Liefde voor schrijven? Bekijk dan deze films!

Mijn liefde voor schrijven werd jaren geleden bevestigd door – jawel – Carrie Bradshaw; de stukjes in elke aflevering van Sex and the City waarbij ze start met het schrijven van een nieuwe column inclusief levensvraag zijn hier nog steeds favoriet.

Deel je die liefde voor schrijven? Dan zou je de films hieronder eens moeten kijken. Door ‘Letters to Juliet’ wil ik graag Verona eens bezoeken en het boek van ‘The Freedom Writers’ staat hier in de boekenkast, dus tot inspiratie leiden ze zeker ;)

Letters to Juliet (2010)
Absoluut een van mijn favo films ever. De film heeft alles: prachtige filmlocaties, romantiek, humor, een leuke cast en fijn verhaal.

The Freedom Writers (2007)
Een film over een inspirerende lerares die meer in haar leerlingen ziet dan zijzelf en hen uiteindelijk zover krijgt om hun levensverhaal op te schrijven. Een mooie rol van Hillary Swank. En waargebeurde verhalen hebben bij mij sowieso een streepje voor.

The Ghostwriter (2010)
Een schrijver wordt gedropt op een wat mistroostig eiland om daar de memoires van de bekende politicus Adam Lang op te tekenen. Hij komt er beetje bij beetje achter dat er met diens carrière iets aan de hand is. En dan gebeuren er in het huis rare dingen..

The Words (2012)
Schrijver Rory (Bradley Cooper) vindt een manuscript met een briljant verhaal en pretendeert het zelf te hebben geschreven. Het wordt een bestseller, maar dan ontmoet hij de échte auteur van het verhaal..

Nog tips? Ik hoor het graag! :)

16 Comments on “Liefde voor schrijven? Bekijk dan deze films!”

  1. Vond The Gostwriter enorm tegenvallen, niet spannend!
    Letters from J is ook 1 van mijn favorieten, ik bleef huilen toen die oude man van zijn paard stapte…

  2. Dan word je gevoel voor schrijven nog meer versterkt, als deze films nog mee helpen.Perfecter kun je het dan niet krijgen.Ik kan alleen maar beter schrijven als ik de muziek van Ed Seeran hoort.

  3. Letters to juliet heb ik gezien en vind het echt een mooie film! Andere ken ik nog niet maar ben er wel nieuwsgierig naar geworden :)

  4. Ik kan je zeker ‘Not Another Happy Ending’ aanraden dan! Mooie lijst. Ik hou ook van films over schrijven. :-)

  5. Hihi, toen ik je linkje op facebook zag ging ik direct checken of The Freedom Writers er wel tussen zou staan. Top dus ;-D

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: