Netflix: dossier “Making a murderer”

making-a-murderer-1200x713

Na Amerika is ook Nederland sinds een paar weken in de ban van de Netflix documentaire “Making a Murderer”, over Steven Avery die na achttien jaar onschuldig te hebben vastgezeten voor een vermeende verkrachting twee jaar later wordt verdacht van moord.

In twee dagen keek ik de tien afleveringen, om met verbazing en frustratie achter te blijven. Nog niet eens zozeer vanwege het lot van Steven, maar meer vanwege het kromme Amerikaanse rechtssysteem en de veelvuldige (onnodige) fouten die tijdens zijn proces zijn gemaakt.

Vorige week maakte ik voor Het Rechtenstudentje een dossier met allerlei informatie over de zaak, want tot mijn verbazing was zoiets in het Nederlands nog niet echt voorhanden. Nieuwsgierig? Klik dan op de links hieronder :)

Dossier “Making a murderer” – recensie
Dossier “Making a Murderer” – inhoudelijke beschouwing en samenvatting

Dossier “Making a Murderer” – laatste nieuwsberichten en updates omtrent Steven Avery
Dossier “Making a Murderer” – complottheorieën en wat de documentaire niet liet zien

Heb jij de documentaire al gezien en waarover heb jij je het meest verbaasd?

8 Comments on “Netflix: dossier “Making a murderer””

  1. Oh jaa.. ik ken het gevoel: gefrustreerd en verontwaardigd. Dat hele rechtsysteem in Amerika vind ik ook zo bizar. Waarom in hemelsnaam zou je bij wijze van spreke gewoon random mensen van de straat plukken en die laten beoordelen of iemand schuldig bevonden kan worden of niet? Daarnaast hebben ze ook nog een incentive op snel tot een antwoord te komen (want dan mogen ze weer naar huis).. Nee, ik vind het ongelofelijk allemaal.

  2. Hier en daar zag ik deze serie al voor ik komen, en dacht dat ik het op tv gemist had. En nu zie ik bij jou dat het een Netflix serie is! Je mag 1x raden wat ik vanavond thuis ga doen😜 Blij dat ik Netflix heb!

  3. Zeer interessante serie, waarbij met name het rechtssysteem ter discussie dient te staan en niet het al dan niet onterecht vast zitten van Steve Avery. Zoals de advocaten van Avery ook aangeven: de documentaire gaat alleen in op die zaken die als ‘onduidelijk’ kunnen worden bestempeld en zwaar lijken te zijn meegewogen in de beoordeling door de jury. Zaken die min of meer vast staan en waar de advocaten van Avery ook geen antwoord op hebben zijn wellicht van minder belang, maar in ieder geval bewezen.

    Ik vond zelf met name de interviews met Brendan verschrikkelijk om te zien. Hij geeft antwoorden die de detectives willen horen, om zelf zo snel mogelijk er vanaf te zijn, zonder te beseffen dat hij daarmee zichzelf een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd laat hangen (die hij vervolgens ook krijgt). Absurd.

  4. Moet deze documentaire nog steeds kijken, wil er echt even goed voor zitten aangezien zoveel mensen erover praten. Wanneer ik hem gezien heb (zal wel niet heel lang duren) zal ik de artikelen eens terug bekijken.

  5. Pingback: Blogleesvoer #29 – SYLVIA KUIJSTEN

  6. Ik heb op school tijdens Engels de eerste aflevering gezien van deze documentaire. Ik vond het erg indrukwekkend en interessant om te zien hoe het rechtssysteem in Amerika in elkaar zit. En hoe bizar het eigenlijk is wat er allemaal gebeurt rond deze zaak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: