Update BodieBoost: week 1 & 2

Na drie weken even een teken van leven hier op de blog. Ik ben achter de schermen druk bezig met een poging tot afstuderen en dat komt niet aanwaaien. Tot op heden verloopt alles gelukkig volgens plan, hopelijk blijft dat zo.

Naast een eind breien aan mijn studietijd ben ik 21 maart begonnen met BodieBoost, meer specifiek hun tien weken durende cursus Succesvol Slanker. Het is een publiek geheim dat de Brabantse Bourgondiër in mij en maatje 38 niet zo goed samengaan. Toen ik halverwege februari weer met een maandje Modifast begon (dit deed ik in 2014 ook, die updates vind je hier), was ik vastbesloten om het na afloop beter aan te pakken dan de vorige keer, toen ik met open ogen in het cliché “Ik ben nu afgevallen, dus ik kan echt wel weer een bitterbal – of tien – eten” tuinde.

Voordat ik verder ga: ik word op geen enkele wijze gesponsord voor deze – en de nog komende – updates. Net zoals bij mijn eerdere Modifast updates zijn deze blogposts puur bedoeld om te laten weten hoe het mij is bevallen.

Veel groente, wekelijkse jokers & alcohol mag!
Na vier weken Modifast, waarbij ik zes kilo kwijtraakte, ging ik dus vrijwel gelijk door met BodieBoost, kortweg “het aanleren van een gezonde levensstijl met zo nu en dan ook ruimte voor de wat ongezondere keuzes”, waarbij je tien weken lang per mail menu’s krijgt opgestuurd. Je ontbijt en luncht zeven dagen met dezelfde producten en krijgt steeds zeven verschillende dinerkeuzes voorgeschoteld. Ook de tussendoortjes om 11.00 en 16.00 uur zijn een week lang hetzelfde en bestaan voornamelijk uit fruit zoals mandarijnen en druiven of groente, waaronder komkommer en worteltjes. Wekelijks heb je twee ‘jokers’ die je in kunt zetten voor verjaardagen, een etentje of een stukje taart tussendoor. Wat 1 joker precies inhoudt, wordt in de mails uitgelegd. Daarnaast zou je elke week drie glazen alcohol mogen drinken, maar omdat ik al een tijdje weinig tot niet meer drink, is dat punt eigenlijk niet op me van toepassing.

BB2

De dag beginnen met..
In week 1 bestond het ontbijt uit magere kwark, banaan en een beetje honing. In week 2 volgden zeven ochtenden met een groene smoothie van spinazie, banaan, havermout en melk. Ik had nog nooit een groene smoothie op en eerlijk is eerlijk, ik had er de eerste ochtend ook niet zoveel zin in. Dat ik de foto van het resultaat doorstuurde naar mijn ouders en de autocorrectie van ‘groene smoothie’ ‘groene snotje’ maakte, was ook niet echt bevorderlijk. Toch viel het me alleszins mee en kan ik inmiddels oprecht zeggen dat ik de smoothie lekker vind. Ik hoop dat ‘ie ergens in de komende weken nog een keer terugkomt als ontbijt.

Lunchtime!
Lunch bestond in week 1 uit volkoren boterhammen met sla en zalm. ZALM?! Ja, echt waar. Het was een feestje. Ook de volkoren boterhammen met oude kaas, veldsla en kipfilet van week 2 bevielen goed. Kat Chuck was het daar overigens ook mee eens, die was tijdens het maken van de lunch niet bij het aanrecht weg te slaan.

Ik bespreek niet alle dinerrecepten, maar op onderstaande foto’s een kleine indruk van de afgelopen twee weken: veel groente, bescheiden stukjes vlees en precies voldoende koolhydraten.

Jokers
Naar het joker-gedeelte was ik het meest benieuwd. Het voelde zo control freakerig om van tevoren al te bepalen wanneer en hoeveel je kunt ‘zondigen’. De eerste week besteedde ik mijn twee jokers aan een American cookie op het station (ik had positieve scriptiefeedback gehad, dat moest even worden gevierd) en een klein zakje Chinese mix voor bij het studeren. In week twee ging een joker op aan een reepje extra pure chocolade tijdens het maken van mijn tentamen en de tweede joker bewaarde ik voor de housewarming van een vriendin op zaterdagavond, maar gebruikte ik uiteindelijk niet. Er ging alleen een alcoholvrij biertje en wat water in.

Eerste indruk?
Puntsgewijs de eerste indrukken van de afgelopen twee weken:

 • Een eerste dikke plus zijn de duidelijke weekmenu’s met producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Geen ingewikkelde recepten en ingrediënten met vreemde namen, maar gewoon simpel en lekker. In de eerste twee weken zat redelijk wat zalm verwerkt en dat is niet helemaal budgetproof voor een student zoals ik. Dat kun je oplossen door op reclames te letten, de zalm een keer te vervangen door iets zoals hamblokjes of een keertje op de vegetarische toer te gaan. Ook kun je duurdere ingrediënten, zoals pijnboompitjes, gewoon weglaten. Er blijft meer dan genoeg over om er toch een smakelijke maaltijd van te maken.
 • Door de dinerkeuzes probeer je eens nieuwe dingen uit. Zo had ik voor mezelf nog nooit een tartaartje of varkenshaasje gemaakt, dat kan ik inmiddels van de to-do lijst afstrepen. Van varkenshaasjes ben ik nog steeds niet zo’n fan, het tartaartje zal voortaan wel vaker worden gegeten.
 • De hoeveelheden die bij de recepten staan, zijn voor mij soms wat groot. Zo had ik op dag 1 en 2 wat avondeten over en dat bleek samen precies genoeg voor het diner op dag 3. Dat scheelt dus in de kosten en heft de wat duurdere ingrediënten dus weer wat op.
 • Het moeilijkste? Het gebrek aan een toetje na het avondeten. Nu ben ik an sich helemaal niet zo’n toetjesfanaat, maar in na het avondeten niets meer eten zit voor mij wel de grootste uitdaging.

BB3

Het resultaat?
De cursus belooft het verliezen van 1 kilo per week. Aangezien ik bijna rechtstreeks van een Modifast dieet van zo’n 500 calorieën per dag overging naar BodieBoost, heb ik de weegschaal de afgelopen twee weken vermeden. Het zou immers logisch zijn om weer wat aan te komen en ik wilde voorkomen dat dit demotiverend zou werken. Tot mijn verbazing merkte ik halverwege de tweede week dat mijn broek toch echt nog wat losser was gaan zitten, dus vanaf nu houd ik de weegschaal in de gaten.

Conclusie voor nu: ik voel me meer dan prima. Of het nu komt omdat een blaadje sla na een maand van Modifastshakes al als een traktatie voelt weet ik niet, maar het kost me geen enkele moeite om BodieBoost vol te houden. Voor iemand die al relatief gezond eet lijkt het wellicht niet zo’n prestatie, maar als ik de reacties op de Facebookpagina van BodieBoost doorlees, zijn er genoeg mensen die heel wat meer moeten bikkelen voor het omzetten van de knop dan ik. Het voelt goed om bewuster met je voeding bezig te zijn, ik heb meer energie en ben juist minder bezig met calorieën tellen dan eerst.

Ik deel sinds mijn BodieBoost-start regelmatig updates via Instagram. Als je het leuk vindt om dat te volgen, dan kan dat hier. Ik volg inmiddels ook een aantal mede-BodieBoosters en dat werkt motiverend én is gezellig. Meer informatie over de BodieBoost cursus ‘Succesvol slanker’ vind je overigens hier.

Iets voor jou? En hoe let jij op wat je binnenkrijgt?

11 Comments on “Update BodieBoost: week 1 & 2”

 1. Het klinkt erg goed, enkel weet ik nu al dat ik er niet aan toe ben en het dus ook niet gaat lukken. Wel merk ik dat ik rustig aan steeds gezondere keuze maak en de weegschaal me toelacht… dus dan maar langzaam aan!

  Veel succes met afstuderen!

 2. Ik vind dit zoooo knap. Ik prop echt alles naar binnen en ik ben echt veel te groot (haaaha) fan van pizza, patat en gyros. Sowieso veuuul vlees en sausjes, oef. Ik zou puur voor mijn gezondheid ook echt beter moeten gaan eten, maar ik heb gewoon te veel guilty pleasures, haha. Ik ga jouw updates wel in de smiezen houden, want er zitten ongetwijfeld dingen bij die ik ook héél lekker vind. PS: neem een hond (het liefst een grote met veel energie), dan loop je 15 kilometer per dag en ik ben dus echt vet veel afgevallen daardoor. Nou, in ieder geval, SUCCES! :)

 3. Leuk leuk leuk! En ook lekker dat je jokers mag inzetten. Want de meeste mensen snacken natuurlijk heus wel eens en dat moet gewoon kunnen. De gerechten zien er smakelijk en toegankelijk uit. Succes en super dat je broek nu al losser zit!

 4. Goed bezig hoor! Ik deed ook BodieBoost, maar toen ik naar de dietiste ging heb ik dat wat meer losgelaten. Maar ik heb het principe nog altijd wel in mijn achterhoofd.

 5. Pingback: Afstuderen, afvallen, vaste baan & KvK! – SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: