England, here I come?

Drie zomers geleden bezocht ik samen met vriendin I. acht dagen lang het prachtige Londen. Op het moment dat het vliegtuig de lucht in ging, terug naar Nederland, wist ik zeker: ik kom terug!

Hoewel we veel zagen (hier lees je alle verslagen, inclusief tips!), bleef er nog genoeg over voor een tweede bezoek: Hampton Court, het Hard Rock Café, oorlogsschip HMS Belfast, de National Portrait Gallery, Stonehenge en een rondje in London Eye staan in ieder geval nog op het verlanglijstje.

Absolute hoogtepunten waren het bezoek aan de Tower of Londen, de onverwacht mooie musical Once op – jawel – West End en de Harry Potter studio’s. I. heeft nog steeds veel plezier van de Kindle die ze bij Waterstones kocht en ik draag nog steeds de uiltjesrugzak die ik in Oxford aanschafte.

Twee dingen zou ik wel graag anders doen. Hoewel ons hotel vrij centraal lag, was het er gruwelijk gehorig, het dure ontbijt karig en stervensdruk. Voor een weekendje niet zo’n punt, voor acht dagen – én midden in een ware hittegolf – op een gegeven moment wat vervelend. Dat wordt dus een volgende keer een ander hotel óf een ander soort accommodatie.

Hoewel het vliegen me daarnaast alleszins meeviel (ik stierf duizend doden op de heenweg, want tjah, de eerste keer, maar de terugreis was prachtig!), zou ik graag een keer de overtocht met een ferry maken. Overigens hoeft die vakantie naar Engeland ook niet per se de bestemming Londen te hebben, ook rondtoeren met een auto lijkt me stiekem erg tof. Mijn vader heeft in zijn twintigerjaren ooit eens met een vierwieler langs de Engelse kust gereden. Diezelfde tocht zou ik ook wel willen maken. Prachtige vervallen kastelen, schattige dorpjes, schitterende natuur; even weg van alles voordat ik aan het werkende leven begin (yup, dat afstuderen komt steeds dichterbij!).

Foto’s gemaakt in Oxford

Een kijkje op de kaart leert dat je via Dover gemakkelijk naar Hastings rijdt, door naar Brighton, Portsmouth en Southampton. Op de terugweg een kleine omweg via Canterbury (ben ik enige die hier een flashback krijgt naar de literatuur van Geoffrey Chaucer die we voor Engels op de middelbare school moesten bestuderen?) en dan heb je volgens mij weer een hoop van prachtig Engeland gezien. Oew, ook nog een must-see wat mij betreft: het Beatrix Potter museum in het Lake District! Ik keek afgelopen week na mijn tentamen ‘Miss Potter’ en dat blijft een van mijn favoriete films.

Nog genoeg te doen en zien dus, nu alleen nog aan de linkerkant van de weg leren rijden ;)

Welke plekken in Engeland zou jij nog graag willen bezoeken?

9 Comments on “England, here I come?”

  1. Prachtig geschreven 😊 ik ben een paar jaar geleden 1 dag in Londen geweest. .. Veel te kort dus ik ga zeker een keer terug. En dan de musical Les Miserable zien 🎉🎉 en ooit nog naar Nottingham.. Het kasteel van Robin Hood 😊😊

  2. Londen staat hoog op mijn lijstje. Jaaaaren geleden wel met mijn ouders geweest maar het lijkt me ook heel leuk om er met Michael eens heen te gaan (die er, los van een overstap op Heathrow, nooit geweest is).

    Het is wat je zegt: andere delen van Engeland zou ik ook geen probleem vinden ;)

  3. Ja zo’n tocht langs de Engelse kust lijkt me ook echt prachtig! En de Harry Potter studio’s mag je natuurlijk gewoon niet missen, daar moet ik ook echt nog eens heen, het liefst op korte termijn, haha! En wat leuk trouwens dat jullie Chaucer mochten bestuderen op school, dat hebben wij helemaal niet gedaan, wel andere oud-Engelse literatuur, maar daar staat me weinig meer van bij behalve Shakespeare, haha. :”]

  4. Ik heb van Engeland alleen Londen en Newcastle gezien. Hoog op mijn wishlist staat de mooie natuur met de ruige kustlijn! En in het binnenland ben ik nieuwsgierig naar de Cotswolds. Genoeg te ontdekken nog in ’t prachtige land!

  5. Prachtig! Ik ken alleen Londen en Newcastle (en Edinburgh, maar dat is eigenlijk Schotland). Simpelweg wil ik eigenlijk alles in Engeland zien :D Met bovenaan de Cotswolds en York. Lijkt me zo mooi!

  6. Londen staat hoog op mijn verlanglijstje. En ik zou The 92 graag doen, maar dat heeft met voetbal te maken en daar heb jij gok ik minder mee. Maar dan zie je wel heel Engeland (-:

  7. Ik hou van Engeland, maar ook Ierland, Schotland en Wales vind ik geweldig. Ik zou zelf nog wel eens naar Stonehenge willen. Of Manchester en dan een wedstrijdje ManU zien. Of Liverpool, waar o.a. de Beatles vandaan kwamen.

  8. Wij gaan vaak in self-catering flats zitten. Heb je net iets meer vrijheid dan in een hotel (maar in een hotel heb je weer fantastische service zoals schoonmaak :) ) Er zijn niet echt specifiek plekken waar ik nog heen wil in Engeland. Ik ben al in heel veel hoeken geweest, dus het wordt tijd om eens naar Schotland te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: