Dé interieurtrends voor 2016!

Nu we bekend zijn met de keukentrends van dit jaar, is het tijd om te kijken naar de interieurtrends van 2016. Stiekem vind ik dat eigenlijk nog leuker, want hoewel een roeping als binnenhuisarchitect er niet in zit, kan ik urenlang op internet ronddwalen op interieursites.

Trendy kleuren
Véél kleur, maar met name de verfijnde, rustige kleuren zien we dit jaar terug in het interieur. Denk aan pastelkleuren, poederkleuren en huidskleuren. Komt mooi uit, want daar houd ik enorm van. Ze geven een rustige, maar toch knusse uitstraling en je kunt ze makkelijk combineren met kussens en plaids als accessoires. Dé kleur van 2016 is trouwens kopergoud. Hoewel ik nog niet helemaal weet wat ik daarvan vind, past het wel prima bij zachte tinten.

sylviakuijsten1

Vaak wordt kleur gebruikt in accessoires zodat dit makkelijk kan worden veranderd. Het is natuurlijk gedurfd, maar het is super mooi om bijvoorbeeld de eetkamerstoelen eens een bijzondere kleur te geven. Ik twijfel nog of ik dat aandurf, omdat ik mijn interieur graag om de zoveel tijd wat verander met nieuwe prullaria en kleine meubelstukken, maar het is wel een optie om te onthouden. Wat meer in mijn straatje past, is een wand in de woonkamer te voorzien van een afwijkende kleur, zoals mosgroen of turquoise. Een schilder kost in de winter trouwens vaak minder dan in de zomer, dus het loont de moeite om over het tijdstip van verhuizen na te denken als je zelf twee linkerhanden hebt.

Haal de natuur in huis
Vorig jaar zagen we al steeds meer natuurlijke materialen terugkomen in het interieur, ook in 2016 zet deze trend zich door. De verscheidenheid aan natuurlijke materialen die je in huis kunt gebruiken is groot. Met grof materiaal, zoals steigerhout of sloophout, krijgt je interieur een stoere look. Ook zijn er vele soorten design behang of kussens met gave prints verkrijgbaar. Met kurk, riet of wol creëer je heel eenvoudig een subtiele natuurlijke touch.

sylviakuijsten2

Retro is hip!
Ken je hoge plantentafels? Mijn oma had ze vroeger ook in huis, maar nu zijn ze weer terug! Door diverse hoogtes te combineren, krijg je een speels effect. Ook brei- en haakwerk zie je steeds vaker, bijvoorbeeld bij kleden, poefs en kussen. Bij medebloggers zie ik regelmatig dergelijke afbeeldingen, ze geven de kamer gelijk een bepaalde persoonlijkheid.

sylviakuijsten3

We zagen bij de keukentrends al dat marmer terug is van weggeweest. Tot mijn verrassing blijkt dit niet alleen geschikt voor je toekomstige kookeiland, maar past dat ook prima in de woonkamer. Marmer straalt rust uit en hoeft helemaal niet nadrukkelijk aanwezig te zijn om je interieur er elegant uit te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een marmeren dienblad of kandelaar. Wil je het graag grootser aanpakken? Kies dan voor marmeren tegels voor tegen de wand of op als vloer. Tegels zetten is een lastige klus, dus wellicht is het verstandig om een tegelzetter in de arm te nemen. Voor een ervaren tegelzetter kost tegels zetten weinig moeite en hij kan de klus snel en professioneel klaren. Scheelt een hoop frustratie en blauwe vingers ;)

Afbeeldingen [bron, bron, bron, bron, bron]

Welke stijlen vind je terug in jouw woonkamer? :)

9 Comments on “Dé interieurtrends voor 2016!”

  1. Helemaal blij met de kleuren, ben niet van de harde kleuren dus kan ik in 2016 helemaal los gaan met het kopen van accessoires. Denk dat ik in de komende tijd wel iets meer groen in huis ga halen, planten geven je huis toch iets meer leven :)

  2. Pingback: Blogleesvoer #29 – SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: