Afstuderen, afvallen, vaste baan & KvK!

De laatste persoonlijke update is van begin februari, dus tijd voor een nieuwe! :D

Absoluut de grootste mijlpaal van de afgelopen tijd is het afstuderen: ik mag mezelf eindelijk meester in de rechten noemen met een vakkengemiddelde van een steady 7 en een 7,5 voor de scriptie. Hoewel ik in het verleden regelmatig twijfelde of ik dat ooit zou halen, zijn de laatste maanden – en zeker het scriptietraject – voorbij gevlógen. De afstudeerceremonie is 25 juni aanstaande, een moment om naar uit te kijken! Zeker omdat ik dan tegelijkertijd mijn papiertje krijg met goede vriendin I. Een mooie afsluiting van onze studententijd.

Meer goed nieuws: sinds deze maand werk ik 32 uur per week bij een advocatenkantoor bij mij om de hoek! Ik had nooit verwacht dat mijn eerste sollicitatiegesprek voor een fulltime job ook gelijk een baan op zou leveren, dus dat was een aangename verrassing. Hoewel ik ’s avonds kapot thuiskom, bevalt het tot nu toe erg goed!

2015 was niet bepaald mijn jaar. Veel stress door verschillende redenen en ik zat niet lekker in mijn vel, met als gevolg een weegschaal die steeds hogere getallen liet zien. Het roer ging om met een maandje Modifast afgelopen februari en aansluitend het starten met BodieBoost, wat me nog steeds erg goed bevalt. De eerste update daarover kon je hier al lezen, binnenkort volgt de tweede. Inmiddels ben ik ruim dertien kilo kwijt en pas ik weer comfortabel in maatje 38. Helemaal prima. Een hele zorg minder dus, al ben ik nog niet klaar. Aanrader is overigens de 30-Day Yoga Challenge van Erin Motz die ik momenteel volg. Ik schreef er hier al over. Wil je volgen wat ik zoal eet? Dan kun je hier een blik werpen op mijn maaltijden.

updatea

Op 14 april jongstleden schreef ik Het Rechtenstudentje in bij de Kamer van Koophandel, waardoor het platform voortaan meer is dan een hobby. Op 19 mei bestond Het Rechtenstudentje alweer een jaar en wat is er in die periode veel gebeurd! Nieuwsgierig? Hier vind je de Facebookpagina en website.

Verder werd ik op 24 april 26 jaar, waren er biosavondjes, high tea’s, diners met vrienden en spelletjesmiddagen en -avonden, wandelingen met pap, shoppen met mam, autoritjes met het broertje en uurtjes met Netflix (Orphan Black!). Hoewel er ook echt wel mindere momenten waren – zo kon ik op dezelfde dag van mijn sollicitatie voor eerdergenoemde baan met spoed met kat Chuck naar de dierenarts (alles kwam uiteindelijk goed, maar wát een vreemde dag) – waren deze eerste maanden van 2016 fijn. Alles lijkt ineens op zijn plek te vallen :)

Wat waren jouw hoogtepunten van de afgelopen tijd? :)

19 Comments on “Afstuderen, afvallen, vaste baan & KvK!”

  1. Van harte gefeliciteerd met je de afronding van je studie en je nieuwe baan! Ik begrijp helemaal die stress van je scriptie.. Wat fijn dat alles goed uitpakt. Doorzetten zijn een van de mooiste eigenschappen <3 keep it up!

  2. Wat heerlijk dat alles zo goed gaat! En een scriptie is inderdaad het meest stressvolle onderdeel van je studie. Echt een prachtig cijfer. Zet ‘m op met je nieuwe baan, die vermoeidheid wordt mettertijd minder (het is er wel, maar dan niet zo intens). Fijn dat je door BodieBoost weer lekkerder in je vel zit. Gauw je update lezen voordat mijn zoontje zich weer aandient :-)

  3. Ha Sylvia, wat een fijne update! Gefeliciteerd met je afstuderen én je baan bij het advocatenkantoor! En ook nog eens in zo’n drukke periode zoveel afgevallen!! Fijn dat alles op zijn plaats valt voor je :)

  4. Wat fijn om weer wat van je te lezen. En wat een super fijne hoogtepunten zeg, congratz! En ik vind deze layout erg tof en prettig<3
    De afgelopen weken stonden in het teken van balans: werken en rust pakken :-)

  5. Gefeliciteerd met het behalen van je diploma en wat geweldig dat je al meteen een baan hebt weten te vinden. Ik vond de periode na mijn afstuderen dat ik op zoek was naar een baan echt vreselijk, dus dat kun je jezelf beter besparen ;)

  6. Wat klinkt het allemaal super fijn! Op dat van Chuck na dan natuurlijk. Hopelijk gaat het jaar voorlopig nog even door zo. :) Geniet er van!

  7. Wat een leuke update! Spannend he dat afstuderen? Ik ken het en moet in dezelfde week mijn scriptie verdedigen als jij. Veel succes nog, maar super mooi dat je al een baan hebt!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: