Scriptieperikelen!

scriptie

Ongetwijfeld heeft er tijdens een verjaardag na een paar borrels in een geanimeerde discussie ooit wel eens iemand geroepen: “We zetten alle criminelen op een eiland en gooien de ‘sleutel’ weg!” In Noorwegen bestaat zo’n gevangeniseiland, alleen worden de gevangenen daar niet bepaald aan hun lot overgelaten. Sterker nog: het eiland “Bastoy” schijnt de beste gevangenis ter wereld te zijn.

In februari schreef ik al dat mijn masterscriptie over dit gevangeniseiland ging, meer specifiek of zo’n systeem in Nederland ook mogelijk is met het oog op de strafdoelen die wij hanteren, met name het voorkomen van recidive (opnieuw delicten plegen). Inmiddels is hoofdstuk 1 ingeleverd en goedgekeurd en ben ik bezig met hoofdstuk 2 en 3.

Verder heb ik voor het onderzoeksgedeelte een korte enquête uitgezet, waarin ik aan rechtenstudenten tussen de 18 en 25 jaar vraag hoe zij het zouden vinden als zo’n gevangeniseiland in Nederland wordt geïntroduceerd. Behoor je tot deze doelgroep? Dan zou je me heel erg helpen door de enquête in te vullen, dit duurt maar 2 à 3 minuutjes. Behoor je niet tot de doelgroep, maar ken je mensen die dat wel zijn? Dan zou ik delen heel lief vinden! Daar help je me enorm mee :D

Wat was of wordt jouw afstudeeronderwerp? :)

14 Comments on “Scriptieperikelen!”

 1. Hahaaha… hoe je jouw intro begon: yup! heel herkenbaar inderdaad ;-) De vrienden van mijn vriend hebben er een handje vol van wat dat betreft. Helaas vallen wij allemaal niet binnen jouw doelgroep (ik ben oud en iedereen om mij heen ook) maar ik wens je ongelooflijk veel succes en sterkte met je scriptie. You are going to rock!

 2. Mooi onderwerp. Een vriendin van mij schreef ook over het gevangenisleven in Scandinavië. Artikel is gepubliceerd op DeCorrespondent. Hier is een ‘gevangenis’ waar gevangenen samenwonen met studenten. Zo worden de gevangenen voorbereid op hun terugkeer in de samenleving. Doordat ze al gedeeltelijk teruggekeerd zijn en zo hebben geleerd mee te draaien in de samenleving, is de verwachting dat terugval/recidive lager is. Vooralsnog bewijzen de onderzoeken dat wel. Recidive is zo’n 20% lager dan andere gevangenissen!

  https://decorrespondent.nl/1723/In-Denemarken-wonen-gedetineerden-samen-met-studenten-en-het-werkt/178112504317-6e222077

  Zelf filosofisch onderzoek gedaan naar hoe moraal ontstaan vanuit gedachtegoed van Nietzsche enerzijds en anderzijds de psyche-analityca (bachelor). In mijn masterscriptie onderzocht of een loterij procedure een rechtvaardige procedure kan zijn wanneer medicatie verdeeld moet worden indien er schaarste is.

 3. Ik ben helaas geen rechtenstudent, dus ik kan je survey niet invullen. Het lijkt me wel een heel interessant onderwerp, waar inderdaad veel discussie over is.

 4. Helaasch, zoals eerder deze week al bleek behoor ik niet tot je doelgroep en ik ken ook bijzonder weinig andere rechtenstudenten. Anders had ik je natuurlijk een handje geholpen! De eerste deadline van mijn onderzoeksvoorstel staat voor 21 maart. Mijn bachelorscriptie gaat over het gebruik van humor op twitter ten tijde van crises. Dus specifiek: op welke manier karakteriseert humor zich in tweets tijdens de vluchtelingencrisis? Ik vind het nog steeds een súper leuk onderwerp, maar humor coderen (in een hele flinke sample van tweets) is wel een uitdaging. Maar ach, je kent me ;) Bring it on!

  Heel veel succes met je masterscriptie, lieve Sylvia!

 5. Joe, mijn vriend doet de research master en valt nog nét binnen de doelgroep. Ik zal de link even in zijn to do lijstje zetten. :) Succes babe!

 6. Ik kan je enquête niet invullen omdat ik niet tot de doelgroep behoor. Ken helaas ook niemand die rechten studeert… Alsnog super veel succes hiermee!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: