Wat staat er op jouw cv?

Een tijdje geleden stelde ik op Het Rechtenstudentje dezelfde vraag. Tegenwoordig moet je als student van alles hebben gedaan om je in de kijker te spelen bij potentiële werkgevers. Een goede cijferlijst met enkel een bijbaantje bij de AH voldoet doorgaans niet, zo is in ieder geval mijn ervaring. 

Vandaar onderstaande poll, omdat ik erg nieuwsgierig ben naar wat jij op je cv hebt staan! :)

En de hamvraag: waar heb jij voor je gevoel het meeste van geleerd? Het volgen van interessante extra cursussen? Die verplichte stage? Of toch een deel van je studietijd doorbrengen in het buitenland?

11 Comments on “Wat staat er op jouw cv?”

 1. in mijn vakgebied ( de zorg) is mij vanuit de opleiding geleerd om altijd een persoonlijk profiel mee te sturen met daarin een beschrijving van jezelf. Nu heb ik niet veel sollicitatie ervaring maar bij de gesprekken die ik heb gehad werd altijd positief gereageerd als ik uitgenodigd werd voor een gesprek..

 2. Bij mij staat er van alles op mijn cv. Inmiddels (ben 26) heb ik alle bijbanen van tijdens mijn studie van mijn cv geschrapt, omdat het niet meer op 1 a4 (voor- en achterkant) past. Mijn bijbanen tijdens mijn studie waren niet echt aan mijn studie gerelateerd, behalve toen ik in mijn laatste jaar begon met freelancen. Ik heb het meest geleerd van mijn stages. Ik heb wel een beetje grappige bijbanen gehad, dus ze zorgen meestal wel voor gespreksstof.

 3. Hi Sylvia,

  Op mijn CV, gedeeltelijk ook te zien op mijn LinkedIn, staat veel vrijwilligerswerk bij evenementen. Hoe evenementen georganiseerd worden vind ik gewoon heel interessant dus dit doe ik vooral naast studeren en bloggen. En ik ben nog niet klaar met studeren. Wel ben ik al benieuwd naar hoe mijn stageperiodes in de IT zullen zijn.

  Leuke post dat je aan het denken zet!

  Greetings by Sophie

 4. Ik denk dat het bij een CV ook belangrijk is om een verhaal te vertellen dat aansluit bij de vacature of functie waar je op solliciteert. Als buitenland ervaring belangrijk is, dan leg je daar meer nadruk op. Wil je juist laten zien welke ervaring je al hebt in je vakgebied, dan geef je een wat uitgebreidere omschrijving van bijvoorbeeld je stages en niet alleen de titel van het verslag dat je hebt gedaan, maar ook concreet welke taken en werkzaamheden je hebt gedaan.
  Een cijfergemiddelde van boven de 7 zou ik er niet zo snel op zitten, misschien pas boven de 8. Verder zou ik ook awards of bijzondere waarderingen noemen.

 5. Ook ik heb een persoonlijk profiel aan mijn CV toegevoegd. Daarnaast heb ik vermeld dat ik aan topsport heb gedaan.

 6. In mijn geval was de verplichte stage die ik tijdens mijn master jaar moest doen één van de redenen dat ik bij mijn huidige baan aan de slag kon. Ik wist voordat ik die stage ging doen al dat ik bij een marktonderzoekbureau wilde gaan werken, mijn stage heb ik dan ook bij het grootste marktonderzoek bureau van Nederland gedaan, dat stond dus goed op mijn cv en is ook 1 van de redenen dat ik (bij meer dan 120 sollicitanten op 1 vacature) op viel én ben aan genomen :)

 7. Ik kon vrij veel aanvingen! Ik heb absoluut het meest gehad aan mijn niet-verplichte stage en de studiegerelateerde bijbaan die daaruit rolde.

 8. Ik heb het meest geleerd van mn stages (coschappen) en van studiegerelateerde bijbaan. ik zou trouwens al deze dingen op CV zetten, behalve niet relevante bijbaantjes (krant rondbrengen bijvoorbeeld)

 9. Pingback: Blogleesvoer #34 – SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: