Antwoorden op 6 leuke levenslessen

Ruim een jaar geleden gaf Lisanne antwoord op zes leuke levenslessen die Xaviera stelde. Ze hebben een jaar in mijn draft box gestaan, maar wat in het vat zit, verzuurt niet, zullen we maar zeggen ;) Komt ‘ie!

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je de grootste glimlach op je gezicht?
Het jaar is natuurlijk nog niet eens op de helft, maar toch is de keuze makkelijk: dat is het inleveren van mijn masterscriptie. Het is iets waar ik eigenlijk gedurende mijn hele studie wel wat tegenop heb gezien. Uiteindelijk bleek het meer een proces van weken dan van maanden en stond mijn scriptie in no time op papier. Een leuk onderwerp, fijne begeleider en duidelijke afspraken doen al veel.

Wat heb je altijd al eens willen doen sinds je kindertijd?
Hoewel mijn liefde voor musicals wel ietsje minder is dan vroeger, droom ik ’s nachts zó vaak van shinen op het podium. Blijkbaar zit die wens diep ;) Ik heb verscheidene jaren op het toneel gestaan met het musicalgezelschap in de buurt, maar dat stopte in de tweede klas. Hoewel ik daarna jaren dans- en gitaarlessen volgde, heeft musical toch een mysterieuze aantrekkingskracht die andere creatieve hobby’s niet hebben. De spanning achter de schermen, de geur van de rookmachines, het voor de eerste keer zien van de decors van een nieuwe productie, lange repetitiedagen; dat zou ik best weer willen.

Wat zou je doen in je leven als er totaal geen beperkingen waren?
Lastig. Vroeger had ik veel grotere wensen dan nu. De wereld rondreizen, bestseller auteur worden, een witte villa met zwembad en labrador… Tegenwoordig word ik het meest gelukkig van een dagje erop uit trekken, werken aan leuke projecten of een onverwachte vrije dag. Saai hè? ;)

winnie-the-pooh-quotes-6

Wat is het laatste dat je over jezelf leerde?
Dat ik soms te lang vasthoud aan dingen die er niet meer zijn, wellicht bepaalde herinneringen ook mooier maak dan ze eigenlijk waren. Ik kan moeilijk spullen wegdoen of afscheid nemen van mensen, terwijl dat soms wel beter is. Meestal duurt het heel lang voordat ik iets af kan sluiten, maar dan ben ik er ook van het een op het andere moment écht klaar mee.

Als je aan het dagdromen bent, waar gaan die dromen dan over?
Dat kan van alles zijn: van het vinden van een leuk huisje tot eindelijk dat toffe liedje kunnen spelen op de gitaar en van samenwonen tot het bakken van een perfecte monchoutaart.

Welke verandering wil je het komende jaar het liefste toepassen in je leven?
Momenteel vinden er al veel (positieve) veranderingen plaats, dus ik heb op dit moment weinig te wensen. Als ik dan toch iets moet kiezen, dan is dat toch het vinden van een leuk ander appartementje. Een fijne, nieuwe plek voor de komende jaren.

Wat tot is nu toe jouw hoogtepunt van 2016?

4 Comments on “Antwoorden op 6 leuke levenslessen”

  1. Pingback: Blogleesvoer #34 – SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: