Viva España?

De zomervakantie komt eraan en dat betekent keuzes, keuzes, keuzes. In Nederland blijven of toch de grens over? Een weekend of liever een midweek? En wordt het een stacaravan, huisje of hotel? Of toch eens wat anders?

Eerlijk is eerlijk, ik ben niet zo heel avontuurlijk ingesteld als het op reizen en vakanties aankomt. Binnen Europa en zelfs in eigen land is er wat mij betreft nog meer dan genoeg te zien voordat ik me richting andere werelddelen zal moeten begeven. Toch kriebelt het om eens naar warmere oorden te gaan dan het eeuwige Nederland of Duitsland.

Bacelona2

Mijn vader reisde vroeger voor zijn werk nog weleens af naar Spanje. Met name over Barcelona was hij erg te spreken. Ook mijn broertje bezocht die stad en liet dezelfde positieve geluiden horen. Tijd om eens die kant op te gaan?

Een zoektocht op internet levert tal van hotels, vakantieparken en meer op. Al snel trekt de site van Waytostay mijn aandacht. Ik spreek amper tot geen Spaans, dus het feit dat de eigenaren Nederlands zijn, is een dik pluspunt. De appartementen in Barcelona zijn voor zover ik kan zien allemaal ruim, licht en goed onderhouden. Gelijk weer eens wat anders dan een huisje of hotel waar ik normaliter graag in verblijf. De appartementen zijn voorzien van handige namen, waarvan ik Sleepy Sants en het iets duurdere Grand Central del Paseo de Gracia (zie foto hieronder) gelijk tot mijn favorieten bestempel.

Barcelona1

De duidelijke reviews, prettige overzichten van aanwezige faciliteiten en betalingsmogelijkheden (een Ideal-fan hier!) geven de website een betrouwbare indruk, wat mij betreft eigenlijk nog belangrijker dan het aanbod. Na wat rondsurfen voor wat fijne bezienswaardigheden (als een echte toerist mag je de Sagra Familia en Park Güell tenslotte niet overslaan ;)) ben ik zo goed als overstag, dus kom maar door:

Wat zou ik in Barcelona en omgeving volgens jou écht moeten bezoeken?

Samenwerking

12 Comments on “Viva España?”

  1. Aaah Barcelona, ik ben verliefd geworden op deze stad twee jaar geleden. De overdekte markt La Boqueria (volgens mij?) is erg leuk, het plein bij de Arc du Triompf, La Maquinista (winkelcentrum), de fonteinen (Citudelles ofzoiets?). Haha, weet de namen niet meer precies maar dar had je vast al gemerkt. :’) In de omgeving vond ik het klooster van Montserrat héél vet! :)
    Op mijn blog heb ik twee Barcelona blogs, dus daar zou je eventueel nog kunnen kijken!

  2. Parc Guëll, voor het werk van Gaudi. Of naar Figueres, dat is dan wel buiten Barcelona, als je naar het Dalí museum wil. Dat is wel prijzig, hoor. Afrader? Tapa Tapa, hoewel ik het per locatie erg vind verschillen wat betreft de bediening en de kwaliteit van het eten.

  3. Ooh Spanje, of meer Catalonië, ik heb zoveel vakanties daar doorgebracht en mensen daar ontmoet dat het een soort tweede thuis is geworden. Barcelona is inderdaad een heerlijke en fijne stad. Natuurlijk moet je alle toeristische trekpleisters bezoeken, maar mijn beste tip is dat je moet gaan dwalen. De fijnste plekken in Barcelona hebben wij (mijn ouders en ik) ontdekt, toen we rond gingen lopen door de oude steegjes. Onze leidraad daarbij was het boek De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón. Ik weet niet of je dat boek hebt gelezen, maar als je naar Barcelona gaat is het een echte aanrader. We hebben de plekken uit dat boek, of vergelijkbare plekken, bezocht en kwamen zo de gekste mensen en mooiste plekken tegen (sorry enthousiast haha!). Google maar op Schaduw van de wind tour Barcelona, dan kom je ook wat tips tegen :)

  4. Leuk! Ik ben nog nooit in Barcelona geweest, maar ik hoop dat jij me na jouw vakantie kan vertellen waar ik sowieso heen moet :)!

  5. Ik ben vorige zomer in Spanje geweest en dat was heerlijk! In Barcelona moet je naar de oude Joodse wijk gaan (Bari Gotic) en het klooster van Montserrat (buiten de stad) is ook een aanrader!

  6. Wat je echt moet bezoeken…. ik weet dat nooit. Ja, er zijn zat toeristische dingen die ik kan opnoemen, maar het leukste is eigenlijk gewoon om door de stad te wandelen en nieuwe tentjes, straatjes, gebouwen of musea tegen te komen.

  7. Pingback: Blogleesvoer #35 – SYLVIA KUIJSTEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: