leven, we ademen dezelfde zuurstof, we lopen op dezelfde aardkloot en we willen allemaal het beste uit ons leven halen. In alle rassen, geloofstromingen of wat dan ook zijn er idioten die het gehele plaatje uit het oogverliezen en elkaar het licht in de ogen niet meer gunnen.
  Wel knap en goed dat je het aankaart.

 2. Wat een verschrikkelijk opmerking van de ‘beste’ man. In hoeverre mag dit nog onder ‘vrijheid van meningsuiting’? Zie op Twitter dat hij inmiddels zelf heeft gezegd dat “zijn formulering ongelukkig was”… ONGELUKKIG?!

 3. Ik heb altijd een moeilijke tijd met dit soort uitspraken. Ik kan er gewoon niet bij dat sommige mensen zo denken, tuurlijk zoals je zegt, ieder zijn mening. Maar vooral als je in de politiek werkt, moet je echt op letten met wat je op social media zegt.

 4. Gatver wat walgelijk! Heb ik niet meegekregen dit en daar ben ik blij om ook. Als ik soms Nederlands nieuws kijk word ik toch vrij depressief. Niet dat het hier een feestje is op het journaal met elke dag wel weer ergens een moord of geweld, dus lees ik dat ook zo min mogelijk. Maar dat opzettelijk walgelijke gedoe vind ik echt beneden alle peil. Ontslagen, dat mag ie worden.

 5. Jeetje, hier schrik ik ook wel van. Op zich ben ik dit soort reacties wel gewend van het “normale” volk (en dat is al triest genoeg eigenlijk), maar van dit soort mensen verwacht je toch dat ze enigszins wat verstand hebben. Pfoe.. Hoop dat de beste meneer eens goed gaat nadenken naar aanleiding van de ophef rondom de tweet.

 6. Wow….ik zit echt met open mond het bericht te lezen. Of eigenlijk die eerste tweet. Wilders heeft geloof ik tot nu toe alles onder “vrijheid van meningsuiting” geschoven maar dit gaat echt veel verder…

 7. Ow jakkes. Krijgt hij ook de ‘verblonding’ in zijn gezicht geblaft als de dame in kwestie een geblondeerde schone was geweest? Een mens is toch veel meer dan zijn geloof? Dan zijn uiterlijk? Dan zijn kledij?

  Misschien moet Venema zelf achter de kassa bij AH gaan zitten en kunnen we de moslimdame in kwestie beter Statenlid maken. De wereld lijkt me beter af, dan.

 8. Jeetje..wat erg! Zo werk je haat naar je medemens in de hand en dat dan in inderdaad van een politiek gezicht, het lijkt soms wel het uitgangspunt. Ik snap heel goed dat dit je raakt. Ik lees hierboven een reactie dat het meer zegt over de hansworst dan over het kassameisje en daar sluit ik me helemaal bij aan.

 9. Pingback: Blogleesvoer #27 | SYLVIA KUIJSTEN

 10. Dankzij blog leesvoer deze blog nog even gelezen. Walgelijke opmerking gewoon. Oom Geert kan er ook wat van op Twitter. Gelukkig zijn er inderdaad genoeg en hopelijk de grote meerderheid die niet zo denken.

 11. Bah, wat een verschrikkelijke opmerking. Maar wat verwacht je van een PVV’er. Overheen scrollen en doorademen maar weer. Het heeft geen zin om de discussie aan te gaan, zo’n man verandert toch niet van mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: