Review: Nasa traagschuim kussen (na ruim 4 maanden gebruik)

Begin november vorig jaar kreeg ik een traagschuim kussen opgestuurd om uit te proberen. Dat kwam mooi uit, want ik was wel toe aan een nieuw exemplaar. Doorgaans heb je twee weken nodig om aan een nieuw ‘slaapmaatje’ te wennen, maar hoe bevalt het Nasa traagschuim kussen na ruim vier maanden?

Het kussen werd snel bezorgd in een stevige hoes inclusief gebruiksaanwijzing, dus de eerste plus was al binnen. Je kunt hem namelijk zelf ‘instellen’ op verschillende hoogtes, dus wat uitleg is welkom. Aangezien kat Chuck er ongetwijfeld met de inhoud vandoor zou gaan, besloot ik het kussen te laten zoals het was. Mijn vorige kussen was nogal slap geworden, dus wilde ik graag iets stevigs, al was ik bang dat ik de eerste nachten wakker zou liggen door het gevoel van een stuk beton onder mijn hoofd.

Nasa traagschuim kussen

Dat bleek gelukkig een zorg om niets, want ik heb eigenlijk vanaf de eerste nacht heerlijk geslapen. Na de tweede nacht had ik wel wat lichte nekpijn, maar los van dat beviel het kussen meteen prima. Het ‘slaapdagboek’ dat ik in eerste instantie voor deze review bijhield, kon dan ook de prullenbak in, want er was weinig nieuws te melden. Dikke prima.

Even over het kussen zelf. Kort gezegd zorgt traagschuim ervoor dat er op bepaalde lichaamspunten minder druk komt; de warmte van je lichaam vormt het kussen. In het filmpje hieronder wordt het nog wat duidelijker uitgelegd. Eerst even de verdere productspecificaties:

 • 100% ClimaBest vezels verantwoordelijk voor een snelle vochtafvoer.
 • Anti-allergische werking dankzij Purotex®
 • Hoes wordt met rits geleverd en is wasbaar tot 60 graden Celsius.
 • Vulling van Vifit traagschuim vlokken
 • Afmeting kussen: 60 x 40 centimeter
 • Hoogte kussen: ca. 15 cm (in hoogte aanpasbaar door vulling van traagschuim vlokken.

Last but not least: het eindoordeel na ruim vier maanden gebruik. Het kussen is nog net zo stevig als in de eerste week. Je zakt er dus niet in no time in weg, wat bij mijn vorige kussens vaak wel het geval was. Natuurlijk heeft het traagschuim zich door de maanden heen wel ietwat gevormd naar je hoofd, maar deze wordt nog net zo goed ondersteund als tijdens de eerste nachten. Ook mijn nek en schouders zijn blij, vooral omdat ik voornamelijk op mijn zij lig en dus goed een wat hogere ondersteuning kan gebruiken. Lig je graag op je buik, dan kan je beter wat van de inhoud uit het kussen halen, hetzelfde geldt voor ‘rugslapers’.

Het kussen is te koop voor 79 euro. Even een investering, maar dan heb je ook wat. Overigens zijn er ook matrassen van traagschuim, daar ben ik stiekem ook erg benieuwd naar.

Iets voor jou, zo’n kussen? :)

9 Comments on “Review: Nasa traagschuim kussen (na ruim 4 maanden gebruik)”

 1. Ik loop er ook al een tijdje aan te denken, maar anderzijds ben ik zo’n wroeter ’s nachts en ben ik bang dat ik elke keer weer op een ander plekje op dat kussen terecht zou komen waardoor het weer op die andere plek moet ‘inzakken’. Of zou je net meer stil liggen met zo’n hoofdkussen? Beetje een ‘kip of ei’ verhaal. Hetzelfde trouwens voor een matras. Maar mocht je hem uittesten ben ik wel heel benieuwd!

 2. Ik heb er aan gedacht om een traagschuim kussen te kopen toen wij gingen kijken voor een nieuw bed. Toen niet gedaan want ik ben een echt echt buikslaper! Lig vaak nagenoeg alleen op mijn matras met mijn hoofd, zo laag… Traagschuim zou voor mij dan niet werken denk…Maar ik vind het een super producten, het helpt echt om beter te slapen en met minder pijntjes wakker te worden.

 3. Ik heb ook zo’n heerlijk kussen! Ik heb er eentje gewonnen bij een blog. Daarvoor sliep ik met sidesleeper pro, zo’n soort van u-vormig kussen. Dat was aan vervanging toe en ik ben echt blij met dit traagschuimkussen. Heb er wel een stuk van de vulling uitgehaald.

 4. Aah, hier was ik al een tijdje benieuwd naar. Net zoals naar die matrassen van traagschuim. Ik zou die zelf wel eens willen uittesten. Klinkt allemaal alvast veelbelovend :)

 5. Volgens mij heb ik ook echt een nieuw kussen nodig :). Zal eens gaan sparen voor zo’n kussen want als de review zo lees is het wel echt een fijn kussen. Nu maar hopen dat hij ook goed werkt bij woelende slapers.

 6. Wel heel fijn om dit te lezen. Ik heb toen meerdere reviews gelezen, maar je kon wel lezen dat ze pas in gebruik zijn en dat zegt dan zo weinig. Dit is echt een duidelijk conclusie, want dat kan je wel vaststellen na 4 maanden gebruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: